Κέρδισε στα σημεία ο ΚΑΟΔ

Κέρδισε στα σημεία ο ΚΑΟΔ

Σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο ΚΑΟΔ επικράτησε με 74-71 του Περιστερίου.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά της και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να φτάνουν στην πέμπτη φετινή νίκη τους. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Τζέρεμι Χαντ με 16 πόντους, ενώ ο Ντράγκαν Τσέρανιτς είχε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και με πρωταγωνιστές τους Χαραλαμπίδη, Χαντ και Τσέρανιτς προηγήθηκαν με 15-8 μετά τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου. Χωρίς την παρουσία του Ρίτσαρντ Ρόμπι, η ομάδα των δυτικών προαστίων αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στο σκοράρισμα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Παράλληλα, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του Χαντ, ο οποίος με 8 πόντους οδήγησε τον ΚΑΟΔ στο 20-10 του 7ου λεπτού.

Το Περιστέρι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με μπροστάρη το Γιαννόπουλο χτύπησε τους γηπεδούχους από τα 6,75 μέτρα. Με επιμέρους σκορ 16-5 έφερε τα πάνω κάτω και προηγήθηκε 26-25. Ο Ζάρας βοήθησε το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη να ανακτήσει το προβάδισμα (32-30), όμως ο Καυκής και ο Μότσνικ επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πάρουν εκ νέου την πρωτοπορία στο σκορ (36-38), μόλις έναν λεπτό πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 41-40 υπέρ του συγκροτήματος του Αργύρη Πεδουλάκη κι έχοντας αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο ημίχρονο.

Με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ κύλησε το πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Χαντ και ο Τσέρανιτς συνέχισαν να αποτελούν το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για την άμυνα των φιλοξενούμενων, τη στιγμή που ο Χάρης Γιαννόπουλος συνέχισε να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι. Δύο λεπτά πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου ο ΚΑΟΔ προηγήθηκε με 52-48, ενώ στο 30ό λεπτό οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα βραχείας κεφαλής, με 54-53.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο. Στο 37’ το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 65-65, με τους φιλοξενούμενους να στηρίζονται στην τριάδα των Γιαννόπουλου και Μότσνικ και τους γηπεδούχους να παίρνουν λύσεις από τους Χαντ, Χαραλαμπίδη, Κιτσούλη και Τσέρανιτς. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ο ΚΑΟΔ προηγήθηκε με 70-67, αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Στη συνέχεια ο Έντουαρντς ευστόχησε σε μία βολή και ο Μπάβτσιτς έκανε το 72-68, μόλις 45 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Με 2/3 βολές ο Σκοτ μείωσε σε 72-70, αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν το 73-70 και επί της ουσίας «καθάρισαν» τη νίκη, που την πήραν με το τελικό  74-71.

Διαιτητές: Γκόντας,Ταβουλαρέας, Δεσλής
Δεκάλεπτα: 24-19, 40-41, 54-53, 74-71.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 16 (2), Χαραλαμπίδης 12, Αθηναίου 8 (2), Ιωακειμίδης, Μισέλ, Κιτσούλης 5, Τσέρανιτς 15, Ζάρας 8 (2), Μπάβτσιτς 10, Κακαρούδης, Μονρό.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Καυκής 7, Ψαρόπουλος, Γιαννόπουλος 21 (4), Μανωλόπουλος 6 (2), Σκοτ 8, Εντουαρντς 15, Πέτρουλας 4, Τσιλούλης, Μότσνικ 10.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved