Μπατίστ: «Με νοιάζουν μόνο οι τίτλοι»

Μπατίστ: «Με νοιάζουν μόνο οι τίτλοι»

Ο Μάικ Μπατίστ, σχολίασε στο επίσημο blog της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, την ερχόμενη αναμέτρηση των πρωταθλητών Ευρώπης με την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα για εκείνον είναι οι τίτλοι και όχι τα ρεκόρ.

Ο Αμερικανός σέντερ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά στην αναμέτρηση με τον Άρη, παρά τη νίκη του, ενώ έστειλε και το... μήνυμα στους Ντρου Νίκολας και Αντώνη Φώτση, οι οποίοι αγωνίζονται στην Αρμάνι.

Αναλυτικά, τα όσα έγραψε ο Μάικ Μπατίστ στο blog του:

«Ελπίζω να είστε όλοι καλά... Είμαστε στην Αθήνα, μία μέρα μετά την αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Πήραμε τη δεύτερη νίκη στη σειρά αυτών των τριών συνεχόμενων εκτός έδρας αγώνων. Δεν είναι εύκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο. Είναι πάντα δύσκολο. Στα εννέα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό, ίσως τρεις αγώνες να ήταν εύκολοι στην έδρα του Άρη. 

Η απόδοσή μας δεν βοήθησε στο να κάνουμε το παιχνίδι πιο εύκολο για εμάς. Παίξαμε άσχημα, ιδιαίτερα επιθετικά. Κάποιες φορές παίξαμε ίσως γρηγορότερα από ότι θα έπρεπε. Κάποιες αποφάσεις μας, μας πόνεσαν λίγο, κάναμε κάποια καλά σουτ όμως, είχαμε κάποιες καλές επιλογές και φύγαμε με τη νίκη. Κάθε αγώνας δεν μπορεί να είναι τέλειος και είναι καλό πάντα να βρίσκουμε τον τρόπο να νικήσουμε. Και η νίκη αυτή ήταν σημαντική και βαθμολογικά φυσικά, αλλά και για την αυτοπεποίθησή μας, ενόψει της έναρξης του Top16. Εκεί όπου κάθε νίκη έχει ξεχωριστή σημασία. Γι’ αυτό είναι ξεχωριστά αυτά τα δύο θετικά αποτελέσματα στη Ρόδο και στη Θεσσαλονίκη. 

Το μυαλό μας είναι ήδη στην Αρμάνι Μιλάνο. Αύριο το απόγευμα έχουμε προπόνηση, θα δούμε βίντεο, θα δούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας. Πρέπει να πάμε για τη νίκη, με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, θα πρέπει να παίξουμε δυνατά για να μπορέσουμε να νικήσουμε, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε. Μπορεί κάποιοι να μην το καταλαβαίνουν, αλλά πρέπει να είμαστε και πνευματικά έτοιμοι για αυτά τα έξι παιχνίδια που έρχονται. Το πρώτο παιχνίδι του Top16 είναι πάντα ο θεμέλιος λίθος για τη συνέχεια. Γι’ αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία στην πορεία της ομάδας, σε μια φάση που αποτελείται από μόνο έξι αγώνες και μετράει και το παραμικρό.

Ξέρω ότι πολλοί σκέφτονται ότι ο αγώνας στο Μιλάνο είναι ιδιαίτερος, εξαιτίας και της παρουσίας σε αυτόν του Νίκολας και του Φώτση. Θα είναι καλό να τους δούμε. Ο Ντρου είναι σαν αδελφός μου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα δω τον Φώτση, αλλά ειλικρινά αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι η ομάδα μου. Όταν βγω στο γήπεδο είναι… μπίζνες. Οπότε για λίγο οι φιλίες μένουν στην άκρη. Αυτό το οποίο σκέφτομαι είναι το πώς πετύχουμε το στόχο μας. Η νίκη είναι ο στόχος. 

Η ίδια φράση αποτελεί την απάντησή μου και για το «ρεκόρ» που μου είπαν ότι έκανα, ότι είμαι στους 25 πρώτους σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ειλικρινά όταν μου λένε κάτι τέτοιο, είμαι έκπληκτος. Δεν είμαι από τους τύπους που θα πάνε σπίτι μετά από κάθε αγώνα και θα σημειώσω τους πόντους που έβαλα, τα ριμπάουντ που πήρα. Αυτό που μετράει για μένα είναι ένα: Νίκες – Ήττες… Αυτό που μετράει για μένα είναι οι τίτλοι. Χαρούμενος είμαι όταν η ομάδα κατακτά τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος. Οι τίτλοι που κατακτά η ομάδα και τίποτα άλλο. 

Μετά και τον αγώνα στο Μιλάνο σας περιμένουμε για τη συνέχεια στο ΟΑΚΑ… Για να πετύχουμε και τους φετινούς στόχους μας…»



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved