«Σήκωσε κεφάλι» η Καβάλα, νίκησε τον Ηλυσιακό

«Σήκωσε κεφάλι» η Καβάλα, νίκησε τον Ηλυσιακό

Η Καβάλα επέστρεψε στο ΔΑΚ Καλαμίτσας και μαζί στις νίκες, με 78-73 επί του Ηλυσιακού, για τη 14η αγωνιστική της Α1.

Μετά την ήττα τους στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη δύναμη της έδρας τους κι έκαμψαν την αντίσταση του συγκροτήματος των Ιλισίων που παραμένει χωρίς νίκη εκτός των τειχών του, καθώς έχει εννέα ανεπιτυχείς προσπάθειες. Ο Κώστας Φλεβαράκης είχε για πρώτη φορά στη διάθεσή του τους νεοαποκτηθέντες, Ντάρκο Κοχαντάρεβιτς και Ρίστε Στεφάνοφ, με τον πρώτο να παίζει για 16 λεπτά και να έχει 12 πόντους και το δεύτερο να πατάει παρκέ μόλις για 21 δευτερόλεπτα, χωρίς να προλαβαίνει να πιάσει καν μπάλα. Ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ αναδείχθηκε σε ηγέτη της Καβάλας, έχοντας 17 πόντους με 2/2 βιλές, 7/12 δίποντα και 1/1 τρίποντα, 18 ριμπάουντ, 4 μπλοκ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ!

Αποφασισμένος για το πρώτο «διπλό» του στο φετινό πρωτάθλημα μπήκε στο ΔΑΚ Καλαμίτσας ο Ηλυσιακός και προηγήθηκε με 6-0 και 12-6 στο 5’. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και έφεραν την αναμέτρηση στην… αφετηρία (21-21), με το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη άνηκε η συνέχεια, καθώς με τον Ο’ Μπράιαντ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και τους Πάσαλιτς, Καραποστόλου να δίνουν πολύτιμες λύσεις οι «Αργοναύτες» κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με την ψυχολογία υπέρ τους (40-35).

Μεταμορφωμένη εμφανίστηκε η Καβάλα στην επανάληψη, που ήταν φανερό πως δεν ήθελε να παίξει άλλο με τη… φωτιά. Με «όπλο» της την άμυνα, έδωσε στη διαφορά τη μέγιστη τιμή της (60-44), θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και με τους Παπανικολάου και Τόπσον απέδειξαν πως είναι πολύ σκληροί για να παραδοθούν από τόσο νωρίς (60-51 στο 30’). Η Καβάλα, πάντως, δεν αποδείχθηκε αυτόχειρας. Παρότι δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτέλεσμα.

Οι Ιλισιώτες έκαναν την ύστατη προσπάθειά τους να «κλέψουν» τη νίκη στο τελευταίο λεπτό, μείωσαν στο τρίποντο με 2/2 βολές του Κασελάκη (76-73) δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, αλλά εξίσου ψύχραιμος εμφανίστηκε και ο Χριστόφορος Στεφανίδης, διαμορφώνοντας επίσης από τη γραμμή των βολών το τελικό 78-73.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Φούφης, Πουρσανίδης.
Δεκάλεπτα: 21-21, 40-35, 60-51, 78-73.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 7 (1), Γκάρισον 5, Αγγελόπουλος 4, Τέιλορ 9 (3), Στεφανίδης 12 (2), Κοστόβ 7 (1), Καραποστόλου 15 (3), Σίμτσακ, Ο' Μπράιαντ 19.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν 6, Παπανικολόπουλος 11 (1), Στεφάνοφ, Νάνα 17 (2), Χατζής 5 (1), Αποστολίδης 2, Τόμσον 17 (3), Κοχαντάρεβιτς 12, Κασελάκης 2, Γαλιώτος 1, Τσιάκος.



Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved