Επίδειξη δύναμης ο Πανιώνιος!

Επίδειξη δύναμης ο Πανιώνιος!

Εντυπωσιακός ο Πανιώνιος, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα να επικρατήσει με 74-55 του «αγνώριστου» Κολοσσού Ρόδου, στη Νέα Σμύρνη.

Έχοντας «όπλο» την άμυνα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να εκμηδενίσουν όλα τα ατού των νησιωτών, φθάνοντας με άνεση στην ένατη νίκη τους στη φετινή Α1. Στο επιθετικό κομμάτι, η τετράδα των Ντίμπλερ, Ξανθόπουλου, Γιάνκοβιτς και Νάτζφεϊ φρόντισε να φέρει εις πέρας με αποτελεσματικότητα την αποστολή του, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους αντιπάλους. Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Μάριου Μπατή ύστερα από μεγάλο διάστημα απουσίας, λόγω τραυματισμού.

Εντυπωσιακός ήταν ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο. Οι Νεοσμυρνιώτες παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι στην άμυνα και κατάφεραν να περιορίσουν τους παίκτες του Βασίλη Φραγκιά. Όσο περνούσε η ώρα, μάλιστα, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβαζε την υπέρ του διαφορά (20-15 στο 12’), ενώ από ένα σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Η άμυνα του Πανιώνιου έγινε ακόμη πιο πιεστική και με σερί 9-0 η ψαλίδα άνοιξε στο +15 (29-15 στο 15’). Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Βασίλη Ξανθόπουλο, ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 17 πόντους, λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Την ίδια στιγμή, οι Ροδίτες ήταν φανερό πως δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να αντιδράσουν. Μοιραία, λοιπόν, το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη (38-25).

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη. Ο Πανιώνιος συνέχισε να αποδίδει εξαιρετικά στην άμυνα, ενώ με τους Ντίμπλερ και Νάτζφεϊ να προσφέρουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να ανεβάσει τη διαφορά στους 19 πόντους (53-34), δύο λεπτά πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Με το Γιάνκοβιτς να μπαίνει στην εξίσωση του σκοραρίσματος, οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη και χωρίς να δώσουν το παραμικρό δικαίωμα στους Ροδίτες να πιστέψουν πως μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση έφθασαν σε άνετη και πειστική επικράτηση.

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από τα όσα έγιναν με το σφύριγμα της λήξης, με μερίδα φιλάθλων του Πανιωνίου να κινείται προς τα αποδυτήρια του Κολοσσού Ρόδου και να εκτοξεύει αντικείμενα και μπουκάλια με μπίρα προς τους αντιπάλους παίκτες! «Στόχος» τους ήταν, κυρίως, ο Γιώργος Καλαϊτζής! Σε λεκτική λογομαχία ήρθαν και ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Κολοσσός, Παντελή Κουγιό, με αφορμή ένα τάιμ άουτ που πήρε ο πρώτος, τρία λεπτά πριν από το φινάλε.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Παναγιώτου.
Δεκάλεπτα: 18-9, 38-25, 58-39, 74-55.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 18 (4), Κις 7 (1), Αθανασούλας, Ντίμπλερ 13 (3), Μπατής, Γιάνκοβιτς 11 (1), Καββαδάς 6, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος 3, Νάτζφεϊ 10, Μπόισα 1, Παραγυιός 3.
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 10, Χάτεν 8, Πάνος 4, Γεωργαλής 2, Ασημακόπουλος 4, Μπόικιν 10 (1), Χαρίσης 6, Τσάμης 5, Χόπσον 4, Κομποδιέτας 2, Αυγενικός.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved