Πρεμιέρα με ντέρμπι στο δεύτερο γύρο της Α1

Πρεμιέρα με ντέρμπι στο δεύτερο γύρο της Α1

Τα ντέρμπι μεταξύ των «αιώνιων» της Αθήνας με τους αντίστοιχους της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζουν στο σημερινό (14/01) πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Α1.

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, θέλουν να ξεκινήσουν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, δείχνοντας παράλληλα σε καλή κατάσταση εν όψει της έναρξης του Top 16 της Ευρωλίγκας, στο πλαίσιο του οποίου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Αρμάνι Μιλάνο (19/01) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18/01), αντίστοιχα.

Με το νέο μεταγραφικό απόκτημά του στην αποστολή, Τζόι Ντόρσεϊ, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν έχει στη διάθεσή του τους Ματ Χάουαρντ και Κέιλιν Λούκας που δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, τους τραυματίες Λάζαρο Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Βασιλόπουλο, αλλά και το Μάρκο Κέσελ που αποκλείστηκε από την αποστολή. Με το Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους να αποτελεί παρελθόν, τον Ούρος Ντούβνιακ να μην προλαβαίνει να εκδώσει δελτίο και τον Τζέι Αρ Γκίντενς αμφίβολο θα παραταχθούν οι Θεσσαλονικείς. Ο γηπεδούχοι δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, στο «Δικέφαλο του Βορρά» γνωρίζουν τις δυσκολίες της αποστολής τους και θέλουν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Να διπλασιάσει τις φετινές νίκες του επί του Άρη θέλει ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αντίθετα με το Βαγγέλη Αλεξανδρή που θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή να δει εάν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ρον Ντέιβις. Οι Θεσσαλονικείς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν βαθμολογική απώλεια στο «σπίτι» τους και, εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη που αντλούν από τους φιλάθλους τους, θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν αλώβητο το Αλεξάνδρειο.

Το πρώτο φετινό «διπλό» θα ψάξει στο κλειστό της Καλαμίτσας, κόντρα στην Καβάλα που προέρχεται από αρνητικό σερί δύο διαδοχικών ηττών, ο Ηλυσιακός. Το συγκρότημα των Ιλισίων θα εμφανιστεί με αλλαγές στο ρόστερ του, καθώς έφυγαν Τόντιτς και Χολ και ήρθαν Στεφάνοφ και Κοχαντάρεβιτς. Οι «Αργοναύτες», από την πλευρά τους, επιθυμούν την επιστροφή στις νίκες και με τη στήριξη του κόσμου τους ελπίζουν να τα καταφέρουν.

Ντέρμπι επιφυλάσσει η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Κολοσσό Ρόδου, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Από το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα απουσιάζουν τρεις βασικές μονάδες, ο Άλεξ Στίβεσον, ο Μάριος Μπατής και ο Νίκος Μπάρλος, άπαντες εξαιτίας τραυματισμού. Αντίθετα, οι νησιώτες θα αγωνιστούν ύστερα από καιρό πλήρεις, αφού στη διάθεση του Βασίλη Φραγκιά τέθηκε και ο Γιώργος Καλαϊτζής. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά που τους χωρίζει από τον τρίτο Κολοσσό, τη στιγμή που το ζητούμενο για τους φιλοξενούμενους είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα τους από τον Παναθηναϊκό.

Το σημερινό (14/01) πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

ΣΕΦ 17.00 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Σχινάς, Αφεντουλίδης, Μπίκας) live από το Onsports
Νέας Σμύρνης
17.00 Πανιώνιος - Κολοσσός Ρόδου (Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Παναγιώτου)
ΔΑΚ Καλαμίτσας
17.00 Καβάλα - Ηλυσιακός (Καρακατσούνης, Φούφης, Κ. Πουρσανίδης)
Αλεξάνδρειο
19.00 Άρης - Παναθηναϊκός (Πηλοΐδης, Σώμος, Γ. Πουρσανίδης) live από το Onsports



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved