Πήρε το ντέρμπι ο ΑΓΟΡ

Πήρε το ντέρμπι ο ΑΓΟΡ

Ο ΑΓΟΡ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, κερδίζοντας με 79-67 τον ΚΑΟΔ, στο «Δ. Κραχτίδης».

Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν στο φετινό πρωτάθλημα και με πρωταγωνιστές τους Ράιτ, Πέτγουεϊ και Δέδα πέρασαν και από τη Δράμα, φθάνοντας στη δεύτερη εκτός έδρας επιτυχίας τους. Από το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη προσπάθησαν ο Χαντ και ο Μπάβτσιτς, αλλά η απόδοσή τους δεν ήταν αρκετή ώστε να αποφύγουν το μοιραίο. Ειδικά ο Δέδας σκότωσε την άμυνα του ΚΑΟΔ από τα 6,75 μέτρα, προσφέροντας τα μέγιστα στην επιτυχία των φιλοξενούμενων.

Οι Κρητικοί μπήκαν εξ αρχής αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» τη νίκη και προηγήθηκαν με 6-0, οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν άμεσα και έστειλαν την αναμέτρηση στην… αφετηρία (9-9). Με εύστοχη βολή του Χαραλαμπίδη, μάλιστα, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 10-9, για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (14-11). Η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, που εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη της έδρας τους, αλλά και τον ορεξάτο Μπάβτσιτς διατήρησαν τον έλεγχο μέχρι και το 18’ (31-26). Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού, όμως, δεν ήταν διατεθειμένοι να πάνε στα αποδυτήρια με αρνητική ψυχολογία. Με τρίποντο του Λάτοβιτς ισοφάρισαν σε 31-31, 45 δευτερόλεπτα πριν από την ανάπαυλα, και με λέι απ του Ράιτ ολοκλήρωσαν την ανατροπή (31-33 στο 20’).

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η επανάληψη στα πρώτα λεπτά της, με τους δύο αντιπάλους να εναλλάσσονται στο σκορ. Το ξέσπασμα ήρθε τελικά από τους φιλοξενούμενους, που με τους Πέτγουεϊ, Παπανικολάου και Δέδα να τους οδηγούν επιθετικά έκαναν μέσα σε δύο λεπτά το 50-44 για τον ΑΓΟΡ. Οι Κρητικοί διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά έως και το 30’ (48-54), θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού να παίρνει τον απόλυτο έλεγχο, και να χάνεται νωρίς νωρίς στο +11 (50-61). Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη όχι απλώς δεν κατάφερε να αντιδράσει, αλλά αγχώθηκε ακόμα περισσότερο, υπέπεσε σε πολλά λάθη και, σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα των φιλοξενούμενων, στάθηκε αδύνατο να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου, που κατέληξε άνετα στα χέρια των παικτών του ΑΓΟΡ.

Διαιτητές: Πηλοϊδης, Μάνος, Παφίλης.
Δεκάλεπτα: 14-11, 31-33, 48-54, 67-79.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 19 (3), Καρύδας, Χαραλαμπίδης 12, Αθηναίου, Ιωακειμίδης 2, Μισέλ 1, Κιτσούλης, Τσέρανιτς, Ζάρας 4, Μπάβτσιτς 16, Κακαρούδης 9 (1), Μονρό 4.
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 8 (1), Κούμουλος, Παπανικολάου 6 (1), Ράιτ 16, Τσόχλας 2, Καλλινικίδης, Δορκοφίκης, Τζόνσον, Λάτοβιτς 10 (2), Πέτγουεϊ 17 (2), Δέδας 20 (6), Κατσαρές.



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved