Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος

Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Πανιώνιος, που εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας του και επικράτησε με 87-64 της Καβάλας.

Το οικοδόμημα της νίκης για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα στηρίχθηκε στην άμυνα, μέσω της οποίας περιορίστηκαν όλα τα αντίπαλα ατού, ενώ στον επιθετικό τομέα κυριάρχησε ο Ντίμπλερ, με τους Σαρικόπουλο και Καββαδά να δίνουν πολύτιμες λύσεις.

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Παρά τις απουσίες των Μάριου Μπατή, Νίκου Μπάρλου και Άλεξ Στίβενσον, οι γηπεδούχοι με «όπλο» την εξαιρετική άμυνα περιόρισαν την Καβάλα στους 29 πόντους και με ηγέτες τους Ντίμπλερ και Σαρικόπουλο «έχτισαν» από νωρίς διαφορά ασφαλείας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στο Βλάντιμιρ Μπόισα, την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης, με εξαίρεση τους Βασίλη Σίμτσακ και Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ, δεν πήρε λύσεις στο σκοράρισμα από τους υπόλοιπους παίκτες του. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος, που προηγήθηκε με 44-29 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, βάζοντας τις βάσεις για άνετη επικράτηση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η άμυνα του Πανιώνιου συνέχισε να είναι εξαιρετική, η τριάδα των Ντίμπλερ, Καββαδά και Σαρικόπουλου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε με 64-47 στο 30ό λεπτό, «καθαρίζοντας» την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Η Καβάλα, επί της ουσίας, πέταξε λευκή πετσέτα στη διεκδίκηση της νίκης και ο Πανιώνιος βρήκε την ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά σε δυσθεώρητα επίπεδα (69-47, 77-50) και τελικά να φτάσει με χαρακτηριστική ευκολία στην όγδοη φετινή επιτυχία του.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Σταματόπουλος, Τσούνας.
Δεκάλεπτα: 22-15, 44-29, 64-47, 87-64.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 2, Κις 10 (2), Αθανασούλας 5 (1), Ντίμπλερ 20 (6), Γιάνκοβιτς 4, Καββαδάς 12, Ιωάννου 3, Σαρικόπουλος 19, Νάτζφεϊ 10 (1), Μπόισα, Παραγυιός 2.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 10 (2), Γκάρισον 8 (2), Αγγελόπουλος 3, Τέιλορ 7 (1), Στεφανίδης 5 (1), Γεωργάκης, Κοστόβ 3 (1), Καραποστόλου 3 (1), Σίμτσακ 11, Ο' Μπράιαντ 14.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved