Καλαϊτζής: «Μπορούμε την έκπληξη αν...»

Καλαϊτζής: «Μπορούμε την έκπληξη αν...»

Για το σημερινό (11/01, 16:00, ΝΕΤ) παιχνίδι του Κολοσσού Ρόδου με τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο γκαρντ των «νησιωτών», Γιώργος Καλαϊτζής.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας του «τριφυλλιού», τόνισε πως η νίκη της ομάδας του θα είναι έκπληξη αν έρθει, κάτι που για να γίνει όμως, θα πρέπει η ομάδα του Ομπράντοβιτς να είναι... ασόβαρη.

Επιπλέον, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ σχολίασε και την πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Sentra 103,3»:

Για το αν θα παίξει με τον Παναθηναϊκό:

Δεν θα παίξω σήμερα. Αν και είμαι καλά, είμαι ακόμα ανέτοιμος. Από την επόμενη αγωνιστική.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί πάρα πολλές φορές σε αυτή την κορυφή και παραμένει. Ο Κολοσσός έχει κάνει μία εκπληκτική πορεία για τα δεδομένα και της ομάδας και όλων των χρόνων που είναι στην Α1. και όλοι εύχονται να συνεχίσει. Το ντέρμπι κορυφής είναι κοιτώντας μόνο τον βαθμολογικό πίνακα του ΕΣΑΚΕ.

Για το τι έχει κάνει ο Κολοσσός για να φτάσει σε αυτό το σημείο:

Γενικά η συνταγή έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και γενικότερα τα οικονομικά πράγματα και γενικότερα στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η συνταγή είναι απλή.

Σαν διοίκηση να είσαι τυπική, σοβαρή και να μην λες ψέματα και από εκεί και πέρα πρέπει ο προπονητής που θα πάρεις να ταιριάξει τους παίκτες. Αυτό έχουμε καταφέρει στον Κολοσσό. Μας έχουν βοηθήσει και τα αποτελέσματα και μας έχει βοηθήσει και τύχη που την χρειάζονται και την επικαλούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι. Αυτό είναι με μία πρόταση που έχει καταφέρει ο Κολοσσός και αυτή είναι ίσως η συνταγή και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Πρέπει να μπορεί ο κόσμος να συνδεθεί με κάποιους από τους αθλητές. Ο Κολοσσός το έχει κάνει αυτό. Έχει 4-5 παιδιά από την περσινή ομάδα και γενικά από την ομάδα που ερχόταν όλα αυτά τα χρόνια με διάφορες επιτυχίες, πλασάροντας τον Κολοσσό ψηλά στην βαθμολογία. Από εκεί και πέρα επέλεξε και κάποιους ξένους και είναι επιτυχία του προπονητή. Δεν μπορώ να τους κρίνω μπασκετικά γιατί είναι συμπαίκτες μου αλλά σαν παιδιά είναι εξαιρετικοί. Έχουν καταλάβει που βρίσκονται δεν δημιουργούν προβλήματα και γι' αυτό είναι και η ομάδα εκεί που είναι.

Για τον Παναθηναϊκό:

Ο Παναθηναϊκός νομίζω ότι μετά το παιχνίδι με την Καβάλα αφυπνίστηκε όπου επέστρεψαν και όλοι οι παίκτες θα ήθελε ν' αντιμετωπίσει όλα τα παιχνίδια αυτής της σεζόν, απλά δεν είχε την ομάδα όλη στην διάθεση του.

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Η ομάδα αναμφίβολα είναι καλή. Έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες και ανά δύο σε κάθε παιχνίδι μπορούν να κάνουν την διαφορά και να κερδίζει. Νομίζω ότι άσχετα το επίπεδο της Ελλάδας ή της Ευρωλίγκας θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Για το αν η κατάσταση έχει συσπειρώσει τον μπασκετικό κόσμο:

Το έχει κάνει όπως και σε άλλες μορφές της ζωής μας έχουμε συσπειρωθεί, όπως και στο μπάσκετ. Ήλπιζα και ελπίζω να γίνει πολύ παραπάνω αυτό. Μιας και ακόμα βλέπω ότι παρά τις οικονομικές συγκυρίες κάποιοι παίκτες προτιμούν παίκτες από άλλα πρωταθλήματα που δεν είναι ούτε καλύτερα από το δικό μας. Ούτε και αυτοί είναι καλύτεροι από τους δικούς μας. Απλά παίρνουν κάποιο διαβατήριο ή έπαιζε κάποιος και έκανε κάτι. Δεν θέλω να γίνω κακός. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά ελληνόπουλα που μπορούν να κάνουν πολύ καλύτερα αυτή την δουλειά. Ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να παίξουν ένα δυο χρόνια αυτοί οι Έλληνες στο πρωτάθλημα και να έχουμε και καλύτερους παίκτες και καλύτερο πρωτάθλημα και καλύτερη εθνική. Όπως έκαναν και οι Ιταλοί πριν χρόνια. Που προτιμούσαν γηγενείς παίκτες. αυτοί έκαναν λάθος, εμείς μπορούμε να παραδειγματιστούμε από το λάθος τους και να μην το κάνουμε. Ίσως είναι η ευκαιρία του μπάσκετ.

Για τον συμπαίκτη του Άγγελο Τσάμη:

Ο Άγγελος και καλά παίζει. Και καλά τα λες. Απλά υπάρχουν παιδιά από πίσω που δεν είναι γνωστά. Παίζει χωρίς να θέλει ν' αποδείξει κάτι. Την έχει βρει και παίζει καλά. Μιλάω για παίκτες που δεν έχουν εμφανιστεί. Κακά τα ψέματα στην Ελλάδα αν βγει και τρίτος είτε δέκατος δεν έχει και μεγάλη σημασία. Πόσες ομάδες θα πάνε στην Ευρώπη να παίξουν; Άρα οι προπονητές αντί να βάζουν τους ξένους και τους κοινοτικούς σαν τα πουκάμισα να βάζουν Έλληνες να παίξουν. Ούτως ώστε σε δύο χρόνια έχοντας ίσως η Ελλάδα αρχίσει να βλέπει από τον πάτο προς τα πάνω να έχουμε 10-15-30 παίκτες να δημιουργήσουμε κάτι καλό στο μπάσκετ. Βάζοντας ξένους απαξιώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Για το τι περιμένει ο κόσμος:

Περιμένει το ντέρμπι κορυφής. Όλοι έχουν στηθεί για ένα εισιτήριο. Κακά τα ψέματα δεν έρχονται για τον Κολοσσό, αν θέλουν να μας δουν μπορούν να έρθουν και την άλλη εβδομάδα. Τώρα έρχονται να δουν τον Παναθηναϊκό.

Αν ο Παναθηναϊκός δώσει το πάτημα όπως έκανε και με την Καβάλα που ήταν πιο χαλαρός και ασόβαρος, ίσως να δούμε μία έκπληξη. Γιατί για εμένα είναι έκπληξη να γίνει ντέρμπι το παιχνίδι ή να κερδίσει ο Κολοσσός.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved