Σλούκας: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Σλούκας: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Επί παντός επιστητού μίλησε ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η ομάδα έχει συσπειρωθεί και δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Σλούκας στο κανάλι Ένα 90,4 και στην εκπομπή «Κόκκινα Καλάθια».

Για τις τελευταίες εμφανίσεις του Ολυμπιακού: «Η ομάδα μετά τον τραυματισμό του Σπανούλη που είναι και ο ηγέτης της ομάδας, συσπειρώθηκε και καταλάβαμε όλοι ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλύψουμε το κενό του, όπως και του Λάζαρου , που είναι οι πιο έμπειροι παίκτες μας. Τα καταφέραμε αρκετά καλά, μέσα από δουλειά, συγκέντρωση και ομαδικό πνεύμα και πάντα εφαρμόζοντας τις οδηγίες του προπονητή μας και αυτό βγήκε και στα τρία παιχνίδια (με Νανσί, Πανιώνιο και Καβάλα), που καταφέραμε να πάρουμε και τη νίκη αλλά να παίξουμε και καλό μπάσκετ».

Για την ετοιμότητα των παικτών του Ολυμπιακού και το ρόλο του κόουτς Ίβκοβιτς σ’ αυτό: «Δουλεύουμε όλοι πάρα πολύ στην ομάδα και σε πολύ καλό κλίμα. Ο κύριος Ίβκοβιτς φροντίζει να μας διατηρεί όλους τους παίκτες σε υψηλό αγωνιστικό βαθμό ετοιμότητας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ανά πάσα στιγμή και ώρα και για όσο χρειαστεί. Κάθε ένα από τα νέα παιδιά της ομάδας είναι έτοιμο όταν δοθεί η ευκαιρία. Η αξία του κόουτς είναι τεράστια και αναμφισβήτητη. Ελάχιστοι ξέρουν το μπάσκετ που ξέρει εκείνος και αφού με ρωτήσατε αν είναι όντως δάσκαλος σας απαντώ ότι όντως είναι και δουλεύει πολύ μαζί μας όχι μόνο για να πάρει το 100% αλλά και για να μας μάθει πράγματα. Είναι μεγάλη τύχη και εμπειρία να συνεργάζεσαι μαζί του».

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ: «Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και δεν έχει να φοβηθεί κανένα, όπως και οι στόχοι του δεν έχουν ταβάνι. Μπορεί να είμαστε νεανική ομάδα αλλά είμαστε ο Ολυμπιακός και μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Αυτό μπορεί να συμβεί και με την ΤΣΣΚΑ που είναι αήττητη στην Ευρωλίγκα και σίγουρα είναι μια εξαιρετική ομάδα. Τη σεβόμαστε αλλά δεν τη φοβόμαστε και στόχος μας είναι να την κερδίσουμε. Πριν από αυτό το ματς , όμως, υπάρχουν τα παιχνίδια με τον Ηλυσιακό και τον ΠΑΟΚ και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά για να αποφύγουμε τις εκπλήξεις και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας».

Για την απουσία του κόσμου από το ΣΕΦ: «Το να μιλήσουμε για τον κόσμο και την δύναμη του είναι περιττό. Κάθε φορά που βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειες μας είναι σα να παίζουμε με παίκτη παραπάνω. Ξέρω καλά και καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχει απογοητευτεί και δεν έχει άδικο  αλλά εμείς έτσι κι αλλιώς τον θέλουμε δίπλα μας. Δεν πρέπει να του στείλουμε «μηνύματα» και να δώσουμε υποσχέσεις. Σίγουρα κι εμείς είμαστε λίγο απογοητευμένοι που παίζουμε με λίγο κόσμο, αλλά πρέπει να τον κερδίσουμε με τις εμφανίσεις μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τον θέλουμε δίπλα μας και το γήπεδο μακάρι να είναι γεμάτο στο ματς με την ΤΣΣΚΑ».

Για τη generation X του Ολυμπιακού: «Κάποια στιγμή φανταζόμουν ότι με κάποιους από τους συμπαίκτες μου στις μικρές εθνικές θα βρισκόμασταν σε κάποια μεγάλη ομάδα αλλά αυτό έγινε πολύ νωρίς και μάλιστα στην ίδια θέση. Είναι δύσκολο και περίεργο να είμαστε σε μια ομάδα εγώ, ο Μάντζαρης και ο Κατσίβελης που αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση αλλά είναι και ευχάριστο γιατί είμαστε φίλοι και τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Με τον Παπανικολάου τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί αγωνίζεται σε άλλη θέση (γέλια). Πάντως είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε παίκτες σε μικρή ηλικία, που αποκτάμε παραστάσεις, ξέρουμε ο ένας τον άλλο, έχουμε μπροστά μας παίκτες καλούς και έμπειρους , όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Βασιλόπουλος, και μας βοηθάνε και είμαστε πολύ τυχεροί που παίζουμε στον Ολυμπιακό».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved