Πέρασε από το Μαρούσι ο ΚΑΟΔ!

Πέρασε από το Μαρούσι ο ΚΑΟΔ!

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΚΑΟΔ, που πέρασε από το κλειστό του Αγίου Θωμά, κερδίζοντας με 75-74 το Μαρούσι.

Οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου μετά από 12 αγωνιστικές δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν το… ρόδι, φανερά επηρεασμένοι από τα πολλά προβλήματά τους, που δεν τους επέτρεψαν να ενισχύσουν το ρόστερ τους, αλλά και τους ανάγκασαν να αγωνιστούν σήμερα (07/01) χωρίς τη βοήθεια των φιλάθλων τους. Ακόμα κι έτσι, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και ο Νέστορας Κόμματος θα μπορούσαν να είχαν χαρίσει τη νίκη στην ομάδα τους, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν ο ένας μετά τον άλλον στο φινάλε δεν βρήκαν στόχο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με καλάθι του Κώστα Χαραλαμπίδη,  έξι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Νέστορα Κόμματου και του Γιάννη Γκαγκαλούδη ήταν ο λόγος που το Μαρούσι των πολλών προβλημάτων κατάφερε να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (22-21) της αναμέτρησής του με τον ΚΑΟΔ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δυο τους σημείωσαν τους 16 από τους συνολικά 22 πόντους του συγκροτήματος του Νίκου Λινάρδου στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης στο άδειο από φιλάθλους κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο ΚΑΟΔ, με τον Μονρό να έχει κέφια (7π.), προηγήθηκε με 13-10, αλλά τα οκτώ λάθη σε αυτό το διάστημα έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να φέρουν στην κατάσταση στα μέτρα τους.

Παρά τις λύσεις που έδωσαν στο συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη οι Κακαρούδης και Μπάβτσιτς, το Μαρούσι συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (31-23). Ο Κόμματος έκανε «όργια», αφού σε 12 λεπτά είχε προλάβει να σκοράρει 14 πόντους. Παράλληλα, η αστοχία των φιλοξενούμενων από τη γραμμή των τριών πόντων (1/5) επέτρεψε στους γηπεδούχους να «χτίσουν» διαφορά δέκα πόντων (35-25), τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Το δίδυμο Γκαγκαλούδης - Κόμματος είχε πετύχει τους 27 από τους 35 πόντους της ομάδας των βορείων προαστίων, ενώ μόλις άλλοι δύο παίκτες των γηπεδούχων είχαν καταφέρει να βρουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι (Σακελαρίου, Έλεγκαρ)! Παρά το σχετικά μονοδιάστατο τρόπο στο σκοράρισμα, οι Αμαρουσιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με +12 (39-27), ενώ πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά εννέα πόντων (40-31).

Με το Μονρό να έχει «ζεσταθεί» και να φτάνει τους 16 πόντους, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά σε 47-42 στο 24ο λεπτό. Οι Γκαγκαλούδης και Κόμματος συνέχισαν να «φορτώνουν» το αντίπαλο καλάθι, αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι τους στο σκοράρισμα. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη, που με το Χαραλαμπίδη να «ξυπνάει» μείωσε σε 49-47. Με το εκπληκτικό δίδυμο των Κόμματου και Γκαγκαλούδη να δείχνει και να είναι ασταμάτητο και το Σακελλαρίου να δίνει πολύτιμες λύσεις, το Μαρούσι κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ (53-49), για να οδηγηθούμε στο «οριακό» 62-59 του 30ού λεπτού, που άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για την τελευταία περίοδο της συγκλονιστικής αναμέτρησης του Αγίου Θωμά.

Ο Χαντ και ο Μισέλ έδωσαν τη δυνατότητα στους Δραμινούς να προηγηθούν με 61-60 στο 32ο λεπτό, όμως ο Γιάννης Γκαγκαλούδης βοήθησε το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου να ανακτήσει τα ηνία (68-63) μόλις πέντε λεπτά πριν από το δραματικό φινάλε. Το ντέρμπι συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε δραματικό φινάλε, με το Μαρούσι να προηγείται με 73-71 στο 39ο λεπτό, αλλά τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 73-73 μόλις 30’’ πριν από τη λήξη. Ο Γκαγκαλούδης με μία εύστοχη βολή έκανε το 74-73, ωστόσο ο Χαραλαμπίδης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με δικό του καλάθι, έξι δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, χάρισε στους νεοφώτιστους το πρώτο φετινό «διπλό» τους ύστερα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες.

Διαιτητές: Γκόντας, Αφεντουλίδης, Γεωργιάδης.
Δεκάλεπτα
: 22-21, 40-31, 60-59, 74-75
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 11 (1), Δεμερτζής 2, Ακεψιμαΐδης, Έλεγκαρ 7, Χαριτόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 29 (2), Τσόντζος, Κόμματος 23 (2), Αγραβάνης.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 12 (2), Καρύδας, Χαραλαμπίδης 9 (1), Αθηναίου 3 (1), Μίσελ 6, Κιτσούλης 2, Τσέρανιτς 4, Ζάρας 2, Μπάβτσιτς 6, Κακαρούδης 11 (1), Μονρό 20 (4).



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved