Σλούκας: «Ο Ολυμπιακός έχει ταλέντο και παίκτες»

Σλούκας: «Ο Ολυμπιακός έχει ταλέντο και παίκτες»

Για τη χθεσινή (4/1) νίκη επί του Πανιωνίου και την εμφάνισή του στην αναμέτρηση μίλησε ο Κώστας Σλούκας.

Ο γκάρντ του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM», τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο όμιλος των «ερυθρολεύκων» στη Euroleague είναι δύσκολος, ενώ για τον Βασίλη Σπανούλη είπε ότι είναι… ψυχούλα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Σλούκας:

Για το γεγονός πως μπήκε στο 35' του αγώνα, «κρύος» και έβαλε τη σφραγίδα του: «Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, αυτό που θα μου πει ο προπονητής, καλύτερα, προσπαθώ να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Εκείνη την ώρα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσει η ομάδα. Πάνω από όλα αυτό προέχει».

Για το τι χρειαζόταν ο Ολυμπιακός εκείνη τη στιγμή: «Βλέποντας το παιχνίδι απ' έξω 35 λεπτά, ήξερα πάνω κάτω πως παίζει ο Πανιώνιος. Το σημαντικότερο ήταν να κρατήσω τη διαφορά και από εκεί και πέρα, με μία δύο επιθέσεις και καλές επιλογές, το παιχνίδι θα τελείωνε. Έτυχε να βρεθώ εγώ να σουτάρω, να φτάσουμε στους επτά πόντους διαφορά, να παίξουμε μια καλή άμυνα και από εκεί και πέρα παίξαμε καλά για να κερδίσουμε».

Για τις δυσκολίες του αγώνα: «Οι συνθήκες ήταν λίγο περίεργες, τόσο οι τραυματισμοί όσο και το κενό γιατί είχαμε να παίξουμε επίσημο παιχνίδι δέκα ημέρες. Σίγουρα είναι μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ που κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος και σε μια σκληρή έδρα και δείξαμε ότι έχουμε ψυχή χωρίς τον φυσικό ηγέτη τον Σπανούλη και τον Παπαδόπουλο. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Καβάλα που πρέπει να κερδίσουμε και εκεί για να είμαστε στην καλύτερη θέση».

Για το αν συσπειρώνεται η ομάδα με τις απουσίες: «Κακά τα ψέματα, η ομάδα είναι καινούρια. Το σημαντικό είναι το δέσιμο. Υπάρχει καλή χημεία κι έτσι καλύπτεται το κενό, είτε πρόκειται για τον ηγέτη, είτε για τον "άσο", είτε για το "5". Έλειπε ο Σπανούλης, τράβηξε στο σκοράρισμα ο Γκετσεβίτσιους, ο Πρίντεζης ο οποίος είναι σταθερός όλη τη χρονιά, ο Γλυνιαδάκης... Είναι το δέσιμο της ομάδας και το διάβασμα του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός έχει το ταλέντο και τους παίκτες να το κάνει αυτό».

Για το πώς αξιολογεί τη δική του παρουσία στον Ολυμπιακό: «Η περσινή χρονιά ήταν ένα παρά πολύ όμορφο ταξίδι, τόσο με την ομάδα μου τον Άρη όσο και με την εθνική ομάδα. Γυρίζοντας στον Ολυμπιακό ένιωσα πιο έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη μιας τέτοιας ομάδας. Στην αρχή δεν έπαιζα, ήταν επιλογή του προπονητή, εγώ δουλεύω καθημερινά για να δείξω πως αξίζω μια παραπάνω ευκαιρία. Θεωρώ τον εαυτό μου έτοιμο για να δώσω το καλύτερο να κερδίσει η ομάδα κάθε παιχνίδι είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη».

Για το γεγονός πως είναι στην ίδια θέση με τους Δημήτρη Κατσίβελη και Βαγγέλη Μάντζαρη: «Δεν σας κρύβω πως όταν υπάρχουν τρεις παρόμοιοι παίκτες στην ίδια θέση και οι τρεις παίκτες πουλάνε προοπτική και ταλέντο, είναι λίγο δύσκολο. Αλλά είμαστε πολλά χρόνια με τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη, έχουμε πάρει πρωταθλήματα, έχουμε αναπτύξει σχέσεις φιλίας και νομίζω βοηθάει αυτό. Δεν ξέρω αν φαίνεται, αλλά βοηθάει, αν και είναι δύσκολο».

Για το τι περιμένει στη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Εύχομαι ο Ολυμπιακός να φύγει αλώβητος από δύσκολές έδρες, όπως την Καβάλα που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και μετά από τη Ρόδο και μετά έχουμε να κοιτάξουμε τον μεγάλο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με μία απλή νίκη βγαίνει πρώτος. Στα πλέι οφ όλα μπορούν να συμβούν...».

Για την ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού: «Ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι δύσκολος. Τόσο η ΤΣΣΚΑ όσο και οι δύο ομάδες από την Τουρκία είναι δύσκολες. Το σημαντικό που πρέπει να κάνει και έκανε στην πρώτη φάση και για αυτό πέρασε, είναι να κρατήσει την έδρα του, να μην ηττηθεί. Από εκεί και πέρα, με μια καλή εκτός έδρας νίκη μπορεί και να προκριθεί».

Για το τι θέλει να βελτιώσει στην απόδοσή του: «Την αθλητικότητά μου και όλα. Και το σουτ και άμυνα. Ακόμα είμαι 21 χρόνων. Σίγουρα όταν είσαι δίπλα στον Σπανούλη, που είναι το παιδικό μου πρότυπο, μαθαίνεις πολλά τόσο όταν μιλάς όσο και στην προπόνηση».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Το σημαντικότερο είναι ότι ο Βασίλης μάς αντιμετωπίζει σαν συμπαίκτες. Δεν υπάρχει ούτε υπεροψία ούτε τίποτα. Είναι ψυχούλα πραγματικά. Σίγουρα κερδίζουμε τόσο στην προπόνηση, όταν βλέπουμε τις κινήσεις που κάνει και μας συμβουλεύει, ακόμα και έξω οι συζητήσεις που κάνουμε. Έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση ώστε να κερδίζουμε συνεχώς πράγματα».

Για τη συμβίωση με τον Ίβκοβιτς: «Είναι απαιτητικός, σκληρός. Από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Νομίζω αν κάνεις τη δουλειά που χρειάζεται με τις συμβουλές που σου δίνει, νομίζω δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved