Φραγκιάς: «Γλιτώσαμε τα χειρότερα»

Φραγκιάς: «Γλιτώσαμε τα χειρότερα»

Αντιμέτωπος με την πρώτη εντός έδρας ήττα του τη φετινή σεζόν ήρθε ο Κολοσσός Ρόδου, που κέρδισε στην παράταση τον ΑΓΟΡ.

Ο Βασίλης Φραγκιάς παραδέχθηκε πως περίμενε ότι η αναμέτρηση θα κριθεί στις λεπτομέρειες, έβγαλε το… καπέλο στο συνάδερφό του στον πάγκο των νεοφώτιστων, Στέργιο Κουφό, και επέστησε την προσοχή στους παίκτες του εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον ΑΓΟΡ: «Θέλω να πω σε όλους καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Να συγχαρώ τον Στέργιο (σ.σ. Κουφό), γιατί η ομάδα του έχει πολύ καλή εικόνα. Μπορεί ο κόουτς να έχει δίκιο όταν λέει ότι στόχος είναι η παραμονή, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Ο ΑΓΟΡ θα πλασαριστεί πολύ ψηλά στη βαθμολογία».

Για το Στέργιο Κουφό: «Θέλω να τονίσω κάτι, γιατί είμαστε σε ημέρες που βλέπουμε μόνο το άσχημα. Κάποια στιγμή ο ΑΓΟΡ πέτυχε ένα τρίποντο που δεν μέτραγε, γιατί είχε λήξει ο χρόνος. Προς τιμήν του ο κόουτς γύρισε στον πάγκο το δικό μας και συνηγόρησε ότι όντως ήταν εκπρόθεσμο. Αυτό δείχνει και την ποιότητά του σαν άνθρωπος. Ήθελα να το πω δημόσια και να τον συγχαρώ κι αυτό γιατί σε ένα παιχνίδι που όλοι ήξεραν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες ένα καλάθι είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για την εξέλιξη της αναμέτρησης: «Το παιχνίδι πήγε ακριβώς όπως το δουλεύαμε όλη την εβδομάδα. Ξέρω τη φιλοσοφία του κόουτς, ο οποίος προτιμά για την ομάδα του να παίζει ένα διαφορετικό μπάσκετ. Ο ΑΓΟΡ παίζει πολύ με το σουτ, δεν έχει κλασικό ψηλό για να πάει η μπάλα μέσα στη ρακέτα. Όλη την εβδομάδα προσπαθούσαμε να ετοιμαστούμε απέναντι στις σύνθετες άμυνες που παίζει ο ΑΓΟΡ. Πιεστήκαμε πολύ στο μυαλό. Όλες οι ομάδες από τις οποίες έχασε το Ρέθυμνο, κέρδισαν στις λεπτομέρειες. Εμείς περιμέναμε να κριθεί στο καλάθι, γιατί έπρεπε οι ψηλοί μας να κυνηγήσουν πολύ μακριά τους αντιπάλους τους. Το Ρέθυμνο σούταρε 40 τρίποντα. Είναι πάρα πολλά. Εμείς έχουμε διαφορετική φιλοσοφία, γιατί σουτάραμε μόλις. Με τον τρόπο παιχνιδιού του ΑΓΟΡ όλη την εβδομάδα κληθήκαμε να λύσουμε το γρίφο.

Παρουσιαστήκαμε αγχωμένοι στο α’ ημίχρονο, χάνοντας εύκολα καλάθια. Ίσως επηρεαζόμαστε από το γεγονός ότι είμαστε στην κορυφή. Πριν από λίγο καιρό δεν θα το πίστευε κανείς. Αυτό μας επηρεάζει, γιατί ο κόσμος θέλει από τον Κολοσσό να παίξει στην Ευρώπη. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις».

Για την αντίδραση του Κολοσσού στο φινάλε: «Δείξαμε χαρακτήρα και εκεί που το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο η καλή μας ψυχολογία μάς χάρισε τη νίκη. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να ενισχύει την ομάδα. Ο κόσμος καταλαβαίνει μπάσκετ και σίγουρα ξέρει ότι ο ΑΓΟΡ είναι πολύ καλή ομάδα. Γλιτώσαμε σήμερα (04/01) τα χειρότερα και την Κυριακή (08/01) έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι».

Για τη συνέχεια: «Τα κεφάλια μέσα, λοιπόν, και σκληρή δουλειά στο γήπεδο. Τον Απρίλιο θα δούμε πού θα φτάσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για θέμα σωτηρίας. Συγχαρητήρια και πάλι στον κόουτς που είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved