Προσγείωσε απότομα τον ΠΑΟΚ ο ΚΑΟΔ

Προσγείωσε απότομα τον ΠΑΟΚ ο ΚΑΟΔ

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο ΚΑΟΔ επικράτησε με 93-72 του ΠΑΟΚ, που προερχόταν από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου απογοήτευσε στην επανάληψη, αφού παρουσιάστηκε τραγικό στην επίθεση κι έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να φτάσουν σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Κορυφαίοι από τους νεοφώτιστους ήταν ο Τζέρεμι Χαντ, ο Έντιν Μπάβτσιτς, ο Ντράγκαν Τσέρανιτς, αλλά και ο Κώστας Χαραλαμπίδης στην επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του.

Απόλυτα ισορροπημένη ήταν η αναμέτρηση στο πρώτο δεκάλεπτο. Το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη στηρίχθηκε στο σκοράρισμα στον Τζέρεμι Χαντ, ενώ στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι πήραν λύσεις από τους Τζέι Άρ Γκίντενς και Ρασάντ Ράιτ. Ο ΚΑΟΔ βρήκε λύσεις στην επίθεση και από τον Κώστα Χαραλαμπίδη, που επέστρεψε ορεξάτος στο παρκέ, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα. Ο 35άχρονος γκαρντ πέτυχε 7 πόντους, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στους Καλαμπόκη και Ντικούδη. Απόλυτα ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, μοιραία έληξε 23-23.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Ο Γιάννης Καλαμπόκης συνέχισε να εκτελεί την άμυνα των γηπεδούχων, αποτελώντας διαρκή «πονοκέφαλο» για το Γιώργο Καλαφατάκη, όμως το δίδυμο των Κακαρούδη και Τσέρανιτς έδρασε, δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν 37-33 στο 16ο λεπτό. Οι Δραμινοί είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα κι έτσι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα, προηγούμενοι με τέσσερις πόντους (44-40).

Με τον Μπάβτσιτς να παίρνει «φωτιά», ο ΚΑΟΔ μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 50-42. Τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους δεν σταμάτησαν εκεί, όμως, και οι Δραμινοί με την τριάδα των Χαντ, Ζάρα και Μπάβτσιτς να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ προηγήθηκαν με 61-48, δύο λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ουσιαστικά, ο ΚΑΟΔ είχε βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης, κάτι που επαληθεύθηκε στην τέταρτη περίοδο. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν νευρικοί και χωρίς λύσεις στο σκοράρισμα. Από την άλλη, το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη πάτησε σταθερά στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Χαντ, Χαραλαμπίδη, Μπάβτσιτς και Τσέρανιτς έφτασε στο «δίποντο», που του δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα εν όψει της συνέχειας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Ψαριανός, Κατραχούρας
Δεκάλεπτα: 23-23, 44-40, 68-56, 93-72.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 14 (2), Καρύδας 3 (1), Χαραλαμπίδης 17 (1), Αθηναίου 1, Μισέλ 2, Κιτσούλης, Τσέρανιτς 15, Ζάρας 6 (2), Μπάβτσιτς 19 (1), Κακαρούδης 8, Μπένας, Μονρό 8 (1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 7 (1), Στίγκερς 4, Αράπης, Ντικούδης 20 (1), Καλαμπόκης 15 (2), Ράιτ 15 (1), Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές 5, Καλαμπάκας, Λιάπης, Τσακαλέρης 1.



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved