Δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε ο Άρης

Δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε ο Άρης

Το Μαρούσι πάλεψε σε ακόμα ένα παιχνίδι με όλες του τις δυνάμεις, αλλά ένα ξέσπασμα του Άρη στην τρίτη περίοδο ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη, με 79-71.

Το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου, που αγωνίστηκε χωρίς τους Αποντάκα, Μακόι και Κοχαντάρεβιτς, προηγήθηκε με 44-37 στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, στηριζόμενο στο Νέστορα Κόμματο. Με πρωταγωνιστή τον Ντόμινικ Τζέιμς, όμως, ο Άρης έτρεξε σερί 17-3, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάκτηση κι έφτασε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Με το Νέστορα Κόμματο να πραγματοποιεί ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση και να σημειώνει δέκα πόντους στα πρώτα επτά λεπτά της αναμέτρησης, το Μαρούσι αιφνιδίασε τον Άρη και προηγήθηκε με 20-17. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, όμως, στηριζόμενο στον επιθετικό οίστρο του Κεϊρούς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα… μέτρα του, για να οδηγηθούμε στο 24-24 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Με τον Έλεγκαρ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στη ρακέτα, η ομάδα των βορείων προαστίων προηγήθηκε με 41-31 στο 16ο λεπτό, την ίδια περίοδο που οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα. Το Μαρούσι, με τον Κόμματο να συνεχίζει να εκτελεί από την περιφέρεια, προηγήθηκε με 38-32 στο 17ο λεπτό, με το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να έχει σημειώσει μόλις οκτώ πόντους σε επτά λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη κι έκλεισαν το ημίχρονο στο +10 (32-42).

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (37-44), αφού με εξαίρεση τον Κεϊρούς οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν άλλες λύσεις στο σκοράρισμα. Από την άλλη, το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου, έχοντας υπομονή στο παιχνίδι του και τον Κόμματο σε εξαιρετική ημέρα, δεν είχε πρόβλημα να διατηρεί διαφορά ασφαλείας 6-8 πόντων. Προφανώς, όμως, ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τον Ντόμινικ Τζέιμς να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του έτρεξε σερί 17-2 και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα (54-46). Η ομάδα των βορείων προαστίων δεν τα παράτησε και μείωσε σε 54-53 στο 30ό λεπτό, αλλά στην τελευταία περίοδο το Μαρούσι των ελάχιστων λύσεων ξέμεινε από δυνάμεις κι έτσι ο Άρης, με το Μόλντροου να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, κατάφερε να «χτίσει» διαφορά στο σκορ και τελικά να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 79-71.

Διαιτητές: Σχινάς, Σώμος, Μήτσιου.
Δεκάλεπτα: 24-24, 32-42, 54-53, 79-71.
Άρης (Αλεξανδρής): Κεϊρούς 24 (4), Ταπούτος 10 (2), Τζέιμς 17 (2), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 8 (1), Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης, Μόλντροου 11 (1), Τσαλδάρης, Βεργίνης 2, Δήμας 3 (1), Βεζένκοφ.
Μαρούσι  (Μπαρτζώκας): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 1, Ακεψιμαΐδης 9 (3), Έλεγκαρ 14, Χαριτόπουλος 8, Γκαγκαλούδης 14 (1), Τσόντζος, Κόμματος 25 (5), Μανταλβάνος, Καλογιαννίδης.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved