Κορυφή μέσω παράτασης ο Κολοσσός!

Κορυφή μέσω παράτασης ο Κολοσσός!

Το πεντάλεπτο της παράτασης χρειάστηκε ο Κολοσσός, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Ρεθύμνου, να επικρατήσει με 93-90 και να μείνει μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα της Α1.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και επιθετικά απέναντι στο Ρέθυμνο που δεν μπήκε όπως θα ήθελε στο παιχνίδι. Οι Χόπσον, Μπόικιν και Τσάμης έβρισκαν σχετικά εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να πάρει το προβάδισμα, με την ομάδα της Κρήτης πάντως να μένει κοντά στο σκορ, παίζοντας κυρίως καλή άμυνα. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι στο σκορ με 16-11 για να ακολουθήσει στη συνέχεια του αγώνα η αντίδραση του συγκροτήματος του Στέργιου Κουφού. Οι Κρητικοί σταμάτησαν τους Χόπσον και Μπόικιν με τον Τσάμη να είναι ο μοναδικός που συνέχισε να σκοράρει. Το Ρέθυμνο πάντως κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 33-30.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και ο Χάτεν ήταν ένας από τους παίκτες που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Κολοσσός προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα του και τα κατάφερε, καθώς με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου πήρε και πάλι το πάνω χέρι καθώς προηγήθηκε με 53-52. Οι Κρίστμας και Λάτοβιτς όμως ανέβασαν την απόδοσή τους επιθετικά και κατάφεραν να δώσουν εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 67-62, ο Κολοσσός ισοφάρισε σε 70-70, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Δέδας με τρίποντο έκανε το 73-70 υπέρ του ΑΓΟΡ, αλλά ο Χάτεν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς με τρίποντη… βόμβα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αφού Παπανικολάου (από ΑΓΟΡ) και Μπόικιν (από Κολοσσό) δεν ευστόχησαν στις τελευταίες επιθέσεις των δύο ομάδων.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στην παράταση με αποτέλεσμα να καταφέρουν να πάρουν το προβάδισμα και τη νίκη με 93-90 Έτσι το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά είναι πλέον μόνο του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Ανδρών.

Διαιτητές: Χριστοδούλου - Κορομηλάς - Γ. Πουρσανίδης.
Τα δεκάλεπτα: 16-11, 30-33, 53-52, 73-73 (κ.α.), 93-90.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 1, Χάτεν 27 (3), Πάνος 1, Γεωργαλής 5 (1), Ασημακόπουλος 7, Μπόικιν 19, Χαρίσης 4, Τσάμης 14 (1), Χόπσον 15 (1), Κομποδιέτας, Αγγελάκος.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κουφός): Κρίστμας 25 (3), Κούμουλος, Παπανικολάου 9 (1), Ράιτ 10, Τσόχλας 9 (3), Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 3 (1), Τζόνσον 1, Λάτοβιτς 11 (3), Πέτγουεϊ 7, Δέδας 13 (3), Κατσαρές.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved