Βουγιούκας: «Ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό»

Βουγιούκας: «Ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό»

Ο Ίαν Βουγιούκας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» επισήμανε πως είναι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας σέντερ υποστήριξε πως όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ήταν αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να φτάσει σε επιτυχίες και διακρίσεις, τονίζοντας πως έκανε την πιο σωστή επιλογή για την καριέρα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ίαν Βουγιούκα στην «Πράσινη»

Ποια είναι η γεύση που σας αφήνει το 2011;

«Οι αναμνήσεις μου είναι πολλές και όμορφες. Από τη Βαρκελώνη και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, μέχρι και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Όλα αυτά για μένα ήταν πρωτόγνωρα και αναμφίβολα ήταν μια χρονιά πολύ γλυκιά».

Τι θα ήθελες να αφήσεις πίσω από το 2011 και τι θα ήθελες να κρατήσεις για πάντα;

«Η συγκεκριμένη χρονιά ήταν μια από τις καλύτερες που είχα, αν όχι η καλύτερη. Μακάρι να μπορέσω να ξανανιώσω όλα αυτά τα απίστευτα συναισθήματα και την ευτυχία του να βρίσκεσαι στην κορυφή με την ομάδα σου. Όσο για το τι θέλω να πετάξω; Νομίζω ότι το έχω κάνει ήδη και έχω αφήσει πίσω όλα τα άσχημα που συνέβησαν».

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό σε όλο όσα πέρα κατά τη διάρκεια του 2011, που καταλήγεις;

«Όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό ήμουν πολύ αισιόδοξος, όπως είναι κάθε παίκτης που υπογράφει ένα νέο συμβόλαιο. Θεωρώ λοιπόν ότι ήταν η πιο σωστή επιλογή και είμαι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος που τα πράγματα ήρθαν όπως ήρθαν. Νομίζω ότι το πρόσημο είναι θετικό».

Πλέον έχουμε μια νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, το 2012. Τι σκέφτεσαι και πως το έχει φανταστεί;

«Τώρα θα ξεκινήσουμε τα σημαντικά παιχνίδια και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Θα είναι δύσκολοι αγώνες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι 100%. Πιστεύω πως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε κάτι άλλο».

Τι θεωρείς ότι πρέπει να βελτιώσετε σαν ομάδα προκειμένου να μπορέσετε να έχετε νέες επιτυχίες;

«Θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα τα νεκρά διαστήματα που έχουμε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επίσης δεν θα πρέπει να χαρίζουμε σε κανέναν το παραμικρό. Πρέπει να βάζουμε συνεχώς πίεση στον αντίπαλό μας και να ελέγχουμε τον ρυθμό».

Ανυπομονείς να φτάσεις και πάλι στην κορυφή, ώστε να κάνει έναν ακόμα απολογισμό που θα έχει θετικό πρόσημο;

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να απολαμβάνω κάθε στιγμή, κάθε προπόνηση, κάθε αγώνα, κάθε μέρα ξεχωριστά. Δεν βιάζομαι και δεν ανυπομονώ, καθώς το ταξίδι είναι μεγάλο και θα πρέπει να έχουμε υπομονή».

Πιστεύεις πως το γεγονός ότι φέτος γνωρίζεις καλύτερα τι περιμένεις, σε γεμίζει με περισσότερο άγχος και πίεση; Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρέπει να υπερασπιστείτε τους τίτλους σας και το να παραμείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο από το να φτάσεις σε αυτή...

«Το άγχος και η πίεση πάντα υπάρχουν για τη νίκη σε κάθε παιχνίδια, αλλά και για να βοηθήσεις την ομάδα σου να φτάσει σε αυτή. Το θέμα όμως είναι ότι πιστεύω πως μπορώ να χειριστώ καλύτερα κάποιες καταστάσεις και αυτό με βοηθάει».

Ποια είναι η ευχή για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε;

«Πρώτα απ' όλα να υπάρχει υγεία σε όλο τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, ελπίζω να μπορέσουμε να πετύχουμε και πάλι τους στόχους μας. Μακάρι να μπορέσουμε το ερχόμενο καλοκαίρι να μιλάμε πάλι για όλα όσα πετύχαμε και να είμαστε ευτυχισμένοι. Επίσης θέλω να ευχηθώ στον κόσμο να μπορεί να είναι δίπλα στην ομάδα σε όλα τα παιχνίδια της. Ελπίζω να τους χαρίσουμε και πάλι την ευτυχία και να είναι περήφανοι για εμάς, αλλά και για το ότι είναι Παναθηναϊκοί. Ο κόσμος μας άλλωστε είναι στην κυριολεξία ο έκτος παίκτης μας. Όταν το ΟΑΚΑ είναι γεμάτο, όποια ομάδα και να έρθει εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε το πάνω χέρι και μαζί τους δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved