Παπανικολάου: «Κούπα στον Πειραιά»

Παπανικολάου: «Κούπα στον Πειραιά»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη σημασία που θα έχει η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Goal», ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε για όλους και για όλα. Ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στο μεγάλο του στόχο με τον Ολυμπιακό που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενώ δεν έλειψαν τα σχόλια για την προσωπική του απόδοση και ζωή.

Ο Κώστας Παπανικολάου αρχικά είπε: «Το πρωτάθλημα είναι ένα όνειρό μου. Μετά από τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέλος της ομάδας που θα έφερνε ξανά την κούπα στον Πειραιά. Το να φέρεις πρωτάθλημα στον Πειραιά σε βάζει στην ιστορία του Ολυμπιακού και θα βρεις μια θέση δίπλα στα λάβαρα με τα προηγούμενα πρωταθλήματα. Εύχομαι το επόμενο να είναι το 2012. Μακάρι να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά την κούπα στον Πειραιά. Το πρωτάθλημα είναι η αρχή και το τέλος για μένα και νομίζω για κάθε Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω πως δεν με ενδιαφέρει το Κύπελλο και φυσικά η Ευρωλίγκα».

Ενώ σε όσους λένε πως ο Ολυμπιακός φέτος έχει ταβάνι, απάντησε: «Είμαστε εδώ για να το διαψεύσουμε. Αν πίστευε κανείς από εμάς ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά, τότε μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι εδώ. Θα έπρεπε να πάει σε άλλη ομάδα. Πιστεύουμε στην ομάδα. Υπάρχουν στην ομάδα πολλά νέα παιδιά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Η πρόκριση στο Top 16 ήταν επιτυχία για εμάς, αλλά ο Ολυμπιακός και η ιστορία του δεν σταματούν στο Top 16, θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και στο τέλος να δούμε εάν θα πετύχει το πείραμα με τα πολλά νέα παιδιά».

Για τη σύνθεση της φετινής ομάδας, σχολίασε: «Μεγάλο κομμάτι αποτελεί το θέμα της πείρας. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ και δεν έχουν παραστάσεις και παιδιά που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και δεν έχουν καθόλου παραστάσεις από ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σιγά-σιγά, όμως, αποκτούμε όλοι εμπειρίες και θα παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στην επόμενη φάση».

Για τις άσχημες στιγμές της φετινής σεζόν, ανέφερε: «Η ήττα από την Μπιλμπάο και οι χαμένοι αγώνες της πρώτης φάσης στην Ευρωλίγκα ήταν οι χειρότερες στιγμές. Παίξαμε άσχημα. Ήταν παιχνίδια που δεν ένιωθα καλά. Ένιωθα κουρασμένος από το καλοκαίρι και ενώ ήθελα να δώσω στην ομάδα και να προσφέρω, ένιωθα άσχημα που δεν τα κατάφερνα και τρελαινόμουν. Πήγαινα σπίτι μου και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι μου έλεγαν  πως είσαι κουρασμένος από το καλοκαίρι και πρέπει να κάνεις υπομονή. Πλέον το καταλαβαίνω επειδή νιώθω πολύ καλύτερα».

Όσο για το τι τον ενοχλεί, δήλωσε: «Δεν μπορώ να σκεφτώ να χάνω. Δεν λέω ότι είμαστε πολύπειρη ομάδα και θα το πάρουμε εύκολα. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Στην αρχή της χρονιάς παίξαμε στο ΟΑΚΑ χωρίς να έχουμε δέσει ακόμα και χάσαμε τέσσερις πόντους. Αυτό κάτι σημαίνει».

Για το γεγονός ότι το ΣΕΦ συχνά είναι άδεια, σχολίασε: «Ο κόσμος έχει ξενερώσει για πολλούς λόγους. Δεν μπορώ να πείσω κάποιον να έρθει στο γήπεδο, ούτε θα πω γιατί δεν έρχεσαι. Θα θέλαμε πολύ να παίζουμε σε γεμάτο ΣΕΦ. Να μπαίνει ο αντίπαλος στο γήπεδο και να έχει χάσει το μισό παιχνίδι από τον κόσμο, αλλά δεν μπορείς να φέρεις κάποιον με το ζόρι. Αν ο άλλος δεν γουστάρει να έρθει, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Με ενοχλεί η απουσία του κόσμου. Όταν σκέφτεσαι πως η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί και δεν γεμίζει ένα γήπεδο σαν το ΣΕΦ, με στενοχωρεί».

Ενώ για το ρόλο του Βασίλη Σπανούλη ανέφερε: «Μας βοηθάει όλους όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και με συμβουλές. Δεν το κάνει μόνο γιατί ενδιαφέρεται να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα, αλλά γιατί είναι καλό παιδί και νοιάζεται. Για μένα είναι το Α και το Ω στην ομάδα. Κάνει τα πάντα. Είναι ευλογία να έχουμε μαζί μας τον Βασίλη, είναι το καλύτερο παράδειγμα που μπορεί να πάρει ένα παιδί. Δεν θέλει ποτέ να χάνει. Δουλεύει πολύ. Βοηθάει τους πάντες».

Σε ερώτηση για τα ινδάλματά του, απάντηση: «Λίγο μικρότερος απ’ ό,τι τώρα είχα σαν είδωλο τον Βασιλόπουλο και τον Διαμαντίδη. Τον Παναγιώτη επειδή έπαιζε στη θέση μου. Τον έβλεπα και μου άρεσε. Τον Διαμαντίδη διότι εγώ έπαιζα στα Γρεβενά κι αυτός στην Καστοριά και μου άρεσε που είχε ξεκινήσει κι αυτός από επαρχία».

Η συζήτηση στη συνέχεια πέρασε στις προσωπικές του συνήθειες που όπως τόνισε είναι: «Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι με φίλους στο σπίτι ή σε σινεμά. Λίγο Play Station όταν είμαι μόνος μου, όχι τρελά πράγματα».

Παράλληλα, ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε στο τι επάγγελμα θα έκανε αν δεν ήταν μπασκετμπολίστας: «Αστυνομικός σαν τον πατέρα μου. Θα μου άρεσε. Όταν ήμουν μικρός, το σκεφτόμουν συνέχεια».

Για την προσαρμογή από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, τόνισε: «Μου ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστώ λόγω του κλίματος. Τον πρώτο χρόνο δυσκολευόμουν πολύ με τον ύπνο. Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη ήταν βαρύ και κοιμόμουν εύκολα, ενώ εδώ δεν με έπαιρνε ο ύπνος. Επίσης δεν είχε αυτοκίνητο και δεν ήξερα τους δρόμους. Είχα μεγάλο πρόβλημα, αλλά ευτυχώς είχα τον Σλούκα. Με βοήθησε πολύ ο Κώστας».

Και πρόσθεσε: «Απογοητεύομαι από τον τρόπο που ζούμε. Έχει χαθεί το νόημα της ζωής από την άποψη πως όλα κινούνται γύρω από τα χρήματα. Αυτό είναι το υλικό αγαθό που σε βοηθάει να ζήσεις, αλλά δεν είναι κακό το πρωί να βγεις στο δρόμο και να πεις μια καλημέρα σε κάποιον. Δεν κοστίζει τίποτα! Πλέον κάποιος πέφτει και χτυπάει και όλοι περνούν αδιάφορα από δίπλα του. Είναι άσχημη η κατάσταση».

Για την οικονομική κατάσταση γενικά, ανέφερε: «Δεν έκανα ποτέ τη μεγάλη ζωή. Έχω άγχος με όσα γίνονται. Σκέφτομαι πως πρέπει να διασφαλίσω κάποια χρήματα για το μέλλον. Ποτέ δεν ήμουν σπάταλος. Χαίρομαι που βοήθησα την οικογένειά μου επειδή είχαμε τρομερά οικονομικά προβλήματα. Μπορώ πλέον να τους βλέπω να ζουν άνετα, να υπάρχει μια σταθερότητα και να είμαστε καλά».

Ακολούθως, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Top 16 της Ευρωλίγκα και τόνισε: «Πρέπει να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μη σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Δεν πρέπει ούτε να φοβόμαστε αλλά ούτε και να υποτιμάμε κάποιον. Θα μπούμε να παίξουμε και να δώσουμε την ψυχή μας. Δεν υπάρχει λόγος να μπεις για κάτι λιγότερο σε κάποιο παιχνίδι. Αν πας να κλέψεις κάτι, τότε δεν καταφέρνεις τίποτα».

Όσο για το ΝΒΑ, υπογράμμισε: «Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θέλω να δοκιμάσω να δω πως είναι. Όταν πήγαμε με τον Ολυμπιακό για τα φιλικά, τρελάθηκα. Είναι άλλη κουλτούρα και άλλη νοοτροπία. Εκεί το μπάσκετ είναι απόλαυση. Τώρα είμαι εδώ και με ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός».

Για τους προσωπικούς του στόχους, δήλωσε: «Πιο πολύ απ’ όλα θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα. Νομίζω πως αυτό είναι το όνειρο όλων των αθλητών. Από εκεί και πέρα, όταν θα σταματήσω θέλω να έχω κατακτήσει τίτλος. Οι ατομικές διακρίσεις δεν με ενδιαφέρον. Θέλω να έχω κάνει καλούς φίλους που θα μείνουν. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος και ελπίζω να τα καταφέρω».

Τέλος, για το που θέλει να βελτιωθεί ανέφερε: «Πρέπει να βελτιώσω πολλά. Φέτος δουλεύω πολύ στη δύναμή μου, που υστερώ σημαντικά. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δουλέψω τα βασικά. Ντρίμπλα, πάσα, σουτ. Θέλω να δουλέψω περισσότερο τα πόδια μου για την άμυνα γιατί χάνω αρκετές φάσεις ακόμα. Έχω δρόμο μπροστά μου».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved