Κουφός: «Η χρονιά κλείνει ιδανικά»

Κουφός: «Η χρονιά κλείνει ιδανικά»

Το 2011 ήταν η χρονιά του, με τον ίδιο τον Στέργιο Κουφό να τονίζει με δηλώσεις του πως η χρονιά κλείνει ιδανικά.

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου μίλησε στην εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» και έκανε τον απολογισμό του 2011, το οποίο σε λίγες ώρες θα μας αποχαιρετίσει. Διαβάστε κάποια αποσπάσματα…

«Μυθική χρονιά για την ομάδα το 2011»

«Το 2011 δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά, παρά μυθικό. Είναι μία σεζόν με πολλές αγωνιστικές επιτυχίες και θεωρώ πως είναι μία χρονιά εφάμιλλη με τη συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Όταν επέστρεψα πέρυσι στην ομάδα, η μοναδική σκέψη ήταν το πώς θα παραμείνουμε στην Α2, καθώς βρισκόμασταν εν μέσω της οικονομικής κρίσης και υπήρχαν και ορισμένα χρέη από την προηγούμενη συμμετοχή στην Α1, αλλά και στην Α2. Το 3ετες συμβόλαιο που υπέγραψα, έγινε για να μπορέσουμε μέσα σε αυτό το διάστημα να ανασυντάξουμε πλήρως την ομάδα, να μείνουμε 3 χρόνια στην Α2 και στη συνέχεια να κάνουμε το βήμα για την Α1. Ο Θεός, όμως, μας έδωσε τεράστια δύναμη και βοήθεια και καταφέραμε να συντελέσουμε ένα «μικρό θαύμα», δηλαδή την άνοδο στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Αν συνυπολογίσουμε και την μέχρι τώρα πορεία μας στην Α1, η χρονιά κλείνει ιδανικά, καθώς έχουμε κερδίσει τις εντυπώσεις και έχουμε κάνει αρκετό κόσμο να ασχοληθεί με το Ρέθυμνο Aegean».

«Συμπαγές σύνολο με συγκεκριμένη φιλοσοφία»

Ο 47χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στη διαδικασία δόμησης του ρόστερ, στη φυγή των παικτών για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ δεν έκρυψε πως θα ήθελε ακόμα έναν σέντερ για να μπορεί η ομάδα να προπονείται καλύτερα. «…Πλέον έχουμε τέσσερις ψηλούς και σίγουρα χρειαζόμαστε ακόμα έναν, έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και δυνατές οι προπονήσεις, που είναι ο «καθρέφτης των αγώνων». Στην Α1 υπάρχουν ομάδες που διαθέτουν μέχρι και 7 ψηλούς, άρα καταλαβαίνετε τι έχουμε να συναγωνιστούμε… Τα παιδιά που αποκτήσαμε κατάφεραν να ενταχθούν γρήγορα στο σύνολο. Βρίσκονται κοντά μας και ό, τι τους πω το καταθέτουν στο παρκέ. Αυτό είναι από τα πλέον σημαντικά πράγματα, για τη μέχρι τώρα πορεία μας. Με τη βοήθεια των Ελλήνων και φυσικά την ποιότητα των ξένων, έχουμε δημιουργήσει μία συμπαγής ομάδα. Είμαι σε θέση να πω πως η φιλοσοφία μου και το πάθος μου σαν προπονητής, αντικατοπτρίζεται πλήρως στα μάτια των παιδιών».

«Μοναδικό το συναίσθημα σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό»

«Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το συναίσθημα που ένιωσα ήταν μοναδικό. Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, με πάρα πολύ κόσμο να παρακολουθεί όρθιος το παιχνίδι. Η εικόνα του κόσμου και της ομάδας, μας γέμισε με ευθύνες, καθώς ήταν κεντρικό θέμα σε όλα τα μπασκετικά στέκια. Ολόκληρη η Ελλάδα είδε την ομάδα μας να κοντράρει στα ίσια τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, ενώ έμεινε ευχαριστημένος και από το απλόχερο θέαμα που προσέφεραν οι παίκτες μου. Αυτό το γεγονός μας ωθεί σε ακόμα περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω».

«Υγεία σε όλο τον κόσμο για το 2012»

«Συνεπώς, νοιώθουμε υπερήφανοι για αυτήν την ομάδα. Παρά τα γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία του Ρεθύμνου και φυσικά την κρίση που βιώνουμε ως χώρα, προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της πόλης. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και γι’ αυτό προσπαθούμε να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ανάπτυξης. Θεωρώ πως έχουμε καταφέρει να κάνουμε τον κόσμο να πει έναν καλό λόγο για την ομάδα μας. Θέλουμε τη ζεστασιά του και εμείς θα προσπαθούμε να μιλάμε στην ψυχή του. Εύχομαι το 2012 να συνοδευτεί με υγεία σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι το μεγαλύτερο αγαθό».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved