«Βήμα-βήμα ως την... Πόλη»

«Βήμα-βήμα ως την... Πόλη»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην ανατολή του 2012 δίνει τις δικές του ευχές στο Onsports και τους αναγνώστες του και ξεκαθαρίζει πως η χρονιά που έφυγε θα πρέπει να γίνει «οδηγός» για νέες επιτυχίες.

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟ


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι... μαθημένος στα δύσκολα. Όχι απλά είναι μαθημένος, αλλά.. γουστάρει τα δύσκολα. Οι φιλοδοξίες του, οι γνώσεις του, τα προσόντα του δεν έχουν ταβάνι. Και αυτά είναι που καθιστούν τον Σέρβο προπονητή ως τον κορυφαίο τεχνικό της Γηραιάς Ηπείρου. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως «οι τίτλοι μιλούν από μόνοι τους».

Για τον Ομπράντοβιτς, όμως, μιλούν και οι ήττες του. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, ο «Ζοτς» αποδεικνύει γιατί είναι ο καλύτερος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάνει ποδαρικό στο Onsports και τονίζει πως οι παίκτες του θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και βήμα - βήμα θα φτάσουν ως την Πόλη. Και μακάρι να την κατακτήσουν!

- Κόουτς, καλή χρονιά! Ο νέος χρόνος είναι πλέον γεγονός, αλλά θα θέλαμε από εσάς την γνώμη σας για την χρονιά που έφυγε. Για το 2011 που βρήκε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Το 2011 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Πήραμε ένα ακόμα πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά και Ευρώπης. Παρά το ότι είχαμε πολλά προβλήματα. Από το καλοκαίρι κιόλας. Αυτά όμως είναι παρελθόν. Τώρα πρέπει να βρούμε έξτρα κίνητρο για την συνέχεια, γιατί η αποστολή μας και το 2012 θα είναι πολύ δύσκολη. Όλες οι ομάδες είναι λογικό να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Για να τον κερδίσουν. Ξέρουν ότι παίζουν κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης. Πρέπει σε κάθε ματς να έχουμε τουλάχιστον το επίπεδο κινήτρου που έχει ο αντίπαλός μας. Το καταφέραμε πέρσι, θέλουμε να το κάνουμε και φέτος».

- Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη σε εσάς, αλλά και στους παίκτες σας, να διατηρήσετε τα σκήπτρα στο ΟΑΚΑ;

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι νοοτροπία της ομάδας μας είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και κάθε φορά να θέτουμε νέους στόχους. Στην αρχή της σεζόν και μετά τις αλλαγές που κάναμε στο έμψυχο δυναμικό, στόχος μας για την Ευρωλίγκα ήταν να προκριθούμε στο Top-16. Επόμενος στόχος μας είναι η φάση των «8». Αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Ξέρουμε τον όμιλο που αγωνιζόμαστε και τους αντιπάλους μας. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Τους σεβόμαστε όλους. Και την Φενέρ και την Ούνιξ αλλά και το Μιλάνο. Έχουν μεγάλη ποιότητα σαν ομάδες και ξέρουν να παίζουν μπάσκετ».

- Πριν από λίγες ημέρες μάθατε τους αντιπάλους σας στην συνέχεια της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός ακόμα βρίσκεται μακριά από το αγωνιστικό του... ταβάνι. Πιστεύετε ότι η ομάδα σας θα είναι έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση του Top-16;

«Το πρόβλημά μας είναι η κατάστασή μας. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίζει. Το αγωνιστικό μας επίπεδο δεν είναι το επιθυμητό. Θα πρέπει να βελτιωθεί κατά πολύ σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Αυτό είναι κάτι που είναι ολοφάνερο σε όλους. Έχουμε κάποιους παίκτες, οι οποίοι δεν βοηθάνε. Δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν αυτό δεν αλλάξει στην συνέχεια, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, ο στόχος θα παραμείνει και πάλι ο ίδιος. Να προκριθούμε στην φάση των «8» και να είμαστε παρόντες στην συνέχεια της Ευρωλίγκας».

- Μας έχετε συνηθίσει κάθε χρόνο τέτοια εποχή να...πατάτε γκάζι. Πιστεύετε ότι λίγο πριν την έναρξη του Top-16 θα επαναλάβετε την συνήθειά σας αυτή; Ειδικά τώρα που ο Κώστας Τσαρτσαρής επέστρεψε σε αγωνιστικές δραστηριότητες και περιμένετε άμεσα και τον Στράτο Περπέρογλου;

«Η επιστροφή τους είναι πάρα πολύ σημαντική. Και μόνο που ξέρουμε ότι έχουμε στην διάθεσή μας τους Τσαρτσαρή και Περπέρογλου στην προπόνηση, από μόνο του είναι σπουδαίο γιατί αυτομάτως ανεβαίνει το επίπεδο της καθημερινής μας δουλειάς. Σίγουρα. Το δεύτερο είναι ότι μετά από τόσους μήνες που ήταν εκτός, χρειάζονται χρόνο. Τώρα ξεκινούν να δουλεύουν με την ομάδα. Ο Τσαρτσαρής έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στο Ρέθυμνο και όπως όλα δείχνουν ο Περπέρογλου επιστρέφει στα επόμενα ματς. Αλλά χρειάζονται χρόνο. Χρειάζονται χρόνο για να δουλέψουν σκληρά, έτσι ώστε να είναι στην επιθυμητή κατάσταση για να είναι έτοιμοι, τόσο για την Ευρωλίγκα, όσο και για την Α1».

-Με λίγα λόγια: Ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος, όπως θα θέλετε και εσείς, για τις υποχρεώσεις του στο Top16;

«Έχουμε 20 ημέρες για να ξεκινήσει το Top-16. Πριν από αυτό όμως έχουμε τέσσερα πολύ σπουδαία παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Παίζουμε στο ΟΑΚΑ με το Περιστέρι και τον Πανιώνιο και μετά κόντρα στον Κολοσσό και τον Άρη εκτός και μετά απέναντι στην Αρμάνι στο Μιλάνο. Τρία συνεχόμενα ματς μακριά από την έδρα μας. Καθόλου εύκολο πρόγραμμα για εμάς, αλλά πριν το Top-16 πρέπει να σκεφτόμαστε την Α1. Να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας και να παίζουμε καλά στην Α1, για να παίρνουμε αυτοπεποίθηση ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την Ευρώπη».

-Τι ευχή θα θέλατε να κάνετε για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και για όλον τον κόσμο, με αφορμή την αλλαγή της νέας χρονιάς; Τι θέλετε εσείς από το 2012;

«Αυτό που θέλω εγώ από το 2012 για όλους μας είναι υγεία. Και για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο. Και τους φίλους του Παναθηναϊκού και όλους. Όσον αφορά την ομάδα μας θα πρέπει να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε την δυνατότητα να δουλέψουμε σκληρά. Με τον τρόπο που θέλουμε εμείς. Όπως μας αρέσει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα μας. Και θέλω για ακόμα μία φορά να πω στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι τον χρειαζόμαστε δίπλα μας. Μόνο με τον κόσμο στο πλευρό μας μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το ξαναπώ όσες χρειαστεί. Με τους φιλάθλους μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Χωρίς αυτούς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Να είμαστε όλοι καλά».



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved