Τζέιμς: «Βρήκα δεύτερη οικογένεια»

Τζέιμς: «Βρήκα δεύτερη οικογένεια»

Ο Άρης δεν έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο δυνατό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, με τον Ντόμινικ Τζέιμς να τονίζει πάντως πως βρήκε μία δεύτερη οικογένεια.

Ο Αμερικανός γκαρντ, μίλησε στην εφημερίδα «SportDay» και τόνισε αναλυτικά…

-Το 2011 έκλεισε με ήττα για τον Άρη από τον ΠΑΟΚ. Γενικά πώς ήταν αυτή η χρονιά; «Μπορεί να μη νικήσαμε στο τελευταίο ματς, αλλά οι μήνες που βρίσκομαι στην ομάδα είναι εκπληκτικοί. Νιώθω πως μέχρι στιγμής βιώνω μία εξαιρετική εμπειρία και πως κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο. Αν και στην αρχή τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα, λόγω του ότι δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, μετά όλα βρήκαν τον δρόμο τους».

-Στον Άρη βρήκες αυτά που περίμενες; «Τον Άρη ως ομάδα τον ήξερα. Ωστόσο αυτό που δεν γνώριζα από πρώτο χέρι και μου έκανε εντύπωση ήταν ο κόσμος. Όταν παίζεις για την ομάδα αυτή, παίζεις για όλον αυτόν τον κόσμο που έρχεται και σε εμψυχώνει. Η οργάνωση των φιλάθλων και ο παλμός που δίνουν είναι απίστευτος. Μόνο αν τον ζήσει κανείς από κοντά θα καταλάβει το πώς νιώθω».

-Το άσχημο ξεκίνημα με τις διαδοχικές ήττες θεωρείς ότι επηρέασε την ομάδα στη συνέχεια;
«Θα ακουστεί λίγο τρελό, αλλά νομίζω πως το άσχημο ξεκίνημα μας έκανε καλύτερους. Μας πείσμωσε, μας έμαθε να λειτουργούμε κάτω από πίεση και μάθαμε όλοι από τα λάθη μας. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, είχαμε πίστη στις δυνατότητές μας και βγήκαμε νικητές».

-Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά; «Ήμασταν μία ολοκληρωτικά καινούργια ομάδα. Το ρόστερ άλλαξε πολλές φορές, ήρθαν νέοι παίκτες, έφυγαν άλλοι… Καταλαβαίνεις πως για να δέσει μία ομάδα χρειάζεται χρόνος. Πλέον όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον και αποκτήσαμε χημεία».

-Αν γυρνούσες πίσω τον χρόνο, σε ποιο παιχνίδι θα πήγαινες;
«Δυστυχώς δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι, είναι αρκετά. Όπως για παράδειγμα το παιχνίδι στη Δράμα με τον ΚΑΟΔ. Ή το ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι δύο παιχνίδια που πιστεύω αξίζαμε και δικαιούμασταν τη νίκη».

-Τι θα άλλαζες; «Σίγουρα θα άλλαζα κάποια ατομικά λάθη. Επίσης θα φρόντιζα να υπήρχε και λίγο πιο καθαρό μυαλό».

-Τους διαιτητές θα τους άλλαζες; «Προτιμώ να μιλάω για πράγματα που ξέρω ότι μπορώ να αλλάξω και είναι στο χέρι μου!»

-Με τα παιδιά από την ομάδα πως τα πας; «Θεωρώ ότι βρήκα μία δεύτερη οικογένεια. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και για πρώτη φορά έχω εξίσου καλές σχέσεις με όλους. Τους συμπαίκτες μου στον Άρη τους αγαπώ! Θα ήταν κρίμα να ξεχώριζα κάποιους. Όλοι είναι απίστευτοι χαρακτήρες και πολύ καλοί παίκτες. Μεταξύ μας δεν υπάρχει ούτε καχυποψία, ούτε βεντέτες, ούτε πισώπλατα χτυπήματα. Είμαστε μία παρέα».

-Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε πως υπάρχει πρόταση για σένα από ομάδα του εξωτερικού. Τι σκέφτεσαι να κάνεις;
«Θα είμαι ειλικρινής. Στον Άρη ήρθα για ένα σκοπό. Να παίξω καλό μπάσκετ, να καθιερωθώ και να κερδίσω όσα περισσότερα μπορώ με την ομάδα αυτή. Δεν έχω σκοπό να φύγω στα μέσα της χρονιάς. Αυτή τη στιγμή παίζω μπάσκετ μόνο για τον Άρη. Θεωρώ σπουδαία την επιλογή μου να έρθω σε αυτή την ομάδα. Ήταν ό,τι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή για την καριέρα μου. Θέλω να μείνω εδώ. Ακόμα και τώρα που υπάρχει οικονομική κρίση, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να δείξουμε κατανόηση. Δεν θα αφήσω στα δύσκολα την ομάδα. Με υπομονή θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα».

-Ένα σχόλιο για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή;
«Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ. Αμφιβάλω αν θα υπάρξει άλλος σαν τον Αλεξανδρή. Αυτόν τον άνθρωπο τον αγαπώ και τον εκτιμώ αφάνταστα. Γουστάρω πολύ τις προπονήσεις μαζί του και γουστάρω να παίζω γι΄ αυτόν. Με τον άνθρωπο αυτόν, μπορώ να συνεννοηθώ ακόμα και με τα μάτια. Θα καταλάβω τι θέλει να πει από το πώς θα με κοιτάξει».

-Με το νέο έτος τι να περιμένουμε από τον Άρη και από σένα προσωπικά; «Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θα δουλέψουμε για να φτάσει η ομάδα ψηλά και να γινόμαστε σε κάθε παιχνίδι όλο και καλύτεροι. Θα δίνουμε όλοι το 100% των δυνατοτήτων μας και να είναι όλοι σίγουροι πως θα δούνε έναν καλύτερο Άρη».



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved