Ιτούδης: «Τελικός κάθε παιχνίδι στο Top 16»

Ιτούδης: «Τελικός κάθε παιχνίδι στο Top 16»

Τα παιχνίδια κερδίζονται στο παρκέ και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη την εμπειρία του για να διακριθεί στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης, Δημήτρης Ιτούδης, ανανέωσε το blog το οποίο διατηρεί και αναφέρθηκε τόσο στη χθεσινή (28/12) κλήρωση της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας όσο και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΑΓΟΡ, από την οποία απουσίαζε το instant replay. Μίλησε ακόμα για τις επιστροφές των Κώστα Τσαρτσαρή και Στράτου Περπέρογλου και, φυσικά, μοίρασε τις ευχές του εν όψει 2012.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και χρόνια καλά, γιατί αυτό είναι το σημαντικό στις ημέρες που ζούμε. Να είναι καλά! Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο που είναι το υπέρτατο αγαθό και ειλικρίνεια. Αν έχουμε υγεία κι ειλικρίνεια θα πάμε καλύτερα

Κλείνει ημερολογιακά μια χρονιά, η οποία ήταν πλήρως επιτυχημένη, καθώς κατακτήσαμε δύο πολύ σημαντικούς τίτλους όντως πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας. Είναι κάτι που δεν θα το καταφέρναμε αν δεν είχαμε αμέριστη συμπαράσταση τη δική σας, του κόσμου, ο οποίος πίστεψε στην ομάδα και είχε εκπληκτική παρουσία εντός και εκτός έδρας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς και κυρίως στη διοίκηση που δημιούργησε αυτή την ομάδα και στους παίκτες που έφεραν εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή το 2011, φτάνοντας ως τους δύο αυτούς τίτλους.

Μπήκαμε στην επόμενη αγωνιστικά σεζόν, είμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Στον τελευταίο αγώνα του 2011 κατακτήσαμε τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Δεν έχει πολλές πάσες, η τακτική τους είναι στο να απομονώσουν τις ικανότητες ατομικές που διαθέτουν οι παίκτες, ενώ αγωνίζεται με πέντε παίκτες που μπορούν να παίξουν με πρόσωπο στο καλάθι Ράιτ, Κρίστμας, Τζόνσον, Πέτγουεϊ έχουν όλοι πολλές επιθετικές ικανότητες. Περάσαμε από μια δύσκολη έδρα.

Μελανό σημείο στην αναμέτρηση, αλλά και για τη διοργάνωση γενικά είναι η απουσία του instant replay. Και για τον συγκεκριμένο αγώνα, και για άλλους που θα ακολουθήσουν, αλλά και για αγώνες που έγιναν. Η τεχνολογία βοηθάει και θα κάνει καλύτερους τους διαιτητές. Το είπαμε και στο μίτινγκ της Λάρισας, όπου η διοργανώτρια αρχή είπε ότι θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις στις οποίες εκτέθηκε ο διαιτητής σε σχέση με αυτό που είδαμε παρακολουθώντας αργότερα το βίντεο. Υπήρχαν φάσεις που θα μπορούσαν να εξετάσουν εκείνη τη στιγμή που τους δίνεται η δυνατότητα.

Φάσεις πάντα σε σχέση με το χρονόμετρο ή ας πούμε αν πάτησε γραμμή ένας παίκτης ή όχι. Δεν μιλάμε φυσικά για το αν ήταν ένα σφύριγμα φάουλ ή όχι. Δεν έγινε πράξη όμως αυτή η συζήτηση για το instant replay. Και νομίζω ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει και θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι φορείς, γιατί θα κρίνουν θέσεις, παραμονή, τον πρωταθλητή. Για εμάς οποιαδήποτε περίπτωση είναι ίδιας σημασίας. Όπως κι αν έχει ο αγώνας με το Ρέθυμνο ανήκει στο παρελθόν και κοιτάμε τη συνέχεια. Χθες πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του Top 16 της Ευρωλίγκας. Γνωρίζουμε καλά όλοι μας και θα μεταδώσουμε εμείς την εμπειρία και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν πως δεν υπάρχει ούτε εύκολη ούτε δύσκολη κλήρωση. Και πολύ περισσότερο στο Top 16. Αγωνίζονται 16 ομάδες των οποίων οι φιλοδοξίες είναι πολύ υψηλές. Και τις 16 αν τις ρωτήσει κάποιος και απαντήσουν ειλικρινά, θα πουν ότι θα ήθελαν να φτάσουν στο Φάιναλ Φορ ή έστω στα πλέι οφ. Είναι μια φάση της διοργάνωσης πολύ ιδιαίτερη.

Ό,τι έγινε την κανονική περίοδο δεν υπάρχει πια. Οι εντυπώσεις δεν κερδίζουν παιχνίδια. Τα παιχνίδια κερδίζονται στο παρκέ. Αντιμετωπίζουμε τρεις ομάδες, οι οποίες έχουν δυνατότητες και αδυναμίες, όπως κάθε ομάδα. Ισχύει για εμάς, ισχύει και για τις ομάδες που θα βρούμε στο δρόμο μας. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκανε ένα ξεκίνημα διαφορετικό. Της έλειπαν τέσσερις βασικοί παίκτες, πρόσθεσε έναν παίκτη από το ΝΒΑ, ο οποίος έφυγε και είναι λογικό να υπάρχει ένα ρήγμα. Τώρα επιστρέφουν οι τραυματίες όμως, οπότε θα έχει λύσεις. Δεν θα μπορούσε, παρά να έχει σκαμπανεβάσματα, γιατί ξεκίνησε με μεγάλες απώλειες παικτών. Μας νίκησε στη Μόσχα, μας νίκησε στην Τουρκία σε δύο φιλικά. Είναι ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις, στοχεύει στο Φάιναλ Φορ, γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Το γεγονός ότι το Φάιναλ Φορ γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, οπότε καταλαβαίνουμε ότι το κίνητρο είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Η Ούνιξ Καζάν είναι ομάδα που πλαισιώνεται από έμπειρους αθλητές, οι οποίοιέχουν παίξει στη διοργάνωση και διαθέτει και νεανικό ενθουσιασμό. Παίζει το ίδιο καλά τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Δυσκόλεψε πολλά ομάδες στην κανονική περίοδο. Νίκησε εκτός τη Σιένα, είναι φιλόδοξη ομάδα και διαθέτει εμπειρία και καλό υλικό.

H Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο είχε κι αυτή κάποια σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της χρονιάς. Είναι ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος. Έχει στη σύνθεσή της δύο παίκτες πουπροσέφεραν στον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός σε αυτούς. Έχει γνώριμους παίκτες και έμπειρους από τη διοργάνωση. Το φινάλε της στην κανονική περίοδο ήταν εντυπωσιακό, γιατί ουσιαστικά έπαιξε σε τρεις «τελικούς». Χρειάστηκε να νικήσει τη Σαρλερουά με διαφορά, αλλά και στον τελευταίο αγώνα την Παρτιζάν στη Χάλα Πιονίρ, με την Παρτιζάν να διεκδικεί και αυτή την πρόκριση. Και πήρε και τη νίκη και τη διαφορά που χρειαζόταν. Είναι κάτι που καθιστά τη νίκη τους αυτή πρόωρο τελικό. Είναι ομάδα που έχει πολλά ατού και στο χαμηλό ποστ και στο εξωτερικό σουτ. Η πρώτη μας έξοδος στο Top 16 είναι στο Μιλάνο και θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή.

Επαναλαμβάνω ότι διαθέτουμε την εμπειρία του Top 16. Ξέρουμε ότι πρόκειται για έξι τελικούς. Κάθε πόντος, ριμπάουντ, λάθος, βολή μετράει. Έτσι είναι η διοργάνωση, αυτός είναι ο στόχος. Θα αλλάξει από του χρόνου, αλλά αυτή τη στιγμή ισχύει ότι κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός. Το θετικό για εμάς είναι ότι επιστρέφουν οι τραυματίες. Ο Τσαρτσαρής αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο, ο Περπέρογλου έχει ήδη κάνει δύο προπονήσεις μαζί μας. Θα είναι μαζί μας επίσης σήμερα και αύριο. Έχει υψηλό κίνητρο, έχει περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο έξι μηνών όπου δεν ήξερε αν θα μπορούσε να επιστρέψει. Το αφήνει πίσω όλο αυτό, είναι αισιόδοξος ως χαρακτήρας και αγωνιστής, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες. Οι δύο αυτές «μεταγραφές» πολύ σημαντική προσθήκη στο νέο έτος. Όπως σημαντική θα είναι και η δική σας παρουσία δίπλα μας… Nα είστε καλά, Δημήτρης».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved