Στους δύο («αιωνίους») χωράει ο Κολοσσός

Στους δύο («αιωνίους») χωράει ο Κολοσσός

Την όγδοη νίκη του στο πρωτάθλημα, σε εννέα αγώνες, πέτυχε ο Κολοσσός Ρόδου και κλείνει το 2011 από την κορυφή της βαθμολογίας της Α1!

Στηριζόμενοι στο ομαδικό παιχνίδι τους, οι Ροδίτες επικράτησαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά του Αμαρουσίου με 85-60 και, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε ρεπό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, κλείνουν από την κορυφή της κατάταξης το 2011, ισοβαθμώντας με τους «αιώνιους». Από την άλλη, το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου δεν έχει γευθεί ακόμη τη χαρά της νίκης ύστερα από εννέα παιχνίδια, κι ετοιμάζεται να αφήσει το χρόνο βυθισμένο στον προβληματισμό.

Οι Ροδίτες στηρίχθηκαν στην εξαιρετική άμυνά τους, ενώ ο Βασίλης Φραγκιάς είδε με ικανοποίηση να συνεισφέρουν αρκετοί παίκτες του στο σκοράρισμα (Χαρίσης, Τσάμης, Χάτεν, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος). Το Μαρούσι παρατάχθηκε σε ακόμα μία αναμέτρηση με σύνθεση ανάγκης, αφού από τη στιγμή που δεν έχει διευθετηθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την απαγόρευση των μεταγραφών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ο Νίκος Λινάρδος δεν μπόρεσε να έχει στη διάθεσή του τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας των βορείων προαστίων, Αποντάκα, Μακ Κόι και Κοχαντάρεβιτς.

Το γεγονός αυτό, άλλωστε, εκμεταλλεύτηκε το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά, που προηγήθηκε με 11-9 στο 6ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι, καθοδηγούμενοι από τους Γκαγκαλούδη και Χαριτόπουλο, ανέτρεψαν τα δεδομένα και πήραν προβάδισμα στο σκορ (15-11), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες ισόπαλες (17-17). Γκαγκαλούδης και Χαριτόπουλος είχαν πετύχει τους 15 από τους 17 πόντους του συγκροτήματος του Νίκου Λινάρδου!

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν οι κυρίαρχοι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δεχόμενοι μόλις τέσσερις πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά, δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να προηγηθούν με 30-21 στο 15'. Ο Κώστας Χαρίσης αποδείχθηκε ασταμάτητος στη ρακέτα του Αμαρουσίου και ο Κολοσσός προηγήθηκε στο φινάλε του ημιχρόνου με 42-30.

Το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου προσπάθησε να αντιδράσει στην επανάληψη, αλλά όσο περνούσε η ώρα ήταν φανερό πως εύκολα ή δύσκολα οι φιλοξενούμενοι θα έφταναν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Οι Ροδίτες, χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα, ανέβασαν τη διαφορά στους 15 πόντους (66-51) δύο λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας το «διπλό». Η διαφορά, μάλιστα, εκτοξεύθηκε στο 32’ στους 19 πόντους (48-67), με τους νησιώτες να μην ξανακοιτούν πίσω τους, φθάνοντας σε ακόμη μία επιτυχία. Το τελικό αποτέλεσμα (60-85) αποτυπώνει τα τελευταία -διαδικαστικού χαρακτήρα- λεπτά της αναμέτρησης, αφού η ομάδα των βορείων προαστίων είχε πλέον παραδώσει τα «όπλα».

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Μπήτης, Μπίκας.
Δεκάλεπτα: 17-17, 30-42, 48-65, 60-85.
Μαρούσι(Λινάρδος): Δεμερτζής 2, Ακεψιμαΐδης 3, Έλεγκαρ 8, Χαριτόπουλος 10 (1), Γκαγκαλούδης 22 (4), Τσόντζος 2, Κόμματος 12 (1), Μανταλβάνος, Καλογιαννίδης 1, Αγραβάνης.
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 4, Χάτεν 18 (1), Πάνος 4, Γεωργαλής 9 (3), Ασημακόπουλος 11, Μπόικιν 13 (1), Χαρίσης 6, Τσάμης 10 (1), Χόπσον 4, Κομποδιέτας 3, Αυγενικός 3 (1).



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved