Δορκοφίκης: «Να τρέξουμε τον Παναθηναϊκό»

Δορκοφίκης: «Να τρέξουμε τον Παναθηναϊκό»

Τη διάθεση του ΑΓΟΡ να «τρέξει» τον Παναθηναϊκό και να τον βάλει στο τρανζίσιον γκέιμ, ώστε μην τον διευκολύνει να περάσει ένα εύκολο απόγευμα στο Ρέθυμνο, δημοσιοποίησε ο Περικλής Δορκοφίκης.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM o πάουερ φόργουορντ του ΑΓΟΡ μίλησε ακόμα για τον τρόπο παιχνιδιού της ρεθυμνιώτικης ομάδας, για το οικογενειακό κλίμα που βρήκε στο σύλλογο, για το επίπεδο του πρωταθλήματος που πέφτει, αλλά αναζωογονείται από νίκες σαν αυτή της Καβάλας επί του Παναθηναϊκού και επισήμανε ότι πρώτος στόχος της ομάδας του παραμένει η εξασφάλιση της παραμονής στην Α1.

Αναλυτικά ο Περικλής Δορκοφίκης είπε:

Για το πώς ετοιμάζεται ο ΑΓΟΡ για το παιχνίδι κόντρα στον  Παναθηναϊκό: «Σίγουρα η  πορεία που έχουμε διανύσει μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις.  Ακόμα κι αν παίζεις με τον Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Στόχος μας η γρήγορη παραμονή, εδώ μέσα έχουμε δείξει και με τον Ολυμπιακό ότι μπορούμε να χτυπάμε δυνατά τα παιχνίδια. Δεν μιλάω  για νίκη, μιλάω για την προσπάθεια να δυσκολέψουμε τον Παναθηναϊκό και ό,τι βγει».

Για το γεγονός ότι το Ρέθυμνο είναι μια πολύ αθλητική ομάδα: «Είμαστε μια ομάδα που της αρέσει πολύ να τρέχει, οι προπονήσεις και η δομή από την αρχή της προετοιμασίας ήταν να γίνει η ομάδα όσο πιο αθλητική και γρήγορη γίνεται.  Προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού με τα γρήγορα σουτ ώστε να δυσκολέψουμε τον αντίπαλο, θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, να τρέξουμε και να βάλουμε τον Παναθηναϊκό στο τρανζίσιον γκέιμ. Πιστεύω ότι έτσι θα του δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα».

Για το τι ακριβώς βρήκε στον ΑΓΟΡ μετά την «περιπέτειά» του στην ΑΕΚ: «Πολλά πράγματα. Εξω από το γήπεδο μια πόλη που στηρίζει το μπάσκετ και τη ομάδα . Είτε οικονομικά, είτε με παρουσία στο γήπεδο. Σίγουρα μια διοίκηση και ανθρώπους που  θέλουν πραγματικά να κάνουν την ομάδα μεγάλη, που αγαπάνε το μπάσκετ, ένα προπονητικό τιμ που θέλει πολύ να πετύχει και αγαπάει τους παίκτες που έφερε εδώ. Αυτά και εμένα έστω και τώρα με έκανε μετά από αυτή την περιπέτεια που είχα να αγαπήσω περισσότερο το μπάσκετ -όχι ότι δεν το αγαπούσα ήδη πολύ… - και να θέλω να πετύχω έστω και τώρα.

Για την αίσθηση που του αφήνει το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής (είναι «κολοβό» λόγω της αποβολής του Πανελληνίου, υπάρχει η κρίση κ.λπ.): «Σίγουρα σε στενοχωρεί ότι βλέπεις το επίπεδο κάθε χρόνο να πέφτει. Αλλά από  εκεί και πέρα βλέποντας πορείες, όπως της Ρόδου, την δική μας, την Καβάλα να κερδίζει τον Παναθηναϊκό - μετά από πολλά χρόνια κάποιος μεγάλος χάνει από μια μεσαία, ας την πούμε, ομάδα, αυτό είναι το όμορφο που βλέπουμε στα μισά του αθλήματος. Και είναι κάτι που με χαροποιεί».

Για την αίσθηση που έχει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι το Ρέθυμνο κι άλλες φορές έχει παίξει καλά στο πρωτάθλημα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να σωθεί: «Ηταν κάτι που το ένοιωσα από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, ότι δεν τα καταφέραμε την πρώτη φορά.  Δεν το έλεγαν με λόγια οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά το καταλάβαινες. Εμείς μόνοι μας έχουμε βάλει, όχι τον πήχη ψηλότερα, αλλά τις βάσεις, ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα γρήγορα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε είναι στο χέρι μας να το τελειώσουμε σε μια ψηλότερη θέση. Αλλά σίγουρα στόχος μας είναι να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved