Γιασικεβίτσιους: «Τα Χριστούγεννα γίνομαι παιδί»

Γιασικεβίτσιους: «Τα Χριστούγεννα γίνομαι παιδί»

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Λιθουανός γκαρντ του Παναθηναϊκού καθώς μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο περνά τις μέρες των γιορτών.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στην εφημερίδα «Goal», όχι όμως για τον Παναθηναϊκό και τα πρωταθλήματα Ελλάδας και Ευρώπης που έχει κατακτήσει με τους «πράσινους».

«Ναι, γίνομαι παιδί τα Χριστούγεννα», είναι η πλέον χαρακτηριστική ατάκα του Λιθουανού που στη συνέχεια προσθέτει: «Όλα είναι έτοιμα με τα δώρα που θέλω να κάνω αρκετές ημέρες πριν, δεν πάω τελευταία στιγμή».

Ο Γιασικεβίτσιους ωστόσο δεν περνούσε πάντα με την οικογένειά του ή τους φίλους του τις γιορτές. Όταν από μαθητής ακόμα βρισκόταν στις ΗΠΑ, έπρεπε να αλλάξει συνήθειες και να κάνει Χριστούγεννα με διαφορετικό τρόπο. «Νόμισα πως έπιασε φωτιά στο σπίτι και ήμουν έτοιμος να φωνάξω», τονίζει για μερικές από τις συνήθειες που υπάρχουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωστόσο τώρα ετοιμάζεται για τα πρώτα Χριστούγεννα με την κόρη του στο σπίτι.

«Πέρυσι ήταν πολύ μικρή και φυσικά δεν μπορούσε ν' αντιληφθεί το τι συνέβαινε. Φέτος τη βλέπω, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στέκεται μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το κοιτάζει συνεχώς. Είναι εντυπωσιασμένη. Βεβαίως εκείνο το οποίο προσέχω είναι να μην... γκρεμίσει το δέντρο με κάποια κίνησή της. Βρήκα όμως τη λύση και γι' αυτό, οπότε είμαι ήσυχος», λέει για τη μικρή του κόρη ο «Σάρας».

Όσο για το πώς θα αποφύγει πιθανή… κατεδάφιση του δέντρου, σχολιάζει: «Όταν την έβλεπα και πλησίαζε πολύ την έβαλα να αγγίξει με το δάχτυλό της την άκρη στα λαμπάκια που είναι λίγο μυτερή. Πόνεσε, οπότε... δεν πλησιάζει πλέον. Απλώς στέκεται και κοιτάζει το δέντρο. Πάντως γενικά η μικρή το διασκεδάζει με όλον αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται στο σπίτι».

Πως όμως θα είναι το γιορτινό τραπέζι ενός γκαρντ από τη Λιθουανία; «Δεν τρώμε κρέας στο χριστουγεννιάτικο δείπνο. Το παραδοσιακό φαγητό είναι ντάμπλινγκς με μανιτάρια. Το φτιάχνει η μητέρα μου και -αληθινά σου μιλάω- ούτε που μπορώ να υπολογίσω πόσα πιάτα τρώω», είναι η απάντηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έχει κάνει Χριστούγεννα σε πέντε διαφορετικές χώρες εκτός από την πατρίδα του.

«Στο Ισραήλ δεν τα γιορτάζουν, οπότε κάναμε κάτι ιδιωτικό, στο σπίτι», λέει για τις διαφορές που έχει εντοπίσει σε κάθε χώρα αλλά υποστηρίζει πως: «Εντάξει, είναι αλήθεια ότι επειδή έχω και οικογένεια στην Ελλάδα πλέον θα υπάρχει και κρέας στο τραπέζι», όταν ρωτήθηκε για τις συνήθειες που πλέον έχει αποκτήσει κάνοντας αρκετές φορές Χριστούγεννα στη χώρα μας.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν ήταν δυνατόν να μην στείλει και τις ευχές του για τις φετινές γιορτές, λέγοντας: «Υγεία σε όλα τα παιδιά, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Περιμένουμε και το δεύτερο παιδί μας, οπότε εύχομαι ό,τι καλύτερο για την Αννα (σ.σ.: η σύντροφός του), μα πάνω απ' όλα υγεία. Και βέβαια σε επαγγελματικό επίπεδο να πάνε όλα καλά και να κερδίσω ό,τι περισσότερο γίνεται».

Αναλυτικά οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο «Σάρας»

Για σένα τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα;

«Είναι μια ευκαιρία να βρίσκομαι με την οικογένειά μου. Οπότε όταν ακούω »Χριστούγεννα«, η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό μου είναι η οικογένειά μου. Από τα 17 μου χρόνια βρέθηκα μακριά από την οικογένεια καθώς πήγα στις ΗΠΑ. Επρεπε λοιπόν να αποδεχτώ ότι εφόσον έπαιζα επαγγελματικά, τέτοιες μέρες δεν θα βρισκόμουν κοντά στην οικογένειά μου. Στις ΗΠΑ πάντως είχα μαζί μου την αμερικανική οικογένειά μου, δηλαδή τους ανθρώπους που με φιλοξενούσαν όταν σπούδαζα εκεί».

Με την οποία διατηρείς ακόμα επαφή;

«Ναι, μάλιστα βρίσκονται στην Ελλάδα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτό. Είναι η πρώτη χρονιά που έρχονται στην Ελλάδα και είμαι ευτυχισμένος που θα είμαστε όλοι μαζί».

Λένε ότι τα Χριστούγεννα οι περισσότεροι άνθρωποι... ξαναγίνονται παιδιά. Ισχύει αυτό και για σένα ή το αντιμετωπίζεις διαφορετικά;

«Ναι, γίνομαι παιδί κι εγώ. Εντάξει, όχι όπως παλιότερα, αλλά κατά κάποιον τρόπο γίνομαι ξανά παιδί. Φροντίζω πάντως να κάνω εγκαίρως τα ψώνια μου και τα δώρα ώστε να μην τρέχω την τελευταία στιγμή που θα έχει πολύ κόσμο. Είναι αλήθεια ότι πάντα είμαι έτοιμος νωρίτερα»!

Σ' αυτό το θέμα, δηλαδή στην οργάνωση και την προετοιμασία, παραμένεις... Λιθουανός! Δεν πολυταιριάζεις με την ελληνική νοοτροπία.

«Ναι, μπορώ να πω ότι σ' αυτό το θέμα είμαι Λιθουανός και όχι Ελληνας»! (σ.σ. γέλια)

Είπες τη λέξη «ψώνια και δώρα». Υπάρχει κάποιο δώρο το οποίο πήρες όταν ήσουν μικρός και το οποίο θυμάσαι ακόμα;

«Κάτσε να το σκεφτώ λιγάκι... Δεν θα το προσδιόριζα έτσι. Εκείνο το οποίο μπορώ να σου πω έχει να κάνει με τα πρώτα μου Χριστούγεννα στις ΗΠΑ. Ξέρεις, στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι λίγο... τρελή τα Χριστούγεννα. Ο κόσμος το διασκεδάζει πάρα πολύ. Λοιπόν, άκουσε τι έγινε: Στη Λιθουανία συνηθίζαμε να παίρνουμε ένα δώρο ο καθένας. Αυτό θεωρούσαμε ότι ήταν το σωστό, είχε το κάθε παιδί ένα δώρο και όλα ήταν ΟΚ. Θυμάμαι λοιπόν την πρώτη μου χρονιά στις ΗΠΑ, τα Χριστούγεννα, όταν στις... έξι το πρωί ήρθε η Αμερικανίδα αδερφή μου να με ξυπνήσει. Ηρθε και με τραβούσε και διαπίστωσα ότι σε όλο το σπίτι ακούγονταν φωνές! Ξύπνησα και τρόμαξα, νόμιζα πως πήρε φωτιά το σπίτι! Όμως δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Απλώς ήθελαν να κατέβουμε για να πάμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ν' ανοίξουμε τα δώρα μας! Εκεί διαπίστωσα την... απόλυτη τρέλα: Το δέντρο ήταν γεμάτο, σχεδόν καλυμμένο από δώρα»!

Τέλος, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε πως: «Από τη στιγμή που όλη η οικογένεια θα είναι μαζί, πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο για μένα. Περίπου είκοσι άτομα θα περάσουμε μαζί τις γιορτές και οπωσδήποτε είναι όμορφο το συναίσθημα. Το περίμενα πολύ καιρό, για να είμαι ειλικρινής, να μαζευτούμε η οικογένεια από τη Λιθουανία, η οικογένειά μου από τις ΗΠΑ και φυσικά η ελληνική οικογένειά μου», αναφερόμενος στο βράδυ των Χριστουγέννων.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved