Το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού δικαιώνει τον Ίβκοβιτς

Το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού δικαιώνει τον Ίβκοβιτς

Όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη φετινή σεζόν κανείς δεν περίμενε η ομάδα του Πειραιά να συνδυάσει ουσία και θέαμα, ειδικά από τη στιγμή που το ύψος του μπάτζετ έπεσε κατακόρυφα.

Αυτό όμως που υποσχέθηκαν άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, ήταν πως θα δίνουν και την ψυχή τους σε κάθε αγώνα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να βγαίνει νικητής. Μάλιστα, κάποιοι από τους παίκτες (κυρίως οι νεαροί Έλληνες) αναφέρθηκαν και στους στόχους της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς που δεν ήταν άλλοι από την κατάκτηση και των τριών τίτλων (όπως τόνισαν οι ίδιοι φυσικά). Ο «Ντούντα», όμως, είναι έμπειρος και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, γι’ αυτό και δεν υποσχέθηκε μεγάλα πράγματα. Αυτό που υποσχέθηκε είναι πως η ομάδα του θα παλεύει σε κάθε αγώνα για τη νίκη κι αυτό γίνεται μέχρι στιγμής.

Εξάλλου, έχουμε φτάσει στις ημέρες των Χριστουγέννων και ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στους στόχους του. Πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα (παρά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) και δεύτερος στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του θεσμού. Μπορεί κάποιες επιλογές του Σέρβου τεχνικού να μην πέτυχαν (π.χ. Κέσελ, Χάουαρντ, Λούκας), αλλά πάντα υπάρχει και η δυνατότητα να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, κάτι που αναμένεται σύντομα, καθώς στο ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας κανείς δεν αστειεύεται.

Ο ηγέτης Σπανούλης και οι υπόλοιποι…

Ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε φέτος γύρω από τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη. Έναν παίκτη που έδειξε πολλές φορές φέτος την αξία του, παίρνοντας από το… χεράκι την ομάδα του και οδηγώντας την σε μεγάλες και καθοριστικές νίκες. Κυρίως στον θεσμό της Ευρωλίγκας, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν χρειάστηκε. Στο πλάι του στάθηκε άξια και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος θυμίζει τις παλιές καλές εποχές και δείχνει να έχει ξαναβρεί τον εαυτό του. Θετικός έχει αποδειχθεί και ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος έχει βοηθήσει σημαντικά σε πολλούς αγώνες, ωστόσο έχει γίνει και μοιραίος παίκτης σε άλλους. Αυτόν που ενδεχομένως να μην περίμεναν πολλοί, είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο τελευταίος δεν υπολογιζόταν πολύ από τον Ίβκοβιτς, αλλά όσες φορές χρησιμοποιήθηκε, έδειξε πως μπορεί να γίνει στο μέλλον ένας σπουδαίος γκαρντ και να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως ο Πέρο Άντιτς βρίσκει σιγά, σιγά τον εαυτό του και αν συνεχίσει έτσι, τότε ο «Ντούντα» θα έχει βρει μία ακόμα σπουδαία λύση στο επιθετικό κομμάτι…

Οι μέτριοι και οι… σταθεροί

Από κει και πέρα δεν μπορούμε να πούμε πως κάποιος από τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του. Ο Δημήτρης Κατσίβελης, έδειξε ότι έχει μέλλον αν δουλέψει σωστά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει από το χέρι τους «ερυθρόλευκους» και θα τους οδηγήσει σε μία νίκη. Επίσης ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περίμενε πολλά και από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και ο «Λάζος» δεν είναι όπως παλιά. Καμία βελτίωση (σε σχέση με πέρυσι) δεν έχει δείξει από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου, αν και έχει πολύ μέλλον μπροστά του, όπως πολύ μέλλον μπροστά του έχει και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος ακόμα δεν δείχνει έτοιμος για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Τέλος, οι Γλυνιαδάκης και Πελεκάνος κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να… μεταμορφωθούν σε ηγέτες.

Οι ατυχείς επιλογές και η… απογοήτευση

Όταν ο Κέιλιν Λούκας υπέγραψε στον Ολυμπιακό, πολλοί έκαναν λόγο για έναν παίκτη, ο οποίος θα ήταν από τα κύρια επιθετικά «όπλα» του συλλόγου. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν έχει επαληθευτεί μέχρι στιγμής και δεν αποκλείεται ο Αμερικανός να είναι ένας από τους παίκτες που δεν θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού για πολύ ακόμα. Σίγουρα ένας από αυτούς είναι ο Μάτ Χάουαρντ, η επιλογή του οποίου το καλοκαίρι ήταν εντελώς άστοχη, καθώς δεν έχει βοηθήσει στο παραμικρό την ομάδα του Πειραιά μέχρι στιγμής. Και δύσκολα θα συμβεί αυτό στο μέλλον. Η μεγαλύτερη απογοήτευση, όμως, ακούει στο όνομα Μάρκο Κέσελ. Ο Σέρβος ήρθε ως «killer» στους «ερυθρόλευκους», αλλά εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο δεν έχει καταφέρει να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες.

Το συμπέρασμα…

Παρά τα προβλήματα αυτά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει κρατήσει την ομάδα του σε υψηλό επίπεδο και συνεχίζει να δουλεύει με τους παίκτες του, προκειμένου να κάνει την ομάδα καλύτερη. Ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί αν γίνουν καλές κινήσεις, δηλαδή 2-3 αλλαγές στο ρόστερ. Εξάλλου, κάτι τέτοιο θεωρείται πλέον δεδομένο, από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά, έχει βγει στην αγορά και ψάχνει να βρει τις ιδανικότερες λύσεις. Ας μην ξεχνάμε, πάντως και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει με το νέο έτος και να προσφέρει σημαντικές βοήθειες. Ο ίδιος ελπίζει πως το 2012 θα είναι πιο τυχερό για τον ίδιο (σχετικά με τα θέματα τραυματισμού που είχε). Ο Ολυμπιακός, πάντως, βρίσκεται μέσα στους στόχους του και έτσι κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος μέχρι στιγμής δικαιώνεται…



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved