Άντιτς: «Να μη μας έχουν ξεγραμμένους»

Άντιτς: «Να μη μας έχουν ξεγραμμένους»

Στους παίκτες του Ολυμπιακού αρέσουν τα δύσκολα και δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Πέρο Άντιτς!

Ο Σκοπιανός φόργουορντ, μιλώντας στην εφημερίδα «Γαύρος», έκανε ένα μίνι απολογισμό της έως τώρα πορείας των Πειραιωτών και προειδοποίησε προς πάσα κατεύθυνση, εν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Ο Ολυμπιακός φέτος μπορεί να κάνει πολλά και καλό είναι να μη μας έχουν ξεγραμμένους». Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ο Ολυμπιακός πριν από τρεις εβδομάδες και μετά τη βαριά ήττα στην Τουρκία, ήταν με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης, όμως με τρεις συνεχόμενες νίκες όχι μόνο καταφέρατε να προκριθείτε, αλλά να τερματίσετε δεύτεροι.
«Πραγματικά είχα χρόνια να αγωνιστώ στην Ευρωλίγκα, αλλά πιο τρελό όμιλο από τον δικό μας δεν νομίζω ότι έχει συναντήσει ποτέ κανένας. Κάθε εβδομάδα άλλαζαν τα δεδομένα. Όντως μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε ξέραμε ότι τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα. Καθίσαμε όλα τα παιδιά, μιλήσαμε και κάναμε τα λόγια μας πράξεις. Η Κάχα Λαμποράλ είχε καπαρώσει την πρωτιά πριν από τρεις αγωνιστικές και τώρα αποκλείστηκε».

-Τι εννοείς ότι μιλήσατε μεταξύ σας; Τι είπατε;
«Μην περιμένεις να σου πω. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μένουν μεταξύ μας. Κράτα την ουσία και η ουσία είναι ότι προκριθήκαμε και μάλιστα αν κέρδιζε η Καντού, θα τερματίζαμε πρώτοι στον όμιλο. Δεν πειράζει, όμως, μας αρέσουν τα δύσκολα».

-Τι κρατάς από την πρώτη φάση του θεσμού;
«Τη χημεία που βρίσκουμε. Από την αρχή της χρονιάς ισχυριζόμαστε ότι κάθε μέρα που περνάει, θα είμαστε και καλύτεροι. Βρίσκουμε τη χημεία μας, λοιπόν, μέσα από τις προπονήσεις. Είμαστε νέα ομάδα, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά. Ακόμη και με τόσες ατυχίες δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Στο ματς με τη Νανσί έκανες ίσως το καλύτερό σου φετινό παιχνίδι.
«Στο ματς με τη Νανσί είχαμε την ατυχία να παίξουμε χωρίς τον Μπίλι (σ.σ. Σπανούλης) και τον Λάζαρο (σ.σ. Παπαδόπουλο). Ειδικά η απουσία του Μπίλι ήταν πολύ σημαντική, αφού είναι ο ηγέτης μας. Αισθανόμουν ότι ήμουν υποχρεωμένος στους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τους προέδρους να ανεβάσω το επίπεδο του παιχνιδιού μου. Έπρεπε να καλύψω με κάποιον τρόπο το κενό του Σπανούλη. Πήρα αρκετά σουτ, αλλά αισθανόμουν υπέροχα. Η ομάδα κάποιες φορές έπαιζε για μένα».

-Μπήκες δηλαδή στα παπούτσια του Σπανούλη;
«Στα παπούτσια του Μπίλι είναι πολύ δύσκολο να μπεις. Απλά αισθάνθηκα καλά και ως πιο έμπειρος από τους περισσότερους ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Εκμεταλλεύτηκα κάποιες αδυναμίες των αντιπάλων μου είτε μακριά είτε κοντά στο καλάθι και φτάσαμε στη νίκη. Την αφιερώνω στα παιδιά που είναι τραυματίες».

-Ποια ήταν η πιο σημαντική σε αυτά τα δέκα παιχνίδια της Ευρωλίγκας;
«Εύκολα μπορώ να σου πω τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Κάχα Λαμποράλ. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, υπήρχε πίεση και αυτό έκανε τις νίκες πιο γλυκές».

-Να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Μόλις έχει τελειώσει το ματς στο Μπιλμπάο όπου έχετε ηττηθεί με 15 πόντους διαφορά. Τι σκέφτεσαι;
«Σίγουρα υπήρχε μία απογοήτευση, αλλά μέσα στην ομάδα δεν φέραμε την καταστροφή. Αν θυμάμαι καλά σε εκείνο το ματς έπαιξε τραυματίας ο Παπαδόπουλος, όπως κι εγώ. Αισθανόμασταν άβολα, ήμασταν προβληματισμένοι, αλλά δεν πάψαμε να πιστεύουμε στις ικανότητές μας και στο γεγονός ότι είχαμε έναν στόχο... Να προκριθούμε στο Top 16».

-Μεγάλη αλλαγή η ομάδα πάντως από την πρώτη έως την τελευταία αγωνιστική.
«Λογικό είναι. Αν περνάς τόσες ώρες στο γήπεδο δουλεύοντας, δεν γίνεται να μη βελτιωθείς και ξέρετε ότι οι προπονήσεις του Ντούντα είναι πολύ δυνατές. Πραγματικά ίσως είναι οι πιο κουραστικές προπονήσεις που έχω κάνει ποτέ».

-Τι να περιμένουμε από δω και πέρα για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα;
«Βελτίωση και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Περιμένουμε να γυρίσουν οι τραυματίες και να ενσωματωθούν ξανά στην ομάδα, ίσως γίνει και κάποια προσθήκη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, ακόμη κι αν μείνουμε όπως είμαστε. Ο Ολυμπιακός φέτος μπορεί να κάνει πολλά και καλό είναι να μη μας έχουν ξεγραμμένους. Δεν ξέρω αν θα κατακτήσουμε το τρόπαιο, αλλά αν έχουμε υγεία και λίγη τύχη, τότε μπορούμε να πάμε μακριά στη διοργάνωση».

-Αισθάνεσαι ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει αγκαλιάσει πολύ τη φετινή ομάδα;
«Οι Έλληνες έχουν πολλά προβλήματα στο κεφάλι τους για να έχω παράπονο εγώ που δεν έρχονται στο γήπεδο. Σίγουρα τους θέλουμε και τους έχουμε ανάγκη. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε να έρθουν στο γήπεδο και αυτό μπορεί να συμβεί αν παίζουμε καλά και αν νικάμε. Πρέπει να του δείξουμε ότι αξίζουμε το χειροκρότημά του. Ελπίζω στο Top 16 το ΣΕΦ να είναι καυτό και να έρθει ο κόσμος να χαρεί μαζί μας. Θα είναι και μία καλή ευκαιρία να βρει ένα δίωρο να διασκεδάσει και να ξεφύγει από τα καθημερινά του προβλήματα».

-Ο Άγιος Βασίλης τι θες να σου φέρει;
«Αυτό που ήθελα, μου το έφερε. Μας έδωσε ο κόουτς πέντε μέρες ρεπό να ξεκουραστώ και να δω την οικογένειά μου».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved