Τσαλδάρης: «Πάντα υπάρχει πίεση στον Άρη»

Τσαλδάρης: «Πάντα υπάρχει πίεση στον Άρη»

Για την πρόκριση της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην επόμενη φάση του Eurocup και για την πίεση που ασκεί στην ομάδα ο κόσμος μίλησε ο Δημήτρης Τσαλδάρης.

Ο γκαρντ των «κίτρινων» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως στον Άρη το κοινό είναι μπασκετικό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται έξτρα πίεση στην ομάδα που ωστόσο πρέπει ένα αποδίδει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κοινού. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης αναφέρθηκε επίσης και στην πρόκριση των «κίτρινων» στην επόμενη φάση του Euro Cup.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την νίκη επί της Ρουντούπις:

«Θα παίξεις για να κερδίσεις θα το χαρείς θα το ευχαριστηθείς, αλλά μετά θα σου έρθουν στο μυαλό τα προβλήματα. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Τι να κάνουμε;»

Για την δήλωση Ταπούτου:

«Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει εδώ και πολύ καιρό. Το πρόβλημα δεν ξέρω που είναι. Είναι στον ΕΣΑΚΕ και δεν παίρνουμε λεφτά; Προσπαθούμε να εξηγήσουμε και άκρη δεν βγάζουμε. Είναι φαινόμενα των καιρών αυτά».

Για το αν χόρεψε r'n'b ο Βαγγέλης Αλεξανδρής:

«Δεν ξέρω, πρέπει να ήταν πολύ κουρασμένος. Αν και μετά το παιχνίδι είπε, όπου πάτε πάρτε με τηλέφωνο».

Για την εξέλιξη του αγώνα:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουμε τάσεις αυτοκτονίας στο τέλος. Αυτό θα το χαρακτηρίσω έλλειψη εμπειρίας. Δεν έγινε χθες πρώτη φορά αυτό, έχει ξαναγίνει και είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Σε κρίσιμες στιγμές κάνουμε λάθη και επιτρέπουμε στον αντίπαλο να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Έγινε και με την Ίνμπουργκ την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ήμασταν πέντε πόντους μπροστά και δεν βάλαμε καλάθι μέχρι την λήξη και χάσαμε. Παίζοντας και μαθαίνοντας αποκτάται η εμπειρία. Και στο μέλλον όσο δυνατόν το περισσότερο θα μπορούσαμε να βελτιωθούμε. Από την στιγμή που πήγε το παιχνίδι στην παράταση, κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Μας βοήθησε και ο κόσμος και πήραμε μία εύκολη νίκη».

Για τον νέο όμιλο:

«Περιμέναμε την Βαλένθια εμείς στον όμιλο. Τώρα έχει ελαφρύνει λίγο με την Βιλερμπάν που παραμένει μία επικίνδυνη ομάδα. Είναι σημαντικό να παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Βρίσκεις ρυθμό, δεν χρειάζεται να περάσει μία εβδομάδα για να ξαναπαίξεις. Αλλά δεν είναι απόδραση από το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το πρωτάθλημα:

«Το πρωτάθλημα φέτος είναι πάρα πολύ περίεργο. Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι και να δώσουμε ένα τέλος στα προβλήματα που δημιουργούνται και να σκοτώνουμε τα προβλήματα εν τη γενέσει τους. Τώρα το πρωτάθλημα μας έχει αρχίσει, υπάρχουν ομάδες με τεράστια προβλήματα, να τα βάλουμε σε ένα πλαίσιο, να λειτουργήσουμε νομοτελειακά, ν' ακολουθούμε πιστά τους νόμους του ΕΣΑΚΕ και από εκεί και μετά θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Μπορεί να μην υπάρχουν τα λεφτά για να έρθουν οι παίκτες, αλλά να κρατήσουμε το επίπεδο μας από τους προπονητές μας».

Για το αν ό,τι καλύτερο έχει να δείξει το ελληνικό μπάσκετ είναι οι προπονητές:

«Οι προπονητές και τα προπονητικά προγράμματα. Γιατί οι ομάδες παίρνουν φθηνούς παίκτες και μετά από ένα χρόνο η αξία του διπλασιάζεται. Εκεί φαίνεται η δουλειά που κάνουν τα προπονητικά προγράμματα στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα, όσον αφορά την τακτική σε πολύ καλό επίπεδο. Οι Αμερικάνοι που έρχονται δεν είναι και οι καλύτεροι των τελευταίων 10 χρόνων, αλλά το καλό είναι ότι βγαίνουν και νέα παιδιά».

Για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό:

«Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν προβλήματα σε μερικές έδρες. Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με ένα τρίποντο του Σπανούλη στην Ρόδο. Είναι δύσκολο γι' αυτές τις ομάδες να βρουν κίνητρο και να παίξουν ένα παιχνίδι που θα κερδίσουν 20-30 πόντους. Προετοιμάζονται και δουλεύουν για την Ευρώπη και τα ελληνικά play off που θα βρεθούν αντιμέτωποι. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που πάντα έχεις εμπιστοσύνη πάνω της, ό,τι και να γίνει. Με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν που όλοι λέγανε και λέγανε και τελικά κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει πείραμα. Απλά δίνει ο προπονητής το βάπτισμα του πυρός ώστε να είναι έτοιμοι στα κρίσιμα. Από την άλλη έχει την εμπειρία τους παίκτες και σιγά - σιγά θα δείχνει ένα πρόσωπο ακόμα καλύτερο. Η πίεση είναι αναπόφευκτη. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την πίεση. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό και έχεις να πάρει τόσο καιρό πρωτάθλημα. Κάνεις ότι μπορείς».

Για το αν υπάρχει πίεση στον Άρη:

«Έχουμε μπασκετικό κόσμο. Έχει συνηθίσει την ομάδα στις επιτυχίες και τις χαρές και όταν έχουμε σκαμπανεβάσματα έχουμε γκρίνια. Όπως και στην αρχή της χρονιάς. Έχουμε «κακομάθει» τον κόσμο μας και γι' αυτό είναι τόσο απαιτητικός. Η πίεση πάντα υπάρχει εδώ. Ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα να κερδίζει».



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved