Τόμιτς: «Με πονάει η απουσία του κόσμου»

Τόμιτς: «Με πονάει η απουσία του κόσμου»

Ο Μίλαν Τόμιτς, βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς και παλιός αρχηγός του Ολυμπιακού, σχολίασε την απουσία του κόσμου από το ΣΕΦ και μίλησε για τους άμεσους ευρωπαϊκούς στόχους των «ερυθρόλευκων».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «NovaΣΠΟΡ», ο Τόμιτς ξεκίνησε από την πρόκριση στους TOP-16:

«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας φέτος. Παίξαμε τρομερό μπάσκετ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν είχαμε «νεκρά» διαστήματα και πραγματοποιήσαμε μία καλή εμφάνιση. Είναι σπουδαίο για μία νέα ομάδα να δείχνει συγκέντρωση για σαράντα λεπτά. Συνήθως είχαμε σκαμπανεβάσματα και αυτό κοιτάμε να βελτιώσουμε στις προπονήσεις».

Συνέχισε σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα σκαμπανεβάσματα:

«Σίγουρα το περιμέναμε. Και για αυτό στην αρχή της σεζόν είναι σημαντικό να παίρνεις τις νίκες, ακόμα και αν η ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη. Είδαμε πως έγινε ο όμιλος στην Ευρωλίγκα. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στη λεπτομέρεια ή από ατυχία. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη στη Βιτόρια η στο Καντού και τώρα να ήμασταν πρώτοι και με επτά νίκες».

Ενώ έκρινε συνολικά την πορεία των Πειραιωτών κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν:

«Σε γενικές γραμμές είχαμε μία πολύ καλή Ευρωλίγκα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φοβερά παράπονα από τα παιδιά. Προσπάθησαν σε όλα τα παιχνίδια, διατηρήσαμε αλώβητη την έδρα μας και από ατυχία δεν πήραμε άλλες μία-δύο νίκες. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας και στο μέλλον σίγουρα θα παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο».

Πριν αναλύσει τον τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις:

«Δουλειά μας είναι καθημερινά να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία και να παίζουμε όλο και πιο ομαδικά. Ένας παίκτης δεν μπορεί να φέρει κάποιον τίτλο μόνος του. Αν δεν έχεις δίπλα του παίκτες που θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν και εκείνος να τους βοηθήσει δεν θα έχεις ποτέ καλά αποτελέσματα και θα μείνεις εκτός τίτλων».

Ο Μίλαν Τόμιτς έθεσε σαν στόχο την πρωτιά στον όμιλο της Euroleague:

«Έχουμε την ευκαιρία αν νικήσουμε να είμαστε πρώτοι και αυτό θα πρέπει να μας κάνει διπλά προσεκτικούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί είναι ένα δύσκολο ματς. Η Νανσί είναι αδιάφορη, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα είμαστε έτοιμοι 100% και θα τα δώσουμε όλα. Ελπίζω να μας κάνει το δώρο στο άλλο ματς η Καντού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, γιατί θα είναι σημαντικό να αποφύγουμε τους ισχυρούς στο Top-16».

Και κατέληξε στην παρουσία οπαδών στο ΣΕΦ:

«Με πονάει πολύ που βλέπω άδειες κερκίδες. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο και να μας στηρίζει. Όταν βλέπεις αυτή την εικόνα που υπάρχει φέτος, στενοχωριέσαι. Ιδιαίτερα για μένα που είμαι είκοσι χρόνια εδώ είναι κάτι πρωτόγνωρο. Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να πω πως είναι κρίμα. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι διαφορετικός και ο καλύτερος στην Ελλάδα. Οπότε, αυτή η εικόνα που παρουσιάζεται φέτος στο γήπεδο δεν είναι αληθινή. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αλλάξει στάση και θα έρθει να μας βοηθήσει».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved