Αλεξανδρής: «Να ελέγξουμε το ρυθμό»

Αλεξανδρής: «Να ελέγξουμε το ρυθμό»

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Άρη στην αυριανή (20/12, 21.00) αναμέτρησή του με τη Ρουντούπις, στο Αλεξάνδρειο.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν μόνο το θετικό αποτέλεσμα για να προκριθούν στο Last 16 του Eurocup, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πουν πρόωρο «αντίο» στα ευρωπαϊκά παρκέ. Σύμφωνα με το Βαγγέλη Αλεξανδρή, το μόνο που χρειάζεται ώστε οι παίκτες του να φθάσουν στη νίκη πρόκριση είναι πίστη, θέληση, συγκέντρωση, αλλά και δυναμική παρουσία από τους φιλάθλους στο Αλεξάνδρειο. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μακεδόνας τεχνικός…

Για το αυριανό (20/12) παιχνίδι με τη Ρουντούπις: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι. Εμείς έχουμε πει ότι είτε εντός έδρας είτε εκτός έδρας παίζουμε για τη νίκη. Μας ευνοεί το γεγονός ότι και με έναν πόντο αν κερδίσουμε περνάμε στην επόμενη φάση. Είναι όμως ένα παιχνίδι που θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί και αυτοί έχουν τις φιλοδοξίες τους, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και κέρδισαν μια πολύ καλή ομάδα, τη Λιέτουβος Ρίτας».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Είπα στα παιδιά ότι αφού κερδίσαμε εκεί, γιατί να μην μπορούμε το κάνουμε και εδώ; Αυτό θα γίνει αν παίξουμε καλά. Τι εννοώ; Να ελέγξουμε το ρυθμό, γιατί όλες οι λιθουανικές ομάδες είναι ομάδες ρυθμού. Δεν θέλουμε να βρουν το παιχνίδι τους. Θέλουμε να τους βάλουμε να σκεφτούν... Στο πρώτο παιχνίδι είχαν 88 πόντους μέσο όρο τότε κι εμείς τους περιορίσαμε στους 60. Αν το κάνουμε αυτό, εκτιμώ ότι θα κερδίσουμε και θα προκριθούμε».

Για την κρισιμότητα του αγώνα: «Δεν αγχώνω τους παίκτες μου, απλώς τους μεταφέρω τις προσωπικές φιλοδοξίες μου και του συλλόγου. Και οι ίδιοι θέλουν να προχωρήσουν στην Ευρώπη, διότι θα είναι καλό να ακουστούν και είναι ένα επιπλέον κίνητρο να παίξουμε με πολύ δυνατές ομάδες, αν προκριθούμε. Θα κερδίσουμε εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες, γιατί ο Άρης τα επόμενα χρόνια πρέπει να πρωταγωνιστεί».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Έχουμε πει στα παιδιά πολλά για τον κόσμο, τους έχουμε βάλει να δουν βίντεο και φωτογραφίες από σπουδαία παιχνίδια όπως με την Μπαρτσελόνα και ανυπομονούν να δουν το γήπεδο γεμάτο. Εγώ είμαι υπομονετικός, γιατί ξέρω ότι ο κόσμος για να έρθει πρέπει να δει. Ο κόσμος θα επιστρέψει. Είμαι σίγουρος για αυτό».

Για τη Ρουντούπις: «Είναι ίδια ομάδα. Απλώς μπήκαν καινούρια πρόσωπα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Έφυγε ένας παίκτης και παίζει πλέον στη Ζαλγκίρις, γιατί εκεί ανήκε (Μπουτκεβίτσιους). Παίζει όμως αρκετά ο Ουρμπούτις, που έχει μέσο όρο 15 πόντους στα τελευταία παιχνίδια. Είναι νέο πρόσωπο και τον έχουμε τσεκάρει. Είναι ομάδα που την παρακολούθησα στην εκτός έδρας νίκη με τη Νίμπουργκ. Aν τους δώσεις χώρο και δεν τους προσέξεις, σουτάρουν ανεξέλεγκτα. Από το ξεκίνημα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να τους υποχρεώσουμε να παίξουν άμυνα. Δεν μας συμφέρει το run ’n’ gun παιχνίδι».



Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved