Καλαφατάκης: «Θέλουμε την παραμονή»

Καλαφατάκης: «Θέλουμε την παραμονή»

Ο προπονητής του ΚΑΟΔ υποστήριξε πως ο στόχος της ομάδας του δεν πρόκειται να αλλάξει και πως πρώτο μέλημα είναι η παραμονή στην Α1.

Ο Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra κι αρχικά αναφέρθηκε στη νίκη του ΚΑΟΔ επί της Καβάλας, τους στόχους που έχουν οι Δραμινοί αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την φετινή σεζόν:

«Δεν είναι τόσο ειδική αποστολή φέτος. Απλά είναι νεοφώτιστη και επαρχιακή. Είναι μία πολύ καλή πόλη, καλή διοίκηση, νοικοκύρηδες, πληρώνουν, αγαπάνε αυτό που κάνουν,. Μετά από πολλά χρόνια είναι μια δουλειά φυσιολογική και μπορώ να δείξω έργο. Παρότι αργήσαμε να ξεκινήσουμε. Μαζέψαμε την ομάδα στις 12 του μηνός, αυτά συμβαίνουν συχνά. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάνει καμία στραβή γιατί παίζαμε συνέχεια εκτός έδρας. Στις 8 πρώτες αγωνιστικές παίξαμε μόνο δύο παιχνίδια εντός έδρας εκ των οποίων το ένα ήταν με τον Άρη και το άλλο με τον Παναθηναϊκό. Μετά εκτός παίξαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια που μια στην Ρόδο και στο Περιστέρι τα χάσαμε στις λεπτομέρειες, οπότε τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά. Εμείς από την αρχή ξέραμε ότι η κατάσταση θα είναι τέτοια. Και κάναμε και λίγα φιλικά και η ομάδα συγκεντρώθηκε δύο εβδομάδες πριν την έναρξη και ξέραμε ότι θέλει υπομονή και δουλειά και ότι μπορεί να κάναμε και 8-0. Ήθελε υπομονή από τους ανθρώπους και δουλειά».

Για τον φετινό στόχο του ΚΑΟΔ:

«Ο φετινός στόχος είναι η παραμονή. Και οι ήττες που έχει κάνει το Μαρούσι δύσκολα ξεχρεώνονται. Ο Ίκαρος έχει κάνει κακιές ήττες στην έδρα του. Όμως δεν στεκόμαστε εκεί, γιατί μετά χάνεις τον στόχο σου και μπορεί να βρεθείς εσύ από κάτω. Εμείς έχουμε πει θέλουμε την παραμονή, το κάθε παιχνίδι χωριστά και να καταξιωθούμε σαν ομάδα. Το τι κάνει ο άλλος είναι πολύ νωρίς να το σκεφτείς. Εμένα σαν επαγγελματία δεν με ικανοποιεί να σωθεί η ομάδα μου επειδή έπεσε ο άλλος. Τώρα αν φτάσεις στην τελευταία αγωνιστική παίζει ρόλο το δια ταύτα. Έχουμε βάλει ένα στόχο, κάνουμε την δουλειά μας και επειδή έχουμε καλό γήπεδο, έχουμε μία ποιότητα, ο κόσμος είναι κοντά πήραμε και δυο έμπειρους να βοηθήσουν νομίζω θα έχουμε καλή συνέχεια».

Για την ομάδα της Καβάλας:

«Νομίζω ότι όπως είπε ο Δημήτρης ο Πρίφτης είναι ψυχολογικό και χρειάζονται μία νίκη. Πιστεύω ότι δημιουργήσανε μεγάλες προσδοκίες μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού. Η διαχείριση μιας νίκης είναι πιο σημαντική από το να διαχειριστείς μία ήττα. Καβαλάς το καλάμι, παίρνουν τα μυαλά σου αέρα, νομίζεις ότι είσαι για άλλα πράγματα, βάζεις ψηλότερα τον πήχη, εφησυχάζεις , πέφτουν τα φώτα επάνω σου και δεν μπορείς να το διαχειριστείς αυτό. Η Καβάλα έχει καλή ομάδα, καλό υλικό, πρόεδρο, πόλη, προπονητικό τιμ καλό. Και πιστεύω ότι θα συνέλθει».

Για τις ελληνικές ομάδες στην Euroleague:

«Ο Παναθηναϊκός, μπορεί να φαίνεται πιο άνετος, αλλά βλέπεις ότι κάτι πλανάτε. Ίσως είναι ψυχολογικό. Πέρυσι που ήταν πιο λειψό το ρόστερ του στην περιφέρεια ήταν άλλη η συμπεριφορά. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι θα είναι η τελευταία χρονιά των Γιαννακόπουλων. Νομίζω ότι ένα κομμάτι είναι αυτό. Είναι και πολλά χρόνια στην κορυφή και κάποτε μπουχτίζεις από τίτλους. Και δεν γίνεται συνέχεια να είσαι τόσο ψηλά. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι έχει κάνει μία εντελώς διαφορετική στροφή στο ρόστερ. Νομίζω ότι βασίζεται σε διαφορετικό στυλ. Περισσότερο στην άμυνα στο τρέξιμο και σε νεαρά παιδιά. Έχει μία άλλη ομάδα που προχωράει πολύ καλά. Παρότι δεν σε πείθει. Ο κόσμος είχε μάθει στους σταρ τους έμπειρους, αλλά ο Ολυμπιακός χτίζει την ομάδα του. Αποκτήσει νοοτροπία. Δεν έχει τους παίκτες που είχε και πέρυσι, αλλά δεν έχει και το μπάτζετ που είχε και πέρυσι. Έχει χαμηλώσει αρκετό. Πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος. Και ποτέ το ρόστερ δεν προδιαγράφει το τι θα κάνεις. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει τόσα λεφτά και τ' αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλανε τόσα χρόνια. Συνήθως τ' αποτελέσματα τα παίρνει με την δίψα για διάκριση, με το πάθος με την καλύτερη χημεία. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μέρα με την μέρα θα γίνεται καλύτερος. Η ήττα δεν λέει κάτι. Και ο Παναθηναϊκός έχασε. Εδώ βλέπεις ότι οι τούρκικες ομάδες. Ρίχνουν τόσα χρήματα και δεν κάνουν τίποτα. Πάνε με λάθος τρόπο. Αυτό που έλεγε ο Γιαννάκης παλαιότερα, θέλεις υπομονή. Όταν έχεις μία ομάδα με τέτοια ιστορία όπως ο Ολυμπιακός η υπομονή έχει τα όρια της. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ανταγωνιστικός σε όλες τις διοργανώσεις, σε Ελλάδα, Κύπελλο και Ευρώπη. Αλλά δεν ξέρεις πόσο μπορεί να εξελιχθούν. Έχει 2-3 ηγέτες. Αν πάρει και έναν καλό ψηλό μέχρι να γυρίσει ο Λάζαρος και που θα γυρίσει θα είναι αλλιώς στην συνέχεια».

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ:

«Σαφώς και προβληματίζομαι. Κάθε χρόνο λέμε άντε ν είναι η τελευταία χρονιά. Νομίζω ότι κάθε χρόνο είναι και χειροτέρα. Η οικονομική κρίση είναι ένα πρόβλημα. Έχει επηρεάσει το μπάσκετ. Όμως παρά την οικονομική κρίση έχουν κάποια σταθερά έσοδα, τα οποία είναι από τον ΟΠΑΠ και την τηλεόραση,. Λίγα, αλλά σταθερά. Εδώ σε κάποια άλλα επίπεδα της ζωής μας τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Όμως και με τα λίγα χρήματα μπορούμε αν δουλέψουμε σωστά να τα βγάλουμε πέρα και να κοιτάμε με άλλο μάτι το μπάσκετ. Γιατί νομίζω ότι ξεφύγαμε. Και δεν ξεφύγαμε τώρα, αλλά τις χρυσές εποχές. Θυμάσαι από το 1993 έως το 2003 που τα τηλεοπτικά ήταν και εκπληκτικά. Εκεί τότε οι ομάδες δεν κοιτάξανε να βρούνε και άλλους χορηγούς και το μάρκετινγκ και δεν είδαν ούτε την υποδομή να βγάλουνε παίκτες. πετάγανε τα λεφτά σε κοινοτικούς αμφιβόλου αξίας και δεν κάναμε τίποτα. Ήρθε φυσιολογικά αυτό. Φταίμε όλοι σε αυτό. Τώρα που έχουμε δυσκολίες και είμαστε στην ανάγκη στραφήκαμε στους Έλληνες παίκτες. Τώρα στο μπάσκετ θα μείνουν αυτοί που πραγματικά αγαπάνε το μπάσκετ».



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved