Πανέτοιμος εν όψει Νανσί ο Ολυμπιακός! (photos)

Πανέτοιμος εν όψει Νανσί ο Ολυμπιακός! (photos)

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το νόμο του φαβορί στον αγώνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας, στη Γλυφάδα, φτάνοντας σε άνετη επικράτηση με 105-57.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είδε με ικανοποίηση τους παίκτες του να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ, στην «πρόβα τζενεράλε» εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης (22/12) στη Γαλλία με τη Νανσί, για την 10η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας. Αναφορικά με το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη, που μετράει μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, δεν θα μπορούσε να επιζητήσει κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Χωρίς το Βασίλη Σπανούλη στη σύνθεσή του, αφού ο Σέρβος τεχνικός αποφάσισε να του δώσει «ανάσες», αλλά και το Λάζαρο Παπαδόπουλο που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και θα λείψει από τα παρκέ για τον επόμενο μήνα, ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από τους γηπεδούχους και βρέθηκε να χάνει με 9-8 στο 5’. Η ομάδα της Καλλιθέας, που παρατάχθηκε στον αγώνα με μόλις δύο ξένους (Λιούμπισιτς, Μπέινς), είχε σε ρόλο πρωταγωνιστή το Φάνη Κουμπούρα, ο οποίος σημείωσε τους 7 από τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας του. Στην αντίπερα όχθη, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, με 5 πόντους. Μέχρι και το 8’ ο αγώνας ήταν ντέρμπι (15-15), με τους Πειραιώτες να μην πιάνουν την απαιτούμενη απόδοση.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα ένα λεπτό πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου (15-17), ενώ εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του συγκροτήματος του Άρη Λυκογιάννη ανέβασαν στη συνέχεια τη διαφορά στους επτά πόντους (15-22). Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να προηγείται με 25-18, έχοντας βρει πλέον ρυθμό στην απόδοσή του.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε στη συνέχεια να απλοποιήσει αρκετά την κατάσταση και με πρωταγωνιστές του Λούκας και Κέσελ βρέθηκε στο +15 (23-38) στο 14’. Οι γηπεδούχοι ήταν αδύνατο να αντιδράσουν κι έτσι μοιραία η διαφορά στο σκορ ανέβηκε στα ύψη (25-45 στο 17’). Όπως είναι φυσικό, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, βλέποντας προς ικανοποίησή του το σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να έχει διαμορφωθεί σε 53-31 για την ομάδα του.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μπέινς, ο Ολυμπιακός συνέχισε να ανεβάζει τη διαφορά στο σκορ (39-64 στο 25’), με τον Γκετσεβίτσιους να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας 4/5 τρίποντα. Ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης ήρθαν και αυτοί, με τη σειρά τους, να δώσουν λύσεις στους φιλοξενούμενους, σε μια αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό. Στο 30’ το σκορ είχε ήδη διαμορφωθεί σε 78-47 για τους φιλοξενούμενους, με τις δύο ομάδες απλώς να περιμένουν τη λήξη του αγώνα, η οποία ήρθε με την επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού με . Ο Ματ Χάουαρντ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και έβαλε 13 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής, ενώ είχε ακόμα ένα κλέψιμο, μία ασίστ και τέσσερα κερδισμένα φάουλ!

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Πουρσανίδης, Μαγκλογιάννης.
Δεκάλεπτα: 18-25, 31-53, 47-78, 57-105.
Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Κουμπούρας 12 (1), Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου 5 (1), Τσιάρας 6, Λαρεντζάκης 8 (1), Τζιάλλας 2, Παπαργυρόπουλος 4, Οικονομόπουλος, Μπέινς 16, Λιούμπισιτς 2, Βλάχος.
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 6, Λούκας 15 (1), Άντιτς 8 (1), Χάουαρντ 13 (1), Κέσελ 10 (1), Πελεκάνος 3, Γκεσεβίτσιους 17 (4), Γλυνιαδάκης 3, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 8 (1), Σλούκας 8 (1).

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved