Ιτούδης: «Θα αντιδράσουν οι παίκτες»

Ιτούδης: «Θα αντιδράσουν οι παίκτες»

Η άμυνα είναι το… μυστικό της επιτυχίας για τις ομάδες που πρωταγωνιστούν, σύμφωνα με το Δημήτρη Ιτούδη.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης, Δημήτρης Ιτούδης, ανανέωσε το blog το οποίο διατηρεί και αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη βελτίωση της ομάδας στον αμυντικό τομέα, στη δίκαιη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Ρωσία, αλλά και στις επικείμενες αναμετρήσεις με Μαρούσι και Μπάμπεργκ, που θα αποτελέσουν «μίνι προετοιμασία για τη συνέχεια».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Γεια σας…
Έχουμε επιστρέψει στο ΟΑΚΑ μετά από τρεις συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες. Πήραμε δύο νίκες, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τρίτο παιχνίδι. Δυστυχώς είχαμε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο στη Μόσχα, το οποίο μας στοίχισε. Γενικότερα η παρουσία μας στη Μόσχα ήταν κακή, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Αν κάτι μπορούμε να βγάλουμε ως συμπέρασμα είναι πως ήμασταν πολύ κακοί αμυντικά. Δεν ήμασταν η ομάδα που έχουμε συνηθίσει που είναι επιθετική στην μπάλα, δίνει βοήθειες, κάνει περιστροφές, εξαναγκάζει τον αντίπαλο να κάνει λάθη.

Η ΤΣΣΚΑ αισθανόταν πολύ άνετα μέσα στο γήπεδό της και γι’ αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, με τις 23 ασίστ από 4 παίκτες στην ουσία. Οι 15 ασίστ που προήρθαν από τον Τεόντοσιτς και τον Σβεντ, τους έδωσαν 41 πόντους. Είναι εξωφρενικά νούμερα για μια ομάδα που θέλει να είναι στο επίπεδο το δικό μας, που θέλουμε να είμαστε σε ένα επίπεδο ανταγωνισμού υψηλό. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο μείναμε στο παιχνίδι χάρη στην καλή μας επιθετική διάθεση. Δυστυχώς, στο δεύτερο ημίχρονο τα χάσαμε και τα δύο. Και την επιθετική διάθεση, αλλά και την άμυνα. Επιθετικά, διαβάσαμε τις καταστάσεις, αλλά ήμασταν άστοχοι.

Ο αγώνας στη Ρωσία μας δίνει το μήνυμα, ότι ο κανόνας επιβεβαιώνεται: Ομάδες που θέλουν να κάνουν σημαντικές νίκες και να κατακτήσουν τρόπαια πρέπει να παίζουν καλή άμυνα και όχι μόνο να κερδίζουν από την επίθεση ή να επαφίενται στις… φυσικές δυνάμεις ή σε οτιδήποτε άλλο για να αστοχήσει ο αντίπαλος. Και ειδικά όταν αυτός ο αντίπαλος έχει ποσοστό στα τρίποντα κοντά στο 50%. Αυτό είναι το δικό μας δίδαγμα από αυτό το παιχνίδι.

Η ΤΣΣΚΑ μας κέρδισε δίκαια, εμείς έχουμε σιγουρέψει τη δεύτερη θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξουμε με την Μπάμπεργκ για να νικήσουμε. Θέλουμε τη νίκη, αλλά πριν από αυτό υπάρχει το παιχνίδι με το Μαρούσι και στη συνέχεια ακολουθεί ουσιαστικά μία σειρά παιχνιδιών με τις γιορτές ενδιάμεσα, την οποία θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως μίνι προετοιμασία για τη συνέχεια. Έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Και τα δύο εκτός έδρας με ΑΓΟΡ και Κολοσσό Ρόδου, αλλά και τα δύο εντός με Πανιώνιο και Περιστέρι. Και φυσικά, υπάρχουν το Μαρούσι και η Μπρόζε Μπάσκετς που είναι τα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Σε αυτά εστιάζουμε την προσοχή μας, καθώς θα διεξαχθούν πριν από τη διακοπή. Θέλουμε να αυξήσουμε την αμυντική μας συνοχή, την επιθετικότητά μας στην μπάλα, τις καλύψεις μας, τις αλληλοκαλύψεις μας…

Δεν θεωρώ και δεν θεωρεί κανείς ότι κάναμε βήμα πίσω με την ΤΣΣΚΑ. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο παρουσιαστήκαμε κακοί. Σε μια σειρά τριών δύσκολων, εκτός έδρας αγώνων, σε τρεις δυνατές έδρες, είχαμε 2/3. Θα μπορούσαμε να λέμε ότι είμαστε και χαρούμενοι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Επαναλαμβάνω ότι εμείς χάσαμε δίκαια από την ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν πιστεύω ότι κάναμε βήμα πίσω. Είχαμε ένα κακό παιχνίδι, από το οποίο μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Και αυτό κάνουμε.

Είδαμε το πρώτο ημίχρονο με την ΤΣΣΚΑ και θα δούμε σήμερα  το δεύτερο, με πολύ λεπτομέρεια για να διαπιστώσουμε τι έχει συμβεί. Για να συζητήσουμε με τους παίκτες. Αν είναι να έχουν αυτοί διαφορετική άποψη ως παίκτες και εμείς ως προπονητές δεν κάνουμε τίποτα. Το θέμα είναι να συζητήσουμε, όπως κάνουμε πάντα, να συμφωνήσουμε και να δούμε τι θα γίνει. Έχουμε παίκτες που μπορούν να αντιδράσουν και θα αντιδράσουν».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved