Γιορτή ανθρωπιάς από τον Ηλυσιακό!

Γιορτή ανθρωπιάς από τον Ηλυσιακό!

Την ετήσια γιορτή των υποδομών του τμήματος μπάσκετ διοργανώνει ο Ηλυσιακός την Κυριακή (18/12) στο κλειστό των Ιλισίων…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει…

«Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. σε συνεργασία με την ΚΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ σας προσκαλεί στην ετήσια γιορτή των υποδομών του τμήματος μπάσκετ, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (18/12) από τις 9 το πρώι μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο Κλειστό των Ιλισίων. Έχουμε ετοιμάσει εκπλήξεις, διαγωνισμούς και δώρα για μεγάλους και παιδιά. Θα δοθούν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους μικρούς μας φίλους. Παράλληλα σας προσκαλούμε να ενισχύσετε με προσφορά σε είδη άμεσης ανάγκης, το ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ. Τα είδη άμεσης ανάγκης θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο κλειστό γυμναστήριο Ιλισίων.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:

- Κάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, δημητριακά κλπ),

- Είδη παιδικού ρουχισμού, παπούτσια (καινούργια ή μεταχειρισμένα), εκπαιδευτικά βοηθήματα, γραφική ύλη, φάρμακα κλπ.

- Είδη υγιεινής: σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες κλπ

- Σχολικά είδη: τετράδια, κόλλες στικ, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, στυλό και γενικά σχολικά είδη.

- παιχνίδια: καινούργια ή μεταχειρισμένα από μπάλες μέχρι επιτραπέζια Αγαπητοί γονείς ελάτε να διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά σας και παράλληλα να νιώσετε εσείς και τα παιδιά σας την χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα ειδικά σχολεία είναι σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες (κωφά, τυφλά, παιδιά με νοητική υστέρηση, παιδιά με προβλήματα κινητικότητας και συμπεριφοράς). Τα προβλήματα δεν λείπουν ενώ ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για περικοπή σχολείων που απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, θυσία και αυτά στο βωμό της «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομίας. Μεγάλο ζήτημα επίσης είναι η έλλειψη προσωπικού με εξειδίκευση πάνω στην Ειδική Αγωγή. Φέτος - όπως και πέρυσι - δεκάδες σχολεία δεν κατάφεραν καν να ανοίξουν, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού ή βοηθητικού προσωπικού ή στοιχειωδών δομών, βιβλίων και εξοπλισμού. Όμως, ακόμη και σ’ αυτά που κατάφεραν να λειτουργήσουν, παρατηρούνται ελλείψεις στις υποδομές τους, ενώ πολλές φορές φιλοξενούνται σε ακατάλληλους χώρους, όπως πχ αποθήκες, κοντέινερ κλπ.

Παρ όλα αυτά τα αρνητικά για την χώρα μας και το πολιτισμό μας, παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή στο τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Η κοινωνία μας έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, οδηγείται στην αποδοχή της διαφορετικότητας και παύει να κρατά αρνητική στάση απέναντι στο ανάπηρο παιδί η ακόμα και της οικογένειάς του. Και είναι βέβαιο ότι έχουν να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα για να κερδίσουν οι μικροί αυτοί έλληνες πολίτες το αυτονόητο. Την αποδοχή της κοινωνίας στη διαφορετικότητάς τους! Γιατί εν τέλει, ο τρόπος αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία είναι δείγμα πολιτισμού. Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ στηρίζει το αυτονόητο και συνταγματικό δικαίωμα όλων των ανθρώπων: Ίδιες Ευκαιρίες – Ίδια Δικαιώματα – Για Όλους. Οι καθημερινές ανάγκες ενός Ειδικού Σχολείου σε είδη είναι πολλές και αφορούν την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σας καλούμε να βοηθήσετε την προσπάθεια μας να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους, προσφέροντας τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. – ΚΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ»



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved