Φραγκιάς: «Ραντεβού στα τυφλά!»

Φραγκιάς: «Ραντεβού στα τυφλά!»

Οι πολλές αλλαγές στον Κολοσσό Ρόδου, στο αγωνιστικό αλλά και το διοικητικό κομμάτι, το περασμένο καλοκαίρι μόνο αρνητικά δεν επηρέασαν την ομάδα.

Οι νησιώτες πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας υποστεί μόλις μία ήττα -και αυτή με καλή εμφάνιση- από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο τεχνικός του Κολοσσού, Βασίλης Φραγκιάς, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή προσπάθεια που γίνεται στη Ρόδο και τους στόχους που έχουν θέσει. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εξαιρετική πορεία του Κολοσσού Ρόδου: «Το καλοκαίρι, όταν βρεθήκαμε με τη διοίκηση μιλήσαμε, για ένα διπλό στόχο. Επιθυμία μας ήταν να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορεί να σταθεί στην κατηγορία και δεύτερον να υπάρξει οικονομική εξυγίανση, καθώς η διοικούντες βρήκαν ένα άνοιγμα από το παρελθόν. Ξεκινώντας τη χρονιά στο μυαλό μας ήταν να καταφέρουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ χωρίς να ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε, καθώς ο χρόνος προετοιμασίας ήταν λίγος και δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχει η ομάδα, ενώ παράλληλα τα ρόστερ των αντιπάλων μας δεν είχαν φτιαχτεί ακόμα. Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν λίγο... ραντεβού στα τυφλά. Για εμένα κομβικό ματς ήταν το πρώτο με τον Πανιώνιο, καθώς έχοντας μόλις τρία παιχνίδια στα χέρια μας καταφέραμε να κερδίσουμε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο. Αυτό μας έδωσε μεγάλο κουράγιο και αυτοπεποίθηση, κάτι που συνεχίσαμε να χτίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το αγωνιστικό ταβάνι του Κολοσσού Ρόδου: «Αυτή τη στιγμή διοίκηση, παίκτες και προπονητικό τιμ πατάμε ακόμα στη γη. Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα δύσκολο και οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι κοντινές. Ο πρώτος στόχος μας που είναι η παραμονή νομίζω ότι σχεδόν τον έχουμε καλύψει, οπότε από εδώ και πέρα θέλουμε να ευχαριστηθούμε το ταξίδι κι όπου φτάσουμε. Έτσι κι αλλιώς, οι δύο πρώτες θέσεις είναι πάντα καταλυμένες. Είναι σημαντικό να ευχαριστιέται ο κόσμος κάθε ματς και τα παιδιά να μπορούν να δουλεύουν απερίσπαστα σε μια δύσκολη κοινωνική συγκυρία. Η Ρόδος και η διοίκηση του Κολοσσού συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για έναν παίκτη ώστε να δουλέψει και να βγάλει ό,τι καλύτερο έχει μέσα του».

Για το γεγονός ότι παρότι η ομάδα ζει μια μεταβατική περίοδο, αυτό δεν την επηρεάζει αγωνιστικά: «Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε πέντε παιδιά από την περσινή ομάδα. Αυτό το πιστώνεται η διοίκηση. Έχοντας, λοιπόν, κάτι από την περσινή μαγιά προσθέσαμε έξι αθλητές που πιστέψαμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Προσπαθήσαμε οι παίκτες που θα έρθουν να μπορούν να δέσουν με τα παιδιά που έμειναν κι αυτό το καταφέραμε. Από τη στιγμή που αυτό το δέσιμο συνδυάστηκε με διοικητική ηρεμία ήταν δεδομένο ότι θα βγει στο παρκέ».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved