Πρίντεζης: «Μπορούμε να φθάσουμε ψηλά»

Πρίντεζης: «Μπορούμε να φθάσουμε ψηλά»

Ο 26χρονος φόργουρντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, θεωρεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν χρειάζονται ενίσχυση, αφού το τωρινό τους ρόστερ μπορεί να οδηγήσει ψηλά την ομάδα.

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο «NovaΣΠΟΡ FM» παραχώρησε ο άσος της ελληνικής ομάδας, στην οποία αναφέρθηκε αρχικά στην προσωπική του πορεία τους τελευταίους μήνες:

«Είναι αλήθεια ότι φέτος νιώθω καλύτερα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε εμένα, αλλά στην ομάδα, τον προπονητή που με εμπιστεύεται, αλλά και στους συμπαίκτες μου. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν δύσκολο για μένα. Έβλεπα ότι κάποια πράγματα δεν έρχονται όπως θα ήθελα, πέρασα μία δύσκολη χρονιά στη Μάλαγα, αλλά όλα όσα έγιναν με πείσμωσαν περισσότερο».

Έδειξε πως προτιμά το ελληνικό πρωτάθλημα από το ισπανικό:

«Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα ομάδας. Στην Ισπανία οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές, το μπάσκετ ήταν πιο ατομικό κάτι που δεν μου άρεσε. Φέτος στον Ολυμπιακό, προσπαθούμε να είμαστε ομάδα. Ο,τι βγαίνει και ό,τι παραπάνω κάνω στους αγώνες, θεωρώ ότι είναι λόγω της συνολικής προσπάθειας».

Έκρινε την φετινή πορεία του Ολυμπιακού:

«Είμαστε μία ομάδα που πάνω-κάτω περίμενα ότι θα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αλλά το θετικό είναι ότι είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Η αστάθεια είναι κάτι που προς το παρών δεν μας ανησυχεί, γιατί βλέπουμε άλλες ομάδες που έχουν ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ και έχουν υψηλότερα μπάτζετ να μην έχουν καταφέρει ακόμα τίποτα σημαντικό. Μάλιστα, παίζουν χειρότερο μπάσκετ από εμάς. Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε μία νέα ομάδα που αν της δοθεί λίγη πίστωση χρόνου θα πάνε όλα καλά και καιρό με τον καιρό θα παίξουμε καλύτερα».

Αναφέρθηκε ξεχωριστά στην Ευρωλίγκα:

«Κακά τα ψέματα, θα ήταν πολύ άσχημο να μην μπει μετά από τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός στο Top-16. Όλοι οι παίκτες έχουμε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς σε ενδεχόμενη αποτυχία. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι και η πρόκριση είναι ένας εφικτός στόχος που πρέπει να επιτευχθεί. Βάσει ονόματος και ιστορίας του συλλόγου, είναι κάτι που αν το καταφέρουμε, μετά όλα μπορεί να γίνουν».

Και στην βαθμολογική αδιαφορία της Καντού:

«Όχι δεν το πιστεύω αυτό. Η Καντού έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ στον όμιλό μας, είναι πιο “δεμένη” από όλους, παρότι θεωρητικά έχει το λιγότερο ταλέντο. Έχει παίξει καλά και εκτός έδρας, οπότε είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες, κοιτάζουν όλες τις λεπτομέρειες, ένα καλάθι, ένα ριμπάουντ και μία φάση, ώστε να νικήσουν και να πλασαριστούν σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογικά θέση ενόψει της συνέχειας».

Στην συνέχεια μίλησε για τα περιθώρια βελτίωσης των «ερυθρόλευκων»:

«Έχουμε πολλά περιθώρια ακόμα. Αν θεωρητικά μιλήσουμε για ποσοστά, πιστεύω πως δεν έχουμε αποδώσει ούτε στο 50% των δυνατοτήτων μας, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Ακόμα προσπαθούμε να βρεθούμε στο γήπεδο, να μάθουμε ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου, τα θετικά και τα αρνητικά του. Δουλεύουμε σκληρά για αυτό, καθώς η χημεία είναι το σημαντικότερο πράγμα σε μία ομάδα. Ακόμα είναι νωρίς, αλλά με τον καιρό νομίζω ότι θα γίνει».

Και στον ανταγωνισμό εντός του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Απόλυτα. Πλέον το πρωτάθλημα δεν είναι δύο ταχυτήτων. Από την αρχή είχα πει πως και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα έχουν απώλειες. Αυτό αποδείχθηκε στην Καβάλα που νίκησε τον Παναθηναϊκό, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου εμείς νικήσαμε τον Άρη στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρξουν και άλλες απώλειες. Ειδικά εκτός έδρας, έχουμε γυρίσει τρία-τέσσερα χρόνια πίσω, όπου πηγαίναμε να παίξουμε με Λάρισα, με Πανιώνιο αλλά και άλλες ομάδες και το απόγευμα δεν ήταν καθόλου εύκολο».

Συνέχισε απορρίπτοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ:

«Εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Δεν γίνεται πάντα ο Ολυμπιακός να είναι η ομάδα που κάτι της λείπει και χρειάζεται μεταγραφές. Δεν γίνεται να αλλάζουν όλα συνεχώς. Η ομάδα έχει αλλάξει τα τελευταία έξι χρόνια…εκατομμύρια παίκτες. Έχει καταντήσει…βλακεία. Γνώμη μου είναι ότι αν όλοι οι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και καταλάβουν τον ρόλο τους, μπορούμε να φτάσουμε πάρα πολύ ψηλά και να κάνουμε πράγματα που κανένας άλλος δεν θα μπορεί να τα κάνει. Για αυτό το λόγο “χτίστηκε” αυτή η ομάδα έτσι με νέα και ταλαντούχα παιδιά. Θεωρώ ότι αυτό δεν έγινε τυχαία».

Αναφέρθηκε στον Σπανούλη:

«Ο Βασίλης εκτός από συμπαίκτης είναι και φίλος μου. Προσωπικά όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ένιωθα άσχημα που δεν ήμουν εδώ. Έχουμε πολλές όμορφες αναμνήσεις μαζί, κυρίως από το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ήταν για μένα ένα πολύ μεγάλο "συν" η παρουσία του στο να επιστρέψω για να αγωνιστώ μαζί του και να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος δίπλα του».

Στην Εθνική:

«Είναι κάτι που δεν κρίνεται από εμένα. Το καλοκαίρι δεν μίλησα με κανέναν και δεν είχα κάποια επαφή με την Εθνική. Ήμουν εκτός. Η χρονιά έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα και σημασία έχει ποιος θα βρίσκεται στην κατάλληλη κατάσταση το καλοκαίρι για να μπορέσει να βοηθήσει πραγματικά».

Και στην απουσία του κόσμου από το ΣΕΦ:

«Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει βαρεθεί να παίρνει μηνύματα από εμάς. Από παίκτες, από τη διοίκηση και από παντού. Θα έλεγα πως ως ένα βαθμό, η απουσία του είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ρόλο έχουν παίξει πολλά. Φταίνε οι οικονομικές συνθήκες που μπορεί να μην δημιουργούν στους φιλάθλους την ψυχολογία για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Παράλληλα, ο κόσμος είχε μάθει τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια να έρχονται στον Ολυμπιακό παικταράδες από το NBA και ξαφνικά ο σύλλογος βρίσκεται σε ένα άλλο πιο φυσιολογικό επίπεδο. Έγινε πιο ελληνικών δεδομένων. Θα την χαρακτήριζα ομάδα σεβασμού. Εννοείται πως μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η έλλειψη του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει δυσαρεστήσει τους οπαδούς που θέλουν να βλέπουν την ομάδα πρώτη και ψηλά».



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved