Η «φυγή» δεν έχει τελειωμό

Η «φυγή» δεν έχει τελειωμό

Το Onsports σας παρουσιάζει τους παίκτες και τους προπονητές της Α1 Μπάσκετ οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να παραμείνουν στις ομάδες τους.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει η γνωστή παροιμία και στην περίπτωση του Ηρακλή φαίνεται ότι ταιριάζει γάντι. Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Γηραιό και δυστυχώς για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο. Παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς να διαφαίνεται… φως στο τούνελ, παρά τις συνεχείς αλλαγές σε διοικητικό, προπονητικό και έμψυχο δυναμικό, που έγιναν τη φετινή σεζόν και που τελειωμό δεν έχουν…

Ο τελευταίος από τους προπονητές, που έκλεισε την πόρτα είναι ο Γιώργος Καλαφατάκης. Ο τέταρτος κατά σειρά τεχνικός που έκατσε στην ηλεκτρική, όπως έχει εξελιχθεί, καρέκλα του προπονητή στον Ηρακλή. Είχαν προηγηθεί ο Κώστας Πιλαφίδης, ο βοηθός του τελευταίου Κώστας Μέξας και ο Ντάρκο Ρούσο. Το δύσκολο έργο να βγάλει τον Ηρακλή από το τέλμα, ανατέθηκε στον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών» Γιώργο Καλαφατάκη και εκείνος όμως δεν κατάφερε να στεριώσει πάνω από ένα μήνα στην ομάδα.

Ο επόμενος που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τις τύχες της είναι ο Κρις Χουγκάζ, ο οποίος είναι ο πέμπτος κατά σειρά προπονητής που κάθεται στον πάγκο του Γηραιού από τότε που ξεκίνησε η φετινή περίοδος. Τώρα αν θα είναι ο τελευταίος…δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Διότι με το ρυθμό που κινούνται στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί τι μέλλει γενέσθαι. Και δε μιλάμε μόνο για τις αλλαγές στο προπονητικό τιμ, όπου εκεί δύσκολα θα προλάβει άλλη ομάδα να του πάρει τα «πρωτεία» τη φετινή σεζόν, αλλά και στο έμψυχο δυναμικό. Και εκεί ο Ηρακλής είναι «πρωταθλητής». Μέχρι στιγμής έχουν κουνήσει μαντήλι τέσσερις παίκτες, ενώ παρελθόν θεωρούνται ακόμη οι Παπανικολόπουλος και Πίτερς.

Με αφορμή τον Ηρακλή, θυμηθήκαμε τους προπονητές και τους παίκτες που για διάφορους λόγους, έφυγαν κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου και από τις υπόλοιπες ομάδες -πλην φυσικά Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που διατηρούν τα αρχικά τους ρόστερ τους- και σας τις παραθέτουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές παικτών όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, παρ’ όλα αυτά όμως κανείς δεν έχει αποχωρήσει από την ομάδα.

Προπονητές και παίκτες που δεν ολοκλήρωσαν τη σεζόν

ΗΡΑΚΛΗΣ

Προπονητής: Ο Ηρακλής ξεκίνησε τη σεζόν με τον Κώστα Πιλαφίδη, συνέχισε με  υπηρεσιακό κόουτς τον Κώστα Μέξα, την… σκυτάλη πήρε ο Ντάρκο Ρούσο, στη συνέχεια ο Γιώργος Καλαφατάκης και τις τελευταίες ημέρες τις οδηγίες του στην ομάδα δίνει ο Κρις Χουγκάζ (δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμη).

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγαν οι τρεις Αμερικάνοι και συγκεκριμένα οι: Τ. Εβερετ (27χρ., 1μ.93), Ν. Λιούις (28χρ., 2μ.08), Ν. Μπάλντουιν (23χρ. 1μ.96) και ο Βόσνιος Ε. Τζάζβιν (31χρ., 2μ.10), ενώ μαζί με τον Καλαφατάκη παρελθόν αποτελούν και οι Παπανικολόπουλος, Πίτερς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Προπονητής: Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Νέναντ Μάρκοβιτς στο… τιμόνι όμως τον Νοέμβριο τη θέση του πήρε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγε ο Αμερικάνος Κ. Μακ Λιόντ (32χρ., 1μ.88) και ο Νιγηριανός Τ. Ελονού (24χρ., 2μ.08). 

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Προπονητής: Και η ομάδα των Ιλισίων προχώρησε σε αλλαγή τεχνική ηγεσίας τη φετινή σεζόν. Τον Νοέμβριο έλυσε τη συνεργασία της με τον Βασίλη Φραγκιά και την… σκυτάλη πήρε ο Κώστας Φλεβαράκης.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγαν οι Αμερικάνοι: Τ. Τόμπσον (29χρ., 1μ.80), Λ. Πρόγουελ (27χρ., 2μ.03) και Α. Μαϊλς (32χρ., 2μ.06) αλλά και ο κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου Ντάιρον Γκραντ, διότι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

ΑΕΚ

Προπονητής: Τον Μηνά Γκέκο διαδέχτηκε στον πάγκο της ΑΕΚ, τον περασμένο μήνα, ο Άγγελος Κορωνιός.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγαν τέσσερις Αμερικάνοι και συγκεκριμένα οι: Α. Γκράντι (32χρ., 1μ.89), Λ. Μακ (24χρ., 2μ.01), Ε. Σάνον (34χρ., 1μ.80) και Π. Σπαρκς (28χρ., 1μ.84).

Παίκτες οι οποίοι δεν στέριωσαν στο φετινό πρωτάθλημα

ΜΑΡΟΥΣΙ

Προπονητής: Βαγγέλης Αλεξανδρής

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγαν οι Αμερικάνοι: Α. Ουίντεν ( 28χρ., 1μ.86) και Λ. Ολρεντ (30χρ., 2μ.11).

Και στις δύο περιπτώσεις οι αλλαγές ήταν αναγκαστικές, διότι ο μεν πρώτος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και ο δεύτερος αντιμετώπιζε πρόβλημα ακοής.

Άλλωστε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν αρέσκεται στο να κάνει αλλαγές και χαρακτηριστικό είναι ότι στα 20 χρόνια που βρίσκεται στους πάγκους έχει εισηγηθεί αντικατάσταση παικτών μόλις 7-8 φορές .

ΠΑΟΚ

Προπονητής: Σούλης Μαρκόπουλος

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγε ο Αμερικάνος Ν. Σιμς (23χρ., 2μ.03).

ΚΑΒΑΛΑ

Προπονητής: Δημήτρης Πρίφτης

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγε ο Σλοβένος Ν. Στρναντ (27χρ., 1μ.87) λόγω τραυματισμού. Ο 27χρονος υπέστη ολική ρήξη χιαστού και οι άνθρωποι της Καβάλας προχώρησαν υποχρεωτικά στην αντικατάστασή του από τον Μάκιντος.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Προπονητής: Γιάννης Σφαιρόπουλος

Κατά τη διάρκεια της σεζόν αποχώρησαν οι Αμερικάνοι Τ. Πίτερσον (23χρ., 2μ.) και Κ. Φορντ (25χρ., 2μ.06).

ΑΡΗΣ

Προπονητής: Σαρόν Ντρούκερ

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγαν οι Αμερικάνοι Π. Πιρς (28χρ., 1μ.93) και Ν. Ντάνστον (25χρ., 2μ.03), ενώ ο 28χρονος Φ. Κουμπούρας έχει τεθεί εκτός ομάδος, όπως τον ενημέρωσε ο Ισραηλινός τεχνικός.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Προπονητής: Αργύρης Πεδουλάκης

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγε ο Τ. Σένσλι για οικογενειακούς λόγους ενώ πρόσφατα και ο Αμερικανός Μ. Κινγκ για οικονομικούς λόγους. Ο 33χρονος παίκτης ύψους 1μ.93 είχε θέσει ως όρο να πληρώνεται πρώτη του μήνα και αυτό φυσικά δεν ήταν δυνατό να του το εγγυηθούν στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με την πρόταση που δέχτηκε από τη Χάβρη αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλλία.

ΙΚΑΡΟΣ

Προπονητής: Άρης Λυκογιάννης

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγε ο Αμερικάνος Π. Κάρολ (29χρ., 1μ.96) διότι υπέστη ολική ρήξη χιαστού στο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την τέταρτη αγωνιστική και τη θέση του πήρε ο Λανς Χάρις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος

Κατά τη διάρκεια της σεζόν αποχώρησαν οι Αμερικάνοι Ν. Μπαϊαρς (27χρ., 2μ.02), Α. Μπράουν (30χρ., 2μ.06) και ο Κροάτης  Ν. Ραντσιτς (28χρ., 1μ.98).

Ο πρώτος ζήτησε ο ίδιος να φύγει, ο Μπράουν δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ο Ράντσιτς επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα.



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved