Καϊμακόγλου: «Περιμένουμε τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ»

Καϊμακόγλου: «Περιμένουμε τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ»

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών με τον Κώστα Καϊμακόγλου να έχει στο μυαλό του το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο διεθνής φόργουορντ των «πρασίνων» έγραψε στο «paobcblog.gr» και αναφέρθηκε στο δέσιμο που υπάρχει στην ομάδα και την σοβαρότητα που πρέπει να δείχνουν σε όλα τα παιχνίδια, ενώ μίλησε και για τον αγώνα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αναλυτικά τα όσα έγραψε…

«Γεια σας και πάλι…
Βρισκόμαστε στα 2/3 αυτού του ιδιότυπου «τουρνουά». Πήραμε τις νίκες σε Λιθουανία και Θεσσαλονίκη και αύριο αρχίζουμε την προετοιμασία μας για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Οι τελευταίοι αυτοί αγώνες έδειξαν ότι κάτι πάει να αλλάξει. Όχι ότι όλα έγιναν τέλεια, ή ότι η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι καθημερινά θα πρέπει να σταματήσει. Το αντίθετο. Το θετικό όμως είναι ότι η ομάδα αρχίζει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Ήταν ένα πρόβλημα που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, εξαιτίας του οποίου είτε χάσαμε αγώνες, είτε χάσαμε διαφορές και πήραμε τη νίκη στο τέλος δύσκολα.

Όσο περνάει ο καιρός αυτό που εμείς θα προσπαθούμε είναι να παίζουμε επί 40 λεπτά, χωρίς να δημιουργούνται αυτά τα κενά διαστήματα που είχαμε σε προηγούμενους αγώνες. Επανερχόμαστε και το καταλαβαίνουμε, αλλά η ήττα από την Καβάλα θεωρώ ότι μας αφύπνισε, μας ταρακούνησε για τα καλά και πλέον είμαστε όλοι πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Είναι κάτι στο οποίο έχουν συμβάλλει όλοι οι παίκτες. Όλοι πλέον, ακόμη κι αν μπουν στο γήπεδο για ένα δευτερόλεπτο, βοηθούν όσο μπορούν, κάνουν τα πάντα, οπότε εκεί που είχαμε αυτά τα κενά διαστήματα, γιατί κάποιος δεν ήταν τόσο έτοιμος, ή εξαιτίας της επιστροφής του από κάποιον τραυματισμό, τώρα είμαστε όλοι πολύ πιο έτοιμοι. Γι’ αυτό και τα άσχημα αυτά διαστήματα έχουν μειωθεί, ενώ αντίστροφα έχει αυξηθεί η συγκέντρωσή μας.

Αν δει κάποιος τους αριθμούς στον αγώνα με την Ζαλγκίρις καταλαβαίνει εύκολα και αυτό που λέμε, την εικόνα που συνολικά είχαμε στο παρκέ. Λάθη, ασίστ, κλεψίματα, ριμπάουντ… Όλα δείχνουν πόσο καλό παιχνίδι κάναμε. Δεν είχαμε καθόλου σκαμπανεβάσματα επί 40 λεπτά. Έστω κι αν διαφορά είναι μεγάλη, είναι βασικό η ομάδα να κάνει το παιχνίδι της. Να μην νοιάζεται για το σκορ και να μην χαλαρώνει. Και αυτό ακριβώς έκανε στη Λιθουανία. Αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει σε κάθε αγώνα.

Το ίδιο έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Από ότι θυμάμαι και πριν έρθω στον Παναθηναϊκό, αλλά και πέρυσι που ήμουν, η ομάδα δυσκολευόταν εκεί. Αυτό που θα κρατήσω από το χθεσινό παιχνίδι, εκτός από την άνετη νίκη, είναι η σοβαρότητα, ο σεβασμός στον αντίπαλο, το μεγάλο κίνητρο που είχαμε όλοι, η συγκέντρωση στα όσα είχαμε πει. Κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά και λάθη που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει ειδικά στον αιφνιδιασμό. Σε γενικές γραμμές όμως, η ομάδα δείχνει ότι ανεβάζει την απόδοσή της και είναι στο χέρι όλων μας μέσα από τη δουλειά να ανεβαίνει συνεχώς.

Όλο αυτό το διάστημα μιλάμε μεταξύ μας… Είναι πράγματα που μένουν στα αποδυτήρια και έτσι πρέπει. Αυτές τις μέρες που περάσαμε αρκετές ώρες όλοι μαζί, εξαιτίας των δύο ταξιδιών συζητήσαμε ακόμη περισσότερο. Και στο ταξίδι στη Λιθουανία, καθώς το τσάρτερ σου δίνει και λίγο μεγαλύτερη ελευθερία για κάτι τέτοιο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαμε περισσότερες ώρες στη διάθεσή μας. Πήγαμε όλοι μαζί παίκτες και από το επιτελείο της ομάδας για καφέ και στη συζήτηση ειπώθηκαν κάποια πράγματα. Ειδικά μετά την Καβάλα, χωρίς να υποτιμήσουμε την Καβάλα η οποία έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντί μας, αυτό που είπαμε είναι ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί από την αρχή ως το τέλος, να μην έχουμε το άγχος στο τέλος. Το είχαμε πει από το πρωί του αγώνα, το συζητούσαμε ότι δυσκολευόμαστε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ και ότι θα πρέπει να μπούμε δυνατά από τα πρώτο λεπτό. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Ακόμη κι όταν ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε σοβαροί. Είναι δύσκολο για μια ομάδα, ειδικά στην Ελλάδα, όταν εμείς παίζουμε καλά και πάρουμε μια διαφορά, να ακολουθήσει για 40 λεπτά, να μας πιέσει και να πάρει τη νίκη.

Σε όλα αυτά βοηθά και το κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας… Είμαστε πιο δεμένοι, συζητάμε, γίνονται οι… απαραίτητες πλάκες… Το κλίμα γενικά ευχάριστο στην ομάδα, ενώ και όταν υπάρχει πρόβλημα οι μεταξύ μας συζητήσεις βοηθούν να λυθεί. Πλέον μπροστά μας έχουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία. Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε στον πρώτο γύρο. Όλοι μας περιμένουμε αυτό το παιχνίδι από εκείνη τη μέρα. Ρωτάνε πολλοί για την πρώτη θέση στον όμιλο. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να δούμε πού βρισκόμαστε, να κάνουμε κάποια καλά πράγματα, να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Να έχουμε εξαντλήσει τις πιθανότητές μας και αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις νίκες και έρθει ο συνδυασμός αποτελεσμάτων, σίγουρα η πρώτη θέση είναι πάντα καλύτερη από τη δεύτερη.

Θα πρέπει στα παιχνίδια που υπολείπονται σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα, να είμαστε σοβαροί και να κάνουμε όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε, για να μπούμε στη διακοπή ήρεμοι, να χαλαρώσουμε λίγο μυαλό και σώμα και να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι για τη συνέχεια…
Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και σας περιμένουμε όπως πάντα στο ΟΑΚΑ…»



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved