Πέρασε από την Καβάλα ο Άρης

Πέρασε από την Καβάλα ο Άρης

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, και πρώτη εκτός έδρας, πανηγύρισε ο Άρης στο ΔΑΚ Καλαμίτσας.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή επιβλήθηκαν με 68-60  των «Αργοναυτών», που υπέστησαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα τους, μετά τη σπουδαία επιτυχία τους επί του Παναθηναϊκού. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στην τελευταία περίοδο, αλλά δεν μπόρεσαν την ανατροπή.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα που πραγματοποίησε ο Άρης, με το Βαγγέλη Αλεξανδρή να δίνει εντολή να περάσει η μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Αποδέκτης ο Σαμ Μόλντροου, που με τέσσερις πόντους βοήθησε τους Θεσσαλονικείς να προηγηθούν με 8-2 στο πρώτο πεντάλεπτο. Παράλληλα, η εξαιρετική άμυνα των φιλοξενούμενων ανάγκασε τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να σουτάρουν με τραγικά ποσοστά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Νίκος Αγγελόπουλος έδωσε κάποιες λύσεις στους «Αργοναύτες», αλλά ο Άρης είχε ήδη επιβάλει το ρυθμό του, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 15-8 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Τα προβλήματα για τους γηπεδούχους συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι Ταπούτος και Μπόγρης (στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα) βρήκαν διαδρόμους για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή προηγήθηκε με 20-9 στο 13ο λεπτό. Η Καβάλα συνέχισε να σουτάρει με τραγικά ποσοστά και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, ανεβάζοντας κι άλλο τη διαφορά στο σκορ (16-30), τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Παρά το γεγονός πως ο Καραποστόλου ανέβασε την απόδοσή του, ο Άρης συνέχισε να αποδίδει εξαιρετικά στην άμυνα και, σε συνδυασμό με την άνοδο του Τσαλδάρη στην επίθεση, έκλεισε το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με 34-21.

Η εικόνα των γηπεδούχων δεν βελτιώθηκε ούτε κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου κι αυτό επέτρεψε στον Άρη να συντηρήσει με σχετική άνεση το υπέρ του προβάδισμα. Ο Χρήστος Ταπούτος είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, που προηγήθηκε 47-32, λίγο πριν από το φινάλε της περιόδου. Η παροδική χαλάρωση των φιλοξενούμενων επέτρεψε στον Πάσαλιτς να βρει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και με αυτόν στη θέση του οδηγού η Καβάλα έτρεξε σερί 7-1 και μείωσε σε 48-39 στο 30ό λεπτό.

Ο Ντέιβις, όμως, βοήθησε τον Άρη να ανακτήσει την αυτοκυριαρχία του στα κρίσιμα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και να ανεβάσει εκ νέου τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (43-54). Ο Ταπούτος «χτύπησε» ξανά στη συνέχεια την άμυνα της Καβάλας, η οποία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Πάσαλιτς και Καραποστόλου δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο και οδηγήθηκε στην ήττα.

Ένα λεπτό πριν από τη λήξη, οι «Αργοναύτες» μείωσαν σε 62-58 με δύο τρίποντα από τον Κοστόβ και τον Αγγελόπουλο, συν ένα καλάθι του Σίμτσακ, αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Ωστόσο,ο Τσαλδάρης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών και με 2/2 «σφράγισε» τη νίκη για τους Θεσσαλονικείς (64-58, 45 δευτερόλεπτα για τη λήξη), βάζοντας τέλος σε κάθε πονηρή σκέψη των γηπεδούχων.

Διαιτητές: Τανατζής, Καρακατσούνης, Αφεντουλίδης.
Δεκάλεπτα: 8-15, 22-34, 39-47, 60-68
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 15 (3), Αγγελόπουλος 9 (1), Τέιλορ, Στεφανίδης 2, Πιεβάλιτσα, Καραθανάσης, Γεωργάκης, Κοστόβ 7 (1), Καραποστόλου 13, Σίμτσακ 10, Ο’ Μπράιαντ 4.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κεϊρούς 6, Ταπούτος 18 (3), Τζέιμς 8, Τσαϊρέλης, Ντέιβις 11 (3), Κρούσιτς, Μπόγρης 6, Μούλντροου 6, Τσαλδάρης 13 (1), Βεργίνης.



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved