Περίπατο στην Πυλαία ο Παναθηναϊκός (photos)

Περίπατο στην Πυλαία ο Παναθηναϊκός (photos)

Με εξαιρετική άμυνα και εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας από τα 6,75μ., ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από την Πυλαία, επικρατώντας με 77-60 του ΠΑΟΚ.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκε σοβαρό και πειθαρχημένο και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φανεί απειλητικός σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα, οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν με άνεση στο ροζ φύλλο απέναντι στο συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, από το οποίο προσπάθησαν οι Ντικούδης και Γκόρι.

Ύστερα από ένα σχετικά μουδιασμένο πρώτο εξάλεπτο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του στο παρκέ της Πυλαίας. Με πρωταγωνιστή το Ρομέιν Σάτο και την άμυνά του να περιορίζει τα ατού του ΠΑΟΚ, οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 16-11, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (9/14), το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στη δεύτερη περίοδο. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε, παράλληλα, να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα και στις δικές του εμπνεύσεις οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το 22-13 υπέρ των φιλοξενούμενων στο 12’. Ο Κώστας Καϊμακόγλου ήταν αυτός που ανέλαβε στη συνέχεια δράση για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έβαλαν το πόδι στο… γκάζι κι ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά στο σκορ (18-30 στο 16’).

Οι Καλαμπόκης, Ντικούδης και Γκόρι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να διατηρήσουν τον ΠΑΟΚ σχετικά κοντά στο σκορ, αλλά μάταια, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ. Με τον Κώστα Καϊμακόγλου να κάνει θραύση από την περιφέρεια (3/3 τρίποντα), δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να προηγηθούν με διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο (30-45).

Με το Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου (38-53 στο 26’). Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή των 6,75μ. (8/14), τη στιγμή που οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου… έσπαγαν τα καλάθια (3/13). Μοιραία ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε, παρά το γεγονός πως οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 53-41, τρία λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου, με το Ρασάντ Ράιτ να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, βλέποντας τους παίκτες του να χάνουν τη συγκέντρωσή τους, κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ και με την επιστροφή τους στο παρκέ της Πυλαίας οι «πράσινοι» ανέκτησαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους. Με τον Ίαν Βουγιούκα να τους καθοδηγεί, άλλωστε, ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +13 (46-59).

Επί της ουσίας, χρειάστηκαν μόνο μερικά λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο ώστε ο Παναθηναϊκός να καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα την κατάκτηση του ροζ φύλλου (46-64). Οι Θεσσαλονικείς, μην μπορώντας να αντιδράσουν, πέταξαν… λευκή πετσέτα, αποδεχόμενοι την απόλυτη ανωτερότητα των αντιπάλων τους, οι οποίοι έφθασαν με συνοπτικές διαδικασίες σε ακόμα μία εμφατική νίκη.

Διαιτητές: Σχινάς, Παπαπέτρου, Παναγιώτου.
Δεκάλεπτα: 11-16, 30-45, 46-59, 60-77.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 6, Στίγκερς 2, Αράπης, Γκόρι 14 (2), Ντικούδης 14, Καλαμπόκης 10, Ράιτ 12 (2), Γιαννακίδης, Καλλές, Καλαμπάκας, Λιάπης, Τσακαλέρης 2.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 7, Λόγκαν 6 (2), Σάτο 8 (1), Π. Καλάθης, Διαμαντίδης 18 (2), Βουγιούκας 10, Ν. Καλάθης 4, Κυρίτσης 2, Σμιθ 6, Καϊμακόγλου 11 (3), Γιασικεβίτσιους 5 (1).

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved