Νίκου: «Πρώτα η παραμονή, μετά το κάτι παραπάνω»

Νίκου: «Πρώτα η παραμονή, μετά το κάτι παραπάνω»

Η όσο το δυνατόν αμεσότερη εξασφάλιση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία είναι ο πρωταρχικός στόχος της Καβάλας.

Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο των «Αργοναυτών», Θωμάς Νίκου, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την έως τώρα πορεία της ομάδας, τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, αλλά και την ήττα στο Βενετόκλειο από τον Κολοσσό Ρόδου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Καβάλας: «Το καλοκαίρι η ομάδα προσπάθησε να αναπληρώσει κάποιους παίκτες και τα κατάφερε έως ένα σημείο. Πλέον, είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην άμυνα, κάτι που μαρτυρούν και τα νούμερα, ενώ στην επίθεση προσπαθούμε να πηγαίνουμε πιο ομαδικά, χωρίς όμως να το πετυχαίνουμε πάντα. Έχουμε ξεκινήσει καλά, ίσως να μπορούσαμε και ακόμα καλύτερα, καθώς η ήττα από τον Ηλυσιακό μας πόνεσε πολύ».

Για το… μυστικό της επιτυχίας: «Με σκληρή δουλειά προσπαθείς να πιέσεις τα πράγματα προς μία κατεύθυνση που είναι η νίκη. Ο κόουτς Πρίφτης κάνει κάθε μέρα τα αδύνατα δυνατά για να μας κρατάει σε εγρήγορση και προσγειωμένους, ώστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρά τις τέσσερις νίκες που έχουμε, στόχος μας παραμένει η παραμονή».

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και πόσο εύκολο είναι να κερδίσεις τον πρωταθλητή Ευρώπης: «Μόνο εύκολο δεν είναι. Πρέπει να γίνουν απίστευτες συγκυρίες. Εμείς βρήκαμε τον Παναθηναϊκό κουρασμένο από τα ταξίδια, αλλά και ψυχολογικά. Παράλληλα, ευτυχήσαμε να έχουμε φοβερή ευστοχία. Υπήρχε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση από τον κόουτς και διαλέξαμε να κάνουμε κάποια πράγματα στην άμυνα. Πήραμε κάποια ρίσκα που μας βγήκαν και τελικά ήρθε η νίκη. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος για τα δεδομένα της Καβάλας».

Για το εάν θα σπεύσει να βάλει στο βιογραφικό του αυτή τη νίκη: «Είναι μία νίκη. Είναι απλώς ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν έρχεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι καλό, αλλά και μόνο το γεγονός ότι παίζεις αντίπαλος με τέτοιες ομάδες αξίζει να το βάλεις στο βιογραφικό σου. Μια τέτοια νίκη δίνει αίγλη για λίγο».

Για την ήττα από τον Κολοσσό, στο Βενετόκλειο: «Την εβδομάδα που προηγήθηκε ο κόουτς έκανε πολλά μίτινγκ πριν από τις προπονήσεις, καθώς γνώριζε ότι υπήρχε κίνδυνος μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Προσπάθησε να επηρεάσει το μυαλό των παικτών και το υποστήριξε αυτό, κάνοντας συνεχώς σκληρές προπονήσεις. Το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει, παρότι έγινε φοβερή προσπάθεια όλη την εβδομάδα. Σε ένα βαθμό το βρίσκω ανθρώπινο, όμως δεν κοιτάμε την ήττα από τον Κολοσσό ως ένα μεμονωμένο γεγονός, βλέπουμε πιο μακριά».

Για την αδυναμία της Καβάλας να κερδίσει εκτός έδρας (1-3): «Γενικά, η απόδοση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι ένα κομμάτι που κοιτάμε. Αν βγάλουμε όσα κάνουμε και δουλεύουμε στην προπόνηση, τότε είμαστε σε καλό δρόμο και σε αυτό το κομμάτι. Για τον κόουτς και για εμένα είναι σημαντικό να βλέπουμε την ομάδα να παίζει καλά. Αυτή είναι η ευχαρίστησή μας».

Για τους στόχους της Καβάλας: «Ο κόουτς έδωσε το στίγμα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Στόχος είναι να κερδίσουμε την παραμονή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όπως είπε, οι οκτώ νίκες θεωρεί ότι είναι ικανές να μας εξασφαλίσουν κάτι τέτοιο, οπότε αυτός είναι ο αρχικός στόχος μας. Όσο πιο γρήγορα έρθει η παραμονή τόσο πιο ελεύθερα θα μπορούμε να παίξουμε στη συνέχεια, προκειμένου να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Ταυτόχρονα, θα έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε περισσότερο ταλαντούχους παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής και να τους βοηθήσουμε δίνοντας τους περισσότερες ευκαιρίες».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved