Πανάκας: «Συγκεκριμένοι διαιτητές κυνηγούν τον ΠΑΟΚ»

Πανάκας: «Συγκεκριμένοι διαιτητές κυνηγούν τον ΠΑΟΚ»

Την εξαίρεση των Πηλοΐδη και Καρακατσούνη από τα παιχνίδια της ομάδας τους θα ζητήσουν οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Sport 103 για τη στάση των διαιτητών απέναντι στους Θεσσαλονικείς, τους οποίους -όπως υποστήριξε- χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο, ενώ χαρακτήρισε πρόβατα όλες τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος πλην του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το παιχνίδι με το Περιστέρι, στο «Ανδρέας Παπανδρέου»: «Στον ΠΑΟΚ και στο ματς με το Μαρούσι πάλι με συγκεκριμένους τρόπους, πιο ήπιους, εκφράσαμε την αντίδρασή μας για τη διαιτησία παρά το γεγονός πως νικήσαμε. Στην Καβάλα χάσαμε ξανά όπως στο ματς με το Περιστέρι. Συγκεκριμένοι διαιτητές κυνηγούν τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα έχει επιστήσει στα αρμόδια όργανα την προσοχή, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι. Έτσι κι εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε τους τόνους. Ο πόλεμος είναι οικονομικός».

Για τις τεχνικές ποινές που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στο Μαρούσι: «Όταν η ομάδα χάνει δεν υπάρχουν έσοδα, γιατί δεν έχουμε έσοδα. Δεχτήκαμε τέσσερις τεχνικές ποινές σε ένα δεκάλεπτο και εδώ υπάρχει θέμα γιατί το παιχνίδι δεν ήταν τηλεοπτικό. Ποιο είναι το ενδιαφέρον της τηλεόρασης όταν το ματς είναι στους 30 πόντους, όπως του Παναθηναϊκού; Όταν δεχτήκαμε τεχνική ποινή τρέχαμε ένα επιμέρους σερί 15-4 και μας δίνει τεχνική ποινή και μας αποβάλλει τον καλύτερο παίκτη μας, τον Καλαμπόκη. Όλες οι τεχνικές ποινές που μας δόθηκαν, και οι τέσσερις δηλαδή, είναι αμφισβητούμενες και κατακριτέες. Υπάρχει μια αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ για διάφορους λόγους, η οποία εκφράζεται με συγκεκριμένους τρόπους».

Για το εάν οι διαιτητές σφυρίζουν όλες τις ομάδες με το ίδιο τρόπο: «Οι νέοι κανονισμοί στο μπάσκετ πρωτοχρησιμοποιούνται στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι, δηλαδή, πειραματόζωο. Σε άλλη περίπτωση σφυρίζει φάουλ σε παίκτη του Περιστερίου, αυτός φεύγει τρέχοντας, αλλά δεν σφυρίζεται τίποτα. Όταν σε εμάς ένας παίκτης δάγκωσε το χέρι του, σφυρίζει τεχνική ποινή. Εάν διαμαρτυρηθεί ο Σπανούλης δεν θα δοθεί τεχνική ποινή, εάν γίνει αυτό σε εμάς ή στον Άρη και την Καβάλα θα σφυριχτεί τεχνική ποινή. Όταν ένα παιχνίδι δεν είναι τηλεοπτικό, ο διαιτητής σου λέει είμαι καλυπτόμενος. Πηλοΐδης και Καρακατσούνης θα προσπαθήσουμε να μην ξανασφυρίξουν παιχνίδι του ΠΑΟΚ».

Για τον τρόπο αντίδρασης του ΠΑΟΚ: «Δοκιμάσαμε τους χαμηλούς τόνους. Μαθαίνω πως το παιχνίδι με τον Κολοσσό δεν θα είναι τηλεοπτικό. Θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες, όχι οι διαιτητές. Όλες οι ομάδες πέραν Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι πρόβατα. Έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Θα πρέπει την επανάσταση να την κάνουν μεγάλες ομάδες. Δεν πρέπει οι διαιτητές να διαμορφώνουν αποτελέσματα. Αυτό δεν αφορά μόνο στον ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι 45 χρονών, βλέπω 30 χρόνια μπάσκετ, δεν έχω ξαναδεί τέσσερις τεχνικές ποινές. Το να μοιράζεις τεχνικές ποινές και μάλιστα μονομερώς δεν είναι το καλύτερο. Εάν ο κ. Πεδουλάκης έβλεπε να γίνεται κάτι αντίστοιχο στο Παλατάκι, ήθελα να δω τι θα πει. Αντίπαλός μας δεν είναι το Περιστέρι ούτε ο Παναθηναϊκός που θα παίξουμε το Σάββατο (10/12)».

Για το εάν μπορούν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης να ξεκινήσουν την «επανάσταση»: «Ποιος άλλος μπορεί να τη φέρει; Ποιος άλλος έχει δύναμη; Ποιος άλλος έχει κόσμο; Ποιοι έχουν επιρροή στα ΜΜΕ. Αυτό που φοβούνται είναι η δημοσιότητα».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός συνηγόρησε στην αλλαγή της ώρας. Ο Παναθηναϊκός δεν φταίει σε τίποτα σε όλα αυτά που γίνονται. Πρέπει ο κόσμος μας να είναι κόσμιος σε αυτό το ματς. Ούτε φωνάζουμε για να έχουμε μεροληπτική διαιτησία υπέρ μας στα επόμενα ματς. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να μας συμπαρασταθεί. Αυτός μπορεί να κάνει ένα μέτριο παίκτη να γίνει καλός, και έναν καλό να γίνει άριστος. Όταν ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, στηρίζει σε όλα τα επίπεδα και όσον αφορά στο αγωνιστικό και όσον αφορά στο εξωαγωνιστικό».

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ καλή ομάδα. Οι ομάδες του Μαρκόπουλου ξεκινάμε πάντα μουδιασμένη, αλλά ρολάρουν μετά και γίνονται τρένο. Πιστεύω πως μετά τον Ιανουάριο θα ρολάρουμε. Όταν γυρίσουν οι τραυματίες θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Έχουμε επίσης πολύ καλούς νεαρούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει 14 παίκτες και όχι 7-8, όπως λέει ο κόσμος. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Για την αυριανή (06/12) αναμέτρηση με την Κίμκι, στη Ρωσία: «Οι παίκτες έχουν κίνητρο όταν αγωνίζονται στην Ευρώπη και πιστεύουμε πως αυτό το κίνητρο θα κάνει την ομάδα πιο δυνατή. Πιστεύουμε πως η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα πολεμήσει για την νίκη».



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved