Ιτούδης: «Σφαλιάρα που μας αφύπνισε»

Ιτούδης: «Σφαλιάρα που μας αφύπνισε»

Καλό φαίνεται πως έκανε στους παίκτες του Παναθηναϊκού η ήττα τους από την Καβάλα, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας, την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, ανανεώνοντας το προσωπικό blog που διατηρεί, ανέφερε χαρακτηριστικά πως επρόκειτο για σφαλιάρα που τους αφύπνισε, εξ ου και αγωνίστηκαν με ενέργεια και υψηλό κίνητρο κόντρα στον Ηλυσιακό. Μίλησε επίσης για τους τρεις διαδοχικούς εκτός έδρας αγώνες που έχουν να δώσουν σε Ευρωλίγκα και Α1, αρχής γενομένης από την αποστολή τους στη Λιθουανία κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Γεια σας και πάλι…
Ελπίζω να είστε καλά… Εμείς ετοιμαζόμαστε να αναχωρήσουμε αύριο (06/12) για τη Λιθουανία και μια σειρά τριών εκτός έδρας αγώνων για την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Ξεκινάμε, αφήνοντας πίσω μας δύο νίκες και μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ηλυσιακό. Η καλή εμφάνιση ήρθε γιατί είχαμε ενέργεια και πολύ υψηλό κίνητρο. Ξεκινώντας από αυτά τα δύο στοιχεία, λέω ότι είμαστε ικανοποιημένοι για το επίπεδο στο οποίο παίξαμε. Όταν έχουμε υψηλό κίνητρο και είμαστε και συγκεντρωμένοι παίζουμε καλό μπάσκετ.

Οι μεγάλες ομάδες και οι έξυπνοι παίκτες βγάζουν συμπεράσματα από τις κακές στιγμές και αντιδρούν. Αυτό ήταν μια σφαλιάρα για εμάς, όπως ξαναείπαμε. Μια σφαλιάρα που μας αφύπνισε. Άρα, λοιπόν, η αντίδραση ήταν άμεση, το είδαμε με τον Ηλυσιακό, αλλά και στις προπονήσεις, έχουμε ενέργεια, είμαστε σε υψηλό επίπεδο, οπότε πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά…

Το βλέμμα μας τώρα στρέφεται στη συνέχεια. Πάμε σε ένα «τουρνουά» τριών εξόδων. Έχουμε τρία εκτός έδρας παιχνίδια σε πολύ δύσκολες έδρες, εστιάζοντας φυσικά στο πρώτο από αυτά. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς και παίζει μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό. Το πρώτο που είπαμε και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι να αποφύγουμε τα λάθη και να έχουμε σωστές αποστάσεις στα πρώτα λεπτά, γιατί διακρίνει ενθουσιασμός την κερκίδα, αλλά και τους παίκτες της Ζαλγκίρις στο διάστημα αυτό. Ξεκινούν τα παιχνίδια με πολύ πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο, προσπαθούν να βγουν επιθετικά στα πικ εντ ρολ, επιχειρούν να κλέψουν μπάλες. Από εκεί και πέρα, στη διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να προσέξουμε κι άλλα, πολλά πράγματα.

Αρχικά, τον πρώτο τους σκόρερ, τον Ουίμς που έχει δικές του φάσεις και σχεδόν 20 πόντους μέσο όρο. Το ότι υπάρχει διαφορά στο ρόστερ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα σημαίνει ότι είναι λίγο πιο περιορισμένο το rotation, αλλά σημαίνει και ότι θα παίξουν πολύ χρόνο και ίσως μαζί ο Καλνιέτις με τον Πόποβιτς. Είναι δύο εκτελεστές και δημιουργοί, οι οποίοι έχουν διαφορετική ποιότητα και διαφορετικά χαρακτηριστικά ως παίκτες. Σημαντικό θα είναι επίσης για εμάς να ματσάρουμε την ενέργεια που θα έχουν οι αντίπαλοί μας.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας χρησιμοποιεί διάφορες άμυνες ζώνης και εδώ θα επαναλάβω ότι στα πρώτα λεπτά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα είναι καλό να έχουμε καλές αποστάσεις και σωστό τρόπο επίθεσης, ακριβώς εξαιτίας της πίεσης που θα ασκήσουν. Θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε, πιέζοντας κι εμείς αρκετά. Θέλουμε κι εμείς να πιέσουμε τη Ζαλγκίρις να κάνει το λάθος, κάτι που επιδιώξαμε και στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Βέβαια οι διαφορές από τότε είναι αισθητές. Τότε ήταν από τα πρώτα παιχνίδια του καινούριου προπονητή, τώρα έχουν μπει σε ένα ρυθμό. Αναμφίβολα, η Ζαλγκίρις παίζει καλύτερα στην έδρα της από ό,τι εκτός έδρας. Στο τελευταίο της εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χίμκι δεν πέρασε πολύ καλά. Ο Ουίμς σταμάτησε στους 4 πόντους, έκαναν 17 λάθη, αλλά στην έδρα τους οι αριθμοί είναι τελείως διαφορετικοί. Παίζοντας εμείς εκεί, οφείλουμε να προσέξουμε όλα αυτά τα στοιχεία. Εμείς είμαστε καλά. Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Σμιθ ξεκίνησε και ελπίζουμε ότι θα ταξιδέψει μαζί μας. Και συνεχίζουμε…».



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved