Συμεωνίδης: «Κάκιστη στη δεύτερη περίοδο, άψογη στην επανάληψη»

Συμεωνίδης: «Κάκιστη στη δεύτερη περίοδο, άψογη στην επανάληψη»

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκαν οι διαιτητές της αναμέτρησης του Άρη με τον Ολυμπιακό, στο Αλεξάνδρειο, σύμφωνα με το Στέλιο Συμεωνίδη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Libero 107.4, παραδέχθηκε πως η διαιτησία ήταν κάκιστη στη δεύτερη περίοδο, αλλά άψογη στην επανάληψη. Καλούμενος να σχολιάσει την απόφαση του Χρήστου Χριστοδούλου να συμβουλευτεί το ριπλέι στην επίμαχη φάση με το κόψιμο του Χάινς στον Τζέιμς εξήγησε πως «σωστά έπραξε», ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις των «γκρι» στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι, στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη διαιτησία στην Α1: «Είμαι 12 χρόνια στα διοικητικά της ΚΕΔ και αυτό που ξέρω είναι πως όποτε οι ομάδες κερδίζουν όλα είναι μέλι γάλα, όταν όμως χάνουν ή κάτι δεν πάει καλά τότε υπεύθυνη είναι μόνο η διαιτησία. Πάντως, δεν υπάρχει χρονιά δίχως λάθη και παράπονα. Πολλά από αυτά είναι δικαιολογημένα και άλλα αδικαιολόγητα, αλλά αυτό είναι πολύ λογικό».

Για την επίμαχη φάση στο Άρης - Ολυμπιακός: «Η φάση έγινε τόσο γρήγορα που και από το βίντεο ο διαιτητής δεν μπορούσε να πάρει μια σίγουρη απόφαση. Φανταστείτε πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια στιγμή για έναν έμπειρο διαιτητή. Δεν είναι, όμως, όλοι οι διαιτητές έμπειροι, υπάρχουν και πολύ άπειροι. Πάντως, αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι πως η διαιτησία πάει όλο και καλύτερα. Λάθη θα υπάρχουν πάντα, καθώς είμαστε άνθρωποι.

Οι διαιτητές επίσης να πω πως έχουν την εντολή φέτος να είναι πιο αυστηροί στο θέμα της διαμαρτυρίας. Εδώ, όμως, υπάρχει κι ένα θέμα που από μεριά μου δικαιώνει τους παίκτες και αυτό είναι το εξής: την ώρα του αγώνα και της μεγάλης έντασης οι παίκτες νευριάζουν και διαμαρτύρονται. Αυτό κανονικά ο διαιτητής του αγώνα θα πρέπει να το αφήνει έτσι να περάσει και να μην δίνει κατευθείαν τεχνική ποινή. Εκτός κι αν ο παίκτης έχει βαλθεί να προκαλέσει πρόβλημα στην αναμέτρηση και έτσι σωστά πράττει ο διαιτητής».

Για την απόφαση του Χριστοδούλου να συμβουλευτεί το ριπλέι: «Νομίζω ότι πάνω από το διαιτητή και τους παίκτες είναι ο αγώνας και πρέπει να βγει από αυτόν νικητής. Έτσι, από τη στιγμή που υπάρχει αμφισβητούμενη φάση που κρίνει το ματς κι ενώ ο διαιτητής δεν είχε τη γνώμη-βοήθεια των άλλων δύο διαιτητών, αναγκάστηκε να συμβουλευτεί το βίντεο. Η λύση αυτή δεν είναι κανόνας, αλλά οδηγία προς τους διαιτητές. Η οδηγία λέει πως εφόσον υπάρχει αμφισβητούμενη φάση και κρίνεται το παιχνίδι σε αυτήν μπορεί να δει το βίντεο και να πάρει την απόφασή του, κάνοντας το σωστό. Αυτό έχει γίνει κι άλλες φορές, όπως για παράδειγμα εγώ σε ένα παιχνίδι Πανιώνιος - Άρης συμβουλεύτηκα το βίντεο για να δω εάν είχε μπει τρίποντο ή όχι. Για αυτό και στη συγκεκριμένη φάση σωστά έπραξε ο κ. Χριστοδούλου».

Για τα λάθη που έγιναν στην δεύτερη περίοδο του Άρης - Ολυμπιακός: «Έχεις δίκιο, έγιναν πολλά λάθη και η διαιτησία σε αυτήν την περίοδο ήταν κάκιστη. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι διαιτητές ήταν άψογοι».

Για την ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, που ζητάει να μην την ξαναπαίξουν οι Καρακατσούνης και Πηλοΐδης: «Ναι, το διάβασα αυτό. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό, αλλά στο κείμενο που έγραψε ένας δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ και να του πω πως ντρέπομαι για αυτό και πως αν γίνει κάτι από εδώ και στο εξής θα ανατρέξω στο συγκεκριμένο κείμενό του».

Για τις τεχνικές στον αγώνα του ΠΑΟΚ: «Από ό,τι ξέρω, γιατί δεν είδα το παιχνίδι, λάθος είναι η τεχνική ποινή του Καλαμπόκη, γιατί όπως είπα και στην αρχή η ένταση του παιχνιδιού δημιουργεί νεύρα και οι διαιτητές πρέπει να είναι κάπως πιο χαλαροί. Αλλά όταν γίνονται χαρακτηρισμοί γκριμάτσες κ.τ.λ., τότε πρέπει να δίνονται τεχνικές ποινές».

Για τις τιμωρίες: «Οι τιμωρίες είναι 1-2 αγωνιστικές, όπως έγινε και στους διαιτητές του Μαρούσι - ΠΑΟΚ».

Για το εάν κληρώνονται ή ορίζονται οι διαιτητές: «Και κληρώνονται και ορίζονται. Λοιπόν, πρώτα επιλέγουμε 18 διαιτητές και στη συνέχεια τους χωρίζουμε μέσω κλήρωσης σε τρεις 6άδες. Δηλαδή, έξι διαιτητές θα είναι πρώτοι της αναμέτρησης, έξι δεύτεροι και έξι τρίτοι. Ο διαχωρισμός, μάλιστα, γίνεται και βάσει εμπειρίας, καθώς δεν μπορείς να βάλεις τον κ. Χριστοδούλου σε έναν αγώνα να είναι δεύτερος ή τρίτος διαιτητής. Έτσι, χωρίζονται κατάλληλα και κληρώνονται σε ποιο παιχνίδι θα παίξουν. Να σημειώσουμε εδώ πως δεν επιτρέπεται διαιτητής να παίξει μια ομάδα δύο διαδοχικές αγωνιστικές».



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved