Μπατίστ: «Μόνο να πανηγυρίζω τίτλους»

Μπατίστ: «Μόνο να πανηγυρίζω τίτλους»

Οι ατομικές διακρίσεις δεν ήταν ποτέ στο μυαλό του Μάικ Μπατίστ, καθώς πάνω από όλα είναι η ομάδα, δηλαδή ο Παναθηναϊκός.

Ο Αμερικανός ανανέωσε το προσωπικό blog που διατηρεί και αναφέρθηκε τόσο στη διάκρισή του στην Ευρωλίγκα, να γίνει μόλις ο τρίτος παίκτης που ξεπέρασε τα 800 δίποντα, όσο και στην κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του. «Τώρα, νιώθω πολύ καλύτερα και, όπως είπα, το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να είναι επιτυχημένη», ανέφερε μεταξύ άλλων. Μίλησε ακόμα για την ήττα από την Καβάλα, που τον πλήγωσε πολύ, αλλά και για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Γεια σε όλους!
Μιλάμε μετά τη νίκη επί του Ηλυσιακού και πριν ουσιαστικά έρθει η ώρα για να μπούμε στο αεροπλάνο για τρεις συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας. Πριν από οτιδήποτε άλλο να σας πω ένα «ευχαριστώ» που είστε εκεί για εμάς, αλλά και για τα μηνύματά σας. Ήταν πραγματικά καλό αυτές οι δύο συνεχόμενες νίκες.

Προσωπικά, πιέζω τον εαυτό μου πολύ περισσότερο από ό,τι πριν και ήξερα ότι θα έρθει η δική μου στιγμή, ότι θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο τους συμπαίκτες μου και να γίνω ο παίκτης που ήμουν και πριν. Το να επιστρέψω από τον τραυματισμό, από τον οποίο επανήλθα, ήταν πολύ δύσκολο για εμένα, γιατί πρώτον ποτέ δεν είχα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν και δεύτερον έπρεπε να κάνω πραγματικά μεγάλη υπομονή. Προσπάθησα να πιέσω τον εαυτό μου να κάνει πολλά πράγματα μονομιάς και αυτό ήταν κάτι που γύρισε μπούμερανγκ. Αλλά τώρα νιώθω πολύ καλύτερα και, όπως είπα, το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να είναι επιτυχημένη.

Μου μετέφεραν ότι είμαι ο μόλις τρίτος παίκτης στην Ευρωλίγκα που ξεπερνά τα 800 εύστοχα δίποντα. Ειλικρινά, δεν ενδιαφέρομαι για τα ατομικά ρεκόρ. Πραγματικά, δεν σημαίνει τίποτα για εμένα. Το μόνο για το οποίο πραγματικά ενδιαφέρομαι είναι τα τρόπαια και τα πρωταθλήματα που κατακτά η ομάδα. Οκ… Εννοείται ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, ότι είμαι περήφανος για αυτό, αλλά ποτέ δεν βάσισα την καριέρα μου σε ατομικούς στόχους. Το να βρίσκομαι σε ένα ξεχωριστό γκρουπ με τους Σκόλα και Βούιτσιτς είναι ιδιαίτερο, γιατί είναι παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στην Ευρωλίγκα… Ίσως και να τους ξεπεράσω στη λίστα… Ποιος ξέρει; Αλλά για να… σοβαρευτώ θα ξαναπώ ότι αυτό που πραγματικά είναι ιδιαίτερο για εμένα είναι να πανηγυρίζω τίτλους με την ομάδα μου, με τους συμπαίκτες μου.

Ξέρουμε όλοι ότι δεν υπάρχουν μόνο οι χαρούμενες στιγμές. Αυτή η ήττα από την Καβάλα με πλήγωσε. Και με πλήγωσε γιατί δεν δώσαμε εμείς το απαραίτητο κίνητρο στον εαυτό μας, δεν μπήκαμε με όσο αποφασιστικότητα ήταν απαιτούμενη για να παίξουμε δυνατά. Και δεν το κάνεις αυτό, τότε η Καβάλα και οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ευρώπη θα σε νικήσει. Υποφέραμε από αυτό, αλλά μάθαμε ένα πολύ σημαντικό μάθημα. Αν δείτε, για παράδειγμα, τον αγώνα με τον Ηλυσιακό, από την πρώτη στιγμή καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια να νικήσουμε και αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε αγώνα. Δεν λέω ότι θα νικάμε πάντα, γιατί ποτέ δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια μας αναμέτρησης, αλλά ξέρω πως αν παίζουμε καλά και παλεύουμε έτσι, θα έχουμε πάντα επιτυχία.

Μετά τον αγώνα αυτόν με τον Ηλυσιακό, έχουμε τρεις συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, τον ΠΑΟΚ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πριν από αυτόν είχαμε δύο συνεχόμενους εκτός έδρας με την Ουνικάχα Μάλαγα και την Καβάλα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτή την ήττα. Και αν κάποιος προσπάθησε να βρει δικαιολογίες για την ήττα από την Καβάλα, τότε κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Το θέμα είναι ένα: δεν βγήκαμε στο παρκέ έτοιμοι να αγωνιστούμε. Δεν δώσαμε εμείς στον εαυτό μας το κίνητρο που χρειαζόταν και μας νίκησαν. Πιστεύω ότι οι τρεις αγώνες που έρχονται είναι καλό για εμάς, για να εστιάσουμε και να συγκεντρωθούμε περισσότερο και να γίνουμε καλύτεροι.

Αυτό αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, που είναι μια καλή ομάδα, η οποία παλεύει για κάτι, όπως κι εμείς παλεύουμε για κάτι. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι, γιατί όπως είπα θα πρέπει να είμαστε εστιασμένοι στον αγώνα και μόνο για 40 λεπτά προκειμένου να πάρουμε τη νίκη.

Δεν νομίζω ότι πρέπει κάποιος να ανησυχεί για αυτή την ομάδα. Δεν ακούμε τίποτα. Καλό ή κακό. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει εδώ, στο ΟΑΚΑ, μέσα στην ομάδα. Οπότε δεν ακούω τίποτα. Το μόνο που κάνω είναι να συνεχίζω να έρχομαι κάθε μέρα στην προπόνηση, να δουλεύω σκληρά και να γίνομαι καλύτερος. Και το ίδιο κάνουν οι συμπαίκτες μου, το ίδιο κάνουν και οι προπονητές μας. Είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν και ξέρουμε ότι δεν έχουμε φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ακόμη. Έχουμε παίκτες που είναι τραυματίες και δεν έχουν επιστρέψει ακόμη, και ειλικρινά όταν είμαστε πλήρεις θα είμαστε πολύ καλύτεροι… Αυτά από εμένα για την ώρα… Να προσέχετε τον εαυτό σας… Θα σας δω στο ΟΑΚΑ».



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved