Άνετα το Περιστέρι τον ΠΑΟΚ

Άνετα το Περιστέρι τον ΠΑΟΚ

Χωρίς να συναντήσει ουσιαστικά προβλήματα, το Περιστέρι πέτυχε άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», με 73-63.

Καθοδηγούμενο από έναν εκπληκτικό Νώντα Παπαντωνίου, το συγκρότημα των δυτικών προαστίων έφθασε στην τέταρτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 21χρονος γκαρντ… έκανε πράματα και θάματα στην επανάληψη και με τη βοήθεια των Ρόμπι και Σκοτ «κλείδωσε» την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Ρασάντ Ράιτπροβλημάτισαν ξανά με την απόδοσή τους.

Με το Ρίτσαρντ Ρόμπι να κάνει «όργια» πάνω στο παρκέ, το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο για να περιορίσει τη δράση του Αμερικανού στο σκοράρισμα και μοιραία οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν από το ξεκίνημα του αγώνα να κυνηγάνε στο σκορ. Όσο περνούσε η ώρα, πάντως, η ομάδα των δυτικών προαστίων άρχισε να γίνεται μονοδιάστατη στην επίθεση, αφού είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση τους Ρόμπι, Μπόατενγκ και Πέτρουλα ουδείς άλλος από τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκε το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, που με πρωταγωνιστή τον Καλαμπόκη «μάζεψε» τη διαφορά στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (21-17).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης απαίτησε ακόμη πιο πιεστική άμυνα από τους παίκτες του στο δεύτερο δεκάλεπτο και η εντολή του εισακούστηκε. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πετύχουν μόλις έξι πόντους στα πρώτα επτά λεπτά της δεύτερης περιόδου και στο 17ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν ήδη ξεφύγει στο σκορ με 36-23. Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ήταν ο Παπαντωνίου, που «σκότωσε» την άμυνα του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, με τον Ρόμπι να συνεχίζει να εκτελεί, το Περιστέρι δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να πάει στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο, έχοντας «χτίσει» διαφορά 15 πόντων (40-25).

Η νευρικότητα και η αστοχία των δύο ομάδων ήταν το χαρακτηριστικό των πρώτων λεπτών του τρίτου δεκαλέπτου. Οι Θεσσαλονικείς με πρωταγωνιστή το Δήμο Ντικούδη έτρεξαν σερί 6-0, μείωσαν σε 40-31, αλλά πολύ γρήγορα η ομάδα των δυτικών προαστίων άρχισε να βρίσκει ξανά τα πατήματά της στο παρκέ (44-35 στο 27’).

Η τριάδα των Καλαμπόκη, Ντικούδη και Γκίντενς διατήρησε το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου κοντά στο σκορ (44-40), με τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους. Το σκηνικό άλλαξε στη συνέχεια, με τον Παπαντωνίου να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο νεαρός γκαρντ ήταν εκπληκτικός και οδήγησε εκ του ασφαλούς στο σκοράρισμα το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη (56-44 στο 30’). Ουσιαστικά, αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους Θεσσαλονικείς, που παρουσίασαν πολύ μέτριο πρόσωπο και μοιραία οδηγήθηκαν στην ήττα με 73-63.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Καρακατσούνης, Γκούμας.
Δεκάλεπτα: 21-17, 40-25, 56-44, 73-63.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 18 (2), Γιαννόπουλος, Μπόατενγκ 7, Σκοτ 12, Έντουαρντς, Πέτρουλας 1, Ρόμπι 24 (2), Μότσνικ 11.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 7 (1), Στίγκερς 2, Αράπης 4 (1), Γκορί 10, Ντικούδης 11, Καλαμπόκης 15, Αντριουσκεβίτσιους 1, Γιαννακίδης 7, Καλλές, Καλαμπάκας 6 (1).



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved