Πεδουλάκης: «Θέλει παίκτες ο Ολυμπιακός»

Πεδουλάκης: «Θέλει παίκτες ο Ολυμπιακός»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό μπάσκετ και τη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται παίκτες…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM 103.3»…

Για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ: «Το ελληνικό μπάσκετ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο είναι πάρα πολλά χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε πάρει εφτά ευρωπαϊκούς τίτλους από το '96 και μετά συν τις πορείες της εθνικής ομάδας από το '87 που είναι σχεδόν πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις. Σε μία χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, σε μία χώρα χωρίς σχολικό αθλητισμό με χίλια δύο προβλήματα που αντιμετωπίζει, νομίζω ότι είναι περίεργο που είναι ελληνικό. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ταυτότητα πια. Και είναι σημαντικό για εμάς. Η ταυτότητα του είναι ότι είναι πολύ δυνατή στην άμυνα. Δηλαδή τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν να παίζουν δυνατά και να σκέπτονται. Ψάχνουν να βρουν την αδυναμία της αντίπαλης ομάδας και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, κάτι που είχαν στο ποδόσφαιρο οι Ιταλοί και οι Αργεντινοί. Νομίζω ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι προσεγμένο και το λένε αυτό οι ξένοι παίκτες, οι ξένοι προπονητές όπου έρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα παρότι έχει πέσει το επίπεδο. Τώρα είμαστε σε μία φάση αναδίπλωσης. Τα προβλήματα έχουν και ευκαιρίες και οι ευκαιρίες είναι ότι ανοίγεται ο δρόμος για κάποια νέα παιδιά για να παίξουν. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που είναι η κορυφή της πυραμίδας τα τελευταία χρόνια μαζεύουν ό,τι πιτσιρικαρία καλή υπάρχει και ο Ολυμπιακός δίνει και ευκαιρίες».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες: «Ο Ολυμπιακός πήγε από το ένα άκρο στο άλλο. Νομίζω ότι αν πρέπει να διαλέξω κάποιο από τα μοντέλα θα επέλεγα ένα μοντέλο με ισορροπία. Αλλά νομίζω ότι το μοντέλο της υγείας που έχει την ιεραρχία μέσα ότι δεν γκρινιάζουν για το ποιος είναι ο αρχηγός είναι σωστό. Σαν αντίπαλος ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο Ολυμπιακός μέσα σε δέκα μήνες δεν θ' άντεχε το κλίμα και την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν είναι σαν την εθνική ομάδα που παίζει ένα μήνα και μετά ξαναπαίζει από ένα χρόνο, οπότε τα όποια μικροπροβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων δεν υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός θέλει μία δύο προσθήκες μεγαλύτερων παικτών οι οποίοι να τραβάνε και να βοηθάνε τους νέους. Γιατί και τον νέο αν τον βάλεις μπροστά μπορεί να τον κάψεις. Το θέμα είναι ο νέος να φτάσει την ομάδα. Όχι η ομάδα να φτάσει το επίπεδο του νέου. Έχει μερικά παιδιά που μπορούν να φτάσουν το επίπεδο της ομάδας. Αυτή την στιγμή από το ελληνικό μπάσκετ, λείπουν 3-4 ομάδες σε μεσαίο επίπεδο. Υπήρχαν τρεις κατηγορίες ομάδων. Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο κατηγορίες. Μία κατηγορία ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που είναι μόνοι τους και από εκεί και πέρα είναι μία κατηγορία όλοι οι άλλοι μαζί με μικρές – μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με το ποιος μπορεί ν' αντέξει οικονομικά. Βλέπουμε ο Πανιώνιος ή ο Ίκαρος μπόρεσε και πήρε παίκτες νωρίτερα και οι άλλοι πήρανε ότι έμεινε στο ράφι. Και αυτά τα παιδιά τα νέα δεν κάνουν αυτή την διαδρομή που θα έπρεπε να κάνουν. Να έχουν την ομάδα όπως και ο Διαμαντίδης στον Ηρακλή, ο Παπαλουκάς στον Πανιώνιο, ο Τσαρτσαρής στο Περιστέρι κ.ο.κ. Λείπουν αυτή την στιγμή οι μεσαίες ομάδες που θα παίζανε Ευρώπη, αλλά θα ήταν πρωταγωνιστές οι Έλληνες παίκτες και θα έκαναν την διαφορά. Δεν γίνεται κανείς παίκτης χωρίς να παίξει. Η αλήθεια έχει πάντα δύο όψεις. Και οι δύο τους θα μπορούσαν να κάνουν μία – δύο ήττες. Γιατί αυτοί παίζουν με πυρηνικά και οι άλλοι με σφεντόνες. Γιατί όταν θα φτάσει το ματς είτε γιατί δεν παίζεις καλά, είτε γιατί η άλλη βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα θα σου κλέψουν και τις πέτρες».

Για το αν πιστεύει αν πρέπει ν' αποκτηθούν δύο παίκτες: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ξέρει καλύτερα. Έχει ένα μοντέλο, ένα πρόγραμμα. Και πρέπει να το ακολουθήσει. Φέτος δεν είναι η καλύτερη χρονιά. Ο Ολυμπιακός θα πάρει ένα «4αρι» και έναν περιφερειακό, το ξέρει αυτό η αγορά. Είναι καινούργια τα δεδομένα. Είναι στην μέση της χρονιάς και θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί όλα για τον Ολυμπιακό κρίνονται τον Απρίλιο».

Για το αν θ' αλλάξουν τα δεδομένα με το lock out: «Θ' αλλάξουν τα δεδομένα. Υπάρχουν ομάδες που δεν είναι τόσο δυνατές. Ακόμα και η ΤΣΣΚΑ. Το παιδί αυτό βοήθαγε πολύ. Παρότι έχει κλείσει η ψαλίδα τα παιδιά αυτά έχουν μεγάλη αθλητικότητα. Ο Ολυμπιακός πήγε να το κάνει πριν τρία χρόνια. Το ελληνικό μπάσκετ τον πέρασε τον κύκλο του αεροδρομίου. Τώρα είναι η σειρά των Τούρκων και των Ρώσων να το ζήσουν. Ήταν την δεκαετία του '90 εδώ. Το ελληνικό μπάσκετ περιμένει να σε δει στο γήπεδο ακόμα και αν είσαι και ΝΒAer. Και το μπασκετικό κοινό θα σε κρίνει και αυστηρά! Τα έχουμε κατακτήσει όλα. Δεν ενθουσιάζεσαι εύκολα. Είναι σαν την Ιταλία στο ποδόσφαιρο, που μπορεί να μην είναι σε καλή περίοδο, αλλά έχει κάνει πολλά. Στην εποχή αυτή είναι ακόμα το ποδόσφαιρο μας, αλλά θα το ξεπεράσει».

Για το Περιστέρι: «Έκανε ένα τεράστιο λάθος όταν ανέβηκε. Πήγε με ενθουσιασμό. Η ομάδα έκανε ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα την πρώτη χρονιά. Αν τα καταφέρει θ' αντέξει. Το Περιστέρι ξέρει τον χώρο του στο ελληνικό μπάσκετ. Και ο χώρος του είναι η παραγωγή παικτών. Δηλαδή να έρθει το παιδί σε εμάς και να ξέρει ότι θα παίξει και θα γίνει καλύτερος παίκτης. Τα χρήματα της πρώτης χρονιάς ήταν πάρα πολλά τα λεφτά. Αν αντέξει σε αυτό το Περιστέρι θα βρει τον δρόμο, αν δεν αντέξει… Αγωνιστικά πάντως δεν φοβόμαστε».



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved