Αλεξανδρής: «Να γεμίσει το Παλέ ο κόσμος»

Αλεξανδρής: «Να γεμίσει το Παλέ ο κόσμος»

Ο Άρης υποδέχεται την Κυριακή (04/12, 17.00, ΕΤ3) τον Ολυμπιακό, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να κάνει κάλεσμα στον κόσμο, καθώς επιθυμεί ένα γεμάτο Παλέ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»…

Για την πορεία της προετοιμασίας του Άρη ενόψει του Κυριακάτικου (4/12, 17:00) αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο, δήλωσε: «Εχθές έγινε η πρώτη μας προπόνηση, στην οποία είχαμε αρκετά προβλήματα. Πέραν της απεργίας του Παλέ, όπου μας κλείδωσαν την αίθουσα με τα βάρη και δεν είχαμε τη δυνατότητα να γυμνάσουμε τους παίκτες, κάναμε προπόνηση με  κλειστά φώτα σαν τους τυφλοπόντικες. Εγώ λέω «σας εκπαιδεύω». Πώς να δώσεις να καταλάβουν οι ξένοι; Όταν από την αρχή της χρονιάς δεν έχεις αέριο, δεν έχεις φώτα, δεν είχαμε ζεστό νερό από την αρχή της προετοιμασίας. Σας θέλω κομάντος τους έλεγα, κάτι πρέπει να τους πεις για να αστειευόμαστε και λίγο. Όταν οι δυσκολίες είναι σημαντικές, μεταξύ σοβαρού και αστείου βρίσκεις επιχειρήματα για να κρατάς τους παίκτες σε καλή ψυχολογία και εγρήγορση. Διαφορετικά κάποια στιγμή ο αθλητής μπορεί να «σπάσει». Η  χθεσινή προπόνηση δεν είχε επαφές, αλλά στόχο να φύγει η κούραση πάνω από τους παίκτες. Σήμερα έχουμε βίντεο στις 11.30, στη συνέχεια βάρη και θα ακολουθήσει η προπόνηση. Αύριο θα προπονηθούμε την ώρα του αγώνα».

Όσον αφορά τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζει η ομάδα, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα είμαστε πλήρεις. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης θα είναι έτοιμος εκατό τοις εκατό. Ο Χρήστος Ταπούτος χθες ακολούθησε ένα ελαφρύ πρόγραμμα. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Χρήστος θα πρέπει να σφίξει τα δόντια για να παίξει. Μου είπε ότι θα είναι παρών».

Αναφορικά με τη διαφορά δυναμικότητας του Άρη με τον Ολυμπιακό και το κατά πόσο μπορεί το «μπάτζετ» να καθορίσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, τόνισε: «Το ό,τι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά σε ποιότητα και στο υλικό πέραν του μπάτζετ είναι γεγονός. Στο μπάσκετ όμως κερδίζει ο καλύτερος και όχι αυτός με το μεγαλύτερο μπάτζετ. Έχουμε και πρόσφατο παράδειγμα την Καβάλα, που έπαιξε πολύ καλά, υποχρεώνοντας τον πρωταθλητή Ευρώπης σε 24 λάθη. Ζήτησα κι εγώ από τα παιδιά να κάνουν τη δική τους υπέρβαση, για να μπορέσουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία».

Σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλει για την ψυχική τόνωση των παικτών του, είπε: «Πάντα μιλάω με επιχειρήματα. Πρέπει να μιλάς με επιχειρήματα, ειδικά όταν απευθύνεσαι στους ξένους παίκτες. Κάθισα και είδα πώς κέρδισε τον Ολυμπιακό η Ούλκερ. Λέω λοιπόν στα παιδιά ότι αν απομονώσουμε κάποιους παίκτες, π.χ. τον Σπανούλη, που χθες έβαλε 7 πόντους και μπλοκάρουμε το ποστ γκέιμ με παγίδες και άλλα τρικ θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το πόσο ευδιάθετοι θα είμαστε, πόσο εύστοχοι και θα κερδίσουμε. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως από τον κόσμο που τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ δίπλα μας».

Για το κατά πόσο σχετίζεται ο αγώνας της Κυριακής (4/12)  με το παιχνίδι του κυπέλλου, σημείωσε: «Δεν έχει καμία σχέση η τότε ομάδα, με την σημερινή. Την προηγούμενη μέρα είχε έρθει ο Τζέιμς, ο Κρούσιτς είχε κάνει δύο προπονήσεις, δεν υπήρχε ο Τσαλδάρης ούτε ο Ντέιβις. Δεν είχε προηγηθεί το εύρος της εργασίας που έχει γίνει και δεν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Δεν υπάρει καμία σχέση στα δύο παιχνίδια. Τα παιδιά δουλεύουν με πολύ μεγάλη συνέπεια. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες όσον αφορά την ανταπόκριση στις απαιτήσεις μας, χωρίς να κάνουν ούτε ένα παράπονο. Μην ξεχνάμε πως όταν δουλεύεις θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η άμυνα θα αποτελέσει τη «σημαία» του φετινού Άρη, απάντησε: «Στο τελευταίο παιχνίδι έλειπε ο Χρήστος Ταπούτος  που είναι και ο πρώτος μας σκόρερ. Επίσης χτύπησε ο Τσαλδάρης και ο Ντομινίκ βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά. Για να κερδίσουμε λοιπόν έπρεπε να παίξουμε άμυνα. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε πολύ καλύτερη αντίδραση γιατί έχουμε διάθεση και δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Το να βάζεις πόντους εξαρτάται και από το ταλέντο των παιδιών, άλλωστε όταν σου λείπουν οι χαρισματικοί σου σκόρερ υπάρχει πρόβλημα. Το τελευταίο παιχνίδι λοιπόν το κερδίσαμε από την άμυνα».

Για τους συνεργάτες του στο τιμόνι του Άρη, σημείωσε: «Έχω δίπλα μου δύο παιδιά, τον Κωστόπουλο και τον Κωστίδη που επιμελούνται του σκάουτινγκ και φυσικά τον Σωτήρη τον Μανωλόπουλο που αναλύει το παιχνίδι και κάνουμε την τακτική. Οι συνεργάτες μου δουλεύουν πάρα πολλές ώρες και γι αυτό σε αυτό το κομμάτι είμαστε εξαιρετικοί. Διαβάζουμε πολύ καλά τα παιχνίδια, ετοιμάζουμε την τακτική μας και αυτό το βλέπεις από το πώς αντιδρούν τα παιδιά στο γήπεδο. Αν δεν τους πείσεις γι’ αυτό που τους λες, προκειμένου να το πιστέψουν, τότε δεν θα το κάνουν».

Για τα προτερήματα του Ολυμπιακού, είπε: «Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ούλκερ δεν είχε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ένα από τα επιθετικά του ατού, και ας μην σκοράρει. Ο Λάζαρος είναι χαρισματικός στο να διαβάζει τις φάσεις και να βγάζει ελεύθερα σουτ. Ο Σπανούλης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιθετικής λειτουργίας του Ολυμπιακού. Αν καταφέρουμε να τον απομονώσουμε πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή εικόνα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα».

Αναφορικά με το ντεμπούτο του Νίκου Γκάλη στον Άρη, σαν σήμερα το 1979, ως συμπαίκτης του και αρχηγός του Άρη τότε, είπε: «Το θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή σαν σήμερα το 1979. Τον Νικ τον υποδέχτηκα σαν αρχηγός του ΑΡΗ στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’. Είχε έρθει με ένα φίλο του Ιταλό. Μου άρεσε που μιλούσε ελληνικά αλλά η πρώτη εικόνα δεν ήταν αυτή που περίμενα, γιατί μας είχαν πει ότι ήταν πιο ψηλός, γύρω στο 1,90. Δεν με εντυπωσίασε η πρώτη εικόνα. Εμείς ως πρωταθλητές τότε παίζαμε στο κύπελλο πρωταθλητριών. Ο Νίκος δεν συμμετείχε γιατί δεν είχε δηλωθεί. Συμμετείχε μόνο στις προπονήσεις. Όταν ήρθε εκείνο το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος. Δεν ήταν τόσο καλός στα ποσοστά του. Πέτυχε 30  πόντους και  είπε  στη συνέχεια  τη φοβερή ατάκα που έχει ‘μείνει’. Του είπα ‘ρε Νικ έχασες πολλά καλάθια’. Με ρώτησε ‘από πού τα έχασα’, του έδειξα σε ποια σημεία και με ρώτησε μετά ‘Εσύ τις πιστεύεις; Θα τα ξαναχάσω’; και δεν τα ξαναέχασε».

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής διηγήθηκε μια ιστορία που αφορά τις κοινές στιγμές του ίδιου, με τον Νίκο Γκάλη: «Ήμασταν τέσσερα χρόνια στο ίδιο δωμάτιο. Υπάρχουν κοινά μυστικά. Θα σας πω ένα ταξίδι εκεί που γνώρισα τον άνθρωπο Νίκο, γιατί σαν επαγγελματίας ήταν πολύ σκληραγωγημένος. Πήγαμε ταξίδι το 1983 με Εθνική στη Μόσχα και ήμασταν δωμάτιο. Δεν μας τάιζαν καλά, είχαμε προβλήματα στο ξενοδοχείο. Εγώ όταν πήγαινα στο εξωτερικό σε κομμουνιστικά κράτη με είχαν συμβουλέψει οι παλαιότεροι και έπαιρνα ξηρούς καρπούς για να συμπληρώνω τη διατροφή μου. Είχαμε και ένα ουίσκι, που είχαμε πάρει για δώρο, γιατί δεν πίναμε. Πηγαίναμε από την προπόνηση στο ξενοδοχείο και το ανάποδο. Έξω είχε -35 βαθμούς. Μου λέει κάποια στιγμή ο Νικ, «Βαγγέλη για να περάσουμε εδώ 15 μέρες πρέπει να βρούμε να κάνουμε κάτι». Τον ρώτησα τι και μου είπε: «Θα βάζουμε κάθε βράδυ ένα θέμα και θα το συζητάμε. Έριχνα λοιπόν τους ξηρούς καρπούς, βάζαμε κι ένα δάχτυλο ουίσκι, γιατί δεν πίναμε, για να κάνουμε την παρέα και  τότε έλεγε ‘σήμερα θα μιλήσουμε για τη θρησκεία ή σήμερα θα μιλήσουμε για τις γυναίκες μας». Εκεί γνώρισα τη ζωή του, το πώς την αντιμετώπισε και τοπ πως έφτασε εκεί που έφτασε. Ίσως αν γράψω ένα βιβλίο που έχω στο μυαλό μου να αναφέρω κάποια στοιχεία. Έχω σκεφτεί και τον τίτλο μάλιστα: «Η ιστορία γράφτηκε λάθος», για να αποκαταστήσουμε και κάποιες αλήθειες. Έχω ακόμα όμως δρόμο μέχρι τότε. Είμαι πολύ πεινασμένος και έχω πολύ ενέργεια. Θέλω να πετύχω πράγματα που δεν έχω πετύχει».

Τέλος ο προπονητής του Άρη, ζήτησε την δυναμική παρουσία των φίλων της ομάδας, την Κυριακή (4/12)  στο Αλεξάνδρειο: «Αυτή η ομάδα παλεύει και κάποια στιγμή θα βρει το δρόμο της. Επειδή έχω πει τόσα πολλά στα παιδιά για την ατμόσφαιρα του Παλέ και βεβαίως ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν οικονομικά, και το ό,τι ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο που είναι πολύ κρίσιμο, θα ήθελα όμως, αν είναι δυνατόν, ο κόσμος να γεμίσει το Παλέ και να ζήσουμε ατμόσφαιρα του παρελθόντος. Έτσι θα μπορέσω κα γω να περάσω τα μηνύματα που θέλω προς τους παίκτες μου».



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved