Μαυραειδής: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Μαυραειδής: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Τον Ολυμπιακό καλείται να αντιμετωπίσει ο Άρης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1. Ο αγώνας θα γίνει στο Αλεξάνδρειο και φαβορί για τη νίκη είναι οι Πειραιώτες.

Όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο Άρης FM 92.8 ο Νταν Μαυραειδής, στόχος τους είναι να βρουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν το Βασίλη Σπανούλη, ενώ -αν και αουτσάιντερ- θέλουν τη νίκη. «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε την ίδια άμυνα με τα τελευταία παιχνίδια», αποκάλυψε το «κλειδί» για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την αναμέτρηση με την Γκρόνινγκεν, στο Eurocup: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας στην άμυνα, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στον επιθετικό τομέα, εν όψει της συνέχειας. Ξέρουμε τα σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε».

Για το γεγονός πως ο Άρης έχει την καλύτερη άμυνα στο Eurocup: «Σαφώς αμυντικά έχουμε παίκτες με πολύ μεγάλο ταλέντο, που ξέρουν να παίζουν άμυνα. Άλλωστε, όταν δεν μπαίνει η μπάλα στο καλάθι, πρέπει να έχεις καλή αμυντική λειτουργία για να πάρεις τη νίκη».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο Αλεξάνδρειο: «Έχει ξεκινήσει ήδη το σκάουτιγνκ της ομάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι και όσον αφορά στο Σπανούλη αναζητούμε τρόπους να τον αντιμετωπίσουμε».

Για τη βαθμολογική θέση του Άρη στην Α1: «Σαφώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση και τη βαθμολογική θέση μας. Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, για αυτό δουλεύουμε με τον κόουτς. Μπορεί να είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά εμείς θα παίξουμε για τη νίκη».

Για το «κλειδί» της νίκης επί του Ολυμπιακού: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε την ίδια άμυνα με τα τελευταία παιχνίδια. Να μην επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να πάρει πολλά επιθετικά ριμπάουντ και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Επίσης, πρέπει να προσέξουμε να μην τρέξει ο Ολυμπιακός και να μην πετύχει εύκολα καλάθια στο αιφνιδιασμό».

Για το εάν έχει προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα: «Ακόμα συνηθίζω. Σε κάθε παιχνίδι νιώθω πιο άνετα και όσο παίρνω χρόνο συμμετοχής θα καταλαβαίνω τη διαφορά ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού. Γενικότερα, μαθαίνω καθημερινά».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο κολεγιακό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Η μεγαλύτερη διαφορά είναι το επιπλέον βήμα. Στην Ευρώπη σφυρίζεται ως βήματα. Στην Αμερική έχουν στηρίξει τον τρόπο παιχνιδιού τους σε αυτό το βήμα. Κατά τα άλλα, υπάρχουν πολλές ομοιότητες».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν άλλον λαό ομάδας σε οποιοδήποτε μέρος της Γης».

Για το ότι θεωρείται παίκτης-«εργαλείο»: «Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα. Θέλω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Όποιος ρόλος και να μου δοθεί, θα προσαρμοστώ».

Για το… μυστικό της καλής άμυνας: «Το θέμα είναι πόσο πολύ θες να παίξεις άμυνα και πόση διάθεση έχεις. Όλοι θέλουν να παίξουν επίθεση και να πετύχουν πόντους. Είναι καθαρά θέμα διάθεσης και δουλειάς».

Για το τι του λείπει περισσότερο από την Αμερική: «Μου λείπει η οικογένειά μου, καθώς έχω καιρό να τους δω. Αλλά η προσαρμογή μου στα ελληνικά δεδομένα έγινε εύκολα, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας και ο κόσμος με βοήθησαν πολύ».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved