«Ανεκτίμητες στιγμές»

«Ανεκτίμητες στιγμές»

O αρχηγός του Κολοσσού, Αντώνης Ασημακόπουλος αναφέρεται σε επιστολή του στις πολύτιμες στιγμές που περνούν οι μπασκετμπολίστες στο παρκέ…

Ο έμπειρος παίκτης απαντάει με επιστολή του στο άρθρο του καθηγητή Γαργαλιάνου με τίτλο «Η ζωή του αθλητή μετά το τέλος της καριέρας του» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, τονίζοντας ότι οι στιγμές που ζουν οι αθλητές στο παρκέ είναι ανεκτίμιτες και ότι σημασία δεν έχει το τέλος και το πότε θα έρθει  αυτό αλλά ο τρόπος που επιλέγει κανείς να πράξει κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Η επιστολή που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή το άρθρο του καθηγητή κ. Γαργαλιάνου με τίτλο «Η ζωή του αθλητή μετά το τέλος της καριέρας του» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συνδέσμου μας, την 19η Ιανουαρίου του 2011, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας.
Καταρχάς είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί αναφέρει μια κατάσταση την οποία αργά ή γρήγορα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με το τέλος της αθλητικής μας ζωής-καριέρας. Πόσο έτοιμοι είμαστε να κρεμάσουμε τα αθλητικά μας παπούτσια όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου;  Καταλαβαίνω ότι μπορεί  να μην ευαισθητοποιεί το ίδιο έναν αθλητή που ξεκινάει τώρα την αθλητική του καριέρα, σε αντίθεση με κάποιον άλλο που βρίσκετε προς το τέλος της. Θα έπρεπε όμως, γιατί όσο κι’ αν είμαστε εξοικειωμένοι να παίζουμε με το χρόνο, εκείνος στέκεται στη φυσούνα και περιμένει χασκογελώντας σίγουρος για την νίκη του, ξέροντας ότι αργά ή γρήγορα ο τίτλος του αμείλικτου θα του αποδοθεί για άλλη μια φορά. Και ξέρετε κάτι; Είναι το μοναδικό παιχνίδι στην καριέρα μας που ξέρουμε από πριν ότι αποτέλεσμα θα είναι εις βάρος μας.

Οι στιγμές που περνάμε στο παρκέ είναι ανεκτίμητες, πολύτιμες. Κάθε μέρα που περνά δεν γυρίζει πίσω και πρέπει να την ζούμε και να την φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού. Το τέλος της αθλητικής μας ζωής θα έρθει όπως και να ‘χει, ο τρόπος όμως που έχουμε επιλέξει να ζήσουμε στη διάρκεια της, θα κάνει τη διαφορά.
Ας απολαύσουμε λοιπόν τις στιγμές αυτές όσο μπορούμε καλύτερα και ας ευχηθούμε προσπάθειες σαν αυτή του κ. Γαργαλιάνου να βρει μιμητές, ώστε οι αθλητές να έχουν  την υποστήριξη που πρέπει για την ομαλή τους μετάβαση στη ζωή μετά από την αθλητική τους πορεία.
Εύχομαι σε όλους να είστε υγιείς».



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved