Αγγελόπουλος: «Πιστέψαμε πως μπορούμε»

Αγγελόπουλος: «Πιστέψαμε πως μπορούμε»

Η Καβάλα κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να πάρει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της.

Ο Νίκος Αγγελόπουλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, αναφέρθηκε στην ιστορική νίκη και τον τρόπο που επιτεύχθηκε, την καταλυτική παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη στην τεχνική ηγεσία των «Αργοναυτών», αλλά και τους φιλάθλους, στους οποίους όλοι υποκλίνονται. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Νίκο, ιστορική νίκη για την Καβάλα, ποιο ήταν το «μυστικό» αυτής της μεγάλης επιτυχίας κόντρα στον Παναθηναϊκό;
«Η σοβαρότητα που δείχνουμε σαν ομάδα είναι ένα από τα βασικά συστατικά της νίκης μας. Δεν φοβηθήκαμε τον Παναθηναϊκό, τον κοιτάξαμε στα μάτια και πιστέψαμε πως μπορούμε. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες τους προπονητή μας, θέλοντας να αποτρέψουμε το ποστάρισμα των γκαρντ του Παναθηναϊκού στο λόου ποστ, να ελέγχουμε τα ριμπάουντ και να χτυπήσουμε με τον τρόπο που είχαμε σχεδιάσει στην επίθεση».

-Είναι από τις νίκες που αλλάζουν, που ωριμάζουν μια ομάδα, που μπορούν να της αλλάξουν επίπεδο;
«Είναι πολύ καλό και για εμάς και για την πόλη. Άσχετα με τον Παναθηναϊκό, το ουσιαστικό κέρδος είναι οι δύο βαθμοί, που ήταν εκτός προγράμματος. Είμαστε σοβαρή ομάδα και αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

-Φέτος βλέπουμε την Καβάλα να αποδίδειεξαιρετικό μπάσκετ και να παίρνει και τα αποτελέσματα. Είναι θέμα χημείας;
«Αυτό έχει ξεκινήσει από πέρυσι και το πιστώνεται ο προπονητής μας. Αυτός σχεδιάζει τον τρόπο, αυτός κάνει τόσο σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Αυτός επέλεξε τους παίκτες που έχουν εξαιρετικούς χαρακτήρες, άρα και τη χημεία. Επίσης, είναι πολύ σημαντική η υγεία που αποπνέει η ομάδα σε διοικητικό επίπεδο, σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τη χώρα και τον αθλητισμό».

-Έχοντας διανύσει το πρώτο κομμάτι του «μαραθωνίου», μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους;
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους στόχους μας. Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει θέμα σωτηρίας, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε και για ψηλά. Αυτό που θέλουμε είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον πρώτο γύρο, να δούμε τι έχουν κάνει όλοι και μετά να μελετήσουμε πού μπορούμε να φτάσουμε».

-Η άνθιση του μπάσκετ στην περιφέρεια είναι η σημαντικότερη ανάσα για το άθλημα;
«Πιστεύω ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι η μόνη διέξοδος. Στην Αθήνα κατεβαίνουμε να παίξουμε και βλέπουμε στο γήπεδο 300-400 άτομα. Εδώ στην Καβάλα, στο Ρέθυμνο, στη Δράμα και στη Ρόδο βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, υπάρχει μεγάλη δίψα στην περιφέρεια. Δεν έχει επέλθει κορεσμός κι αυτό είναι σημαντικό».

-Προσωπικά μοιάζεις να έχεις βρει την Ιθάκη σου στην Καβάλα.
«Φεύγοντας από τον Πανιώνιο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για εμένα, ίσως να έφταιγα και εγώ για αυτό. Έψαχνα, λοιπόν, την ηρεμία και κάπου να παίξω. Στην Καβάλα τα βρήκα όλα αυτά, μοναδική μου ασχολία είναι πώς θα δουλέψω για να δείξω τις ικανότητές μου, να κάνω αυτά που μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου».

-Ακολουθεί ο Κολοσσός, μιλάμε πλέον για ένα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Σίγουρα, όπως έχουν έρθει τα αποτελέσματα, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα ντέρμπι. Η νίκη με τον Παναθηναϊκό μας γεμίζει απαιτήσεις και ο αγώνας με τον Κολοσσό είναι πιο δύσκολος. Κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν είχαμε κανένα άγχος, δεν θα μας έλεγε κανείς κάτι αν χάναμε. Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παίζουμε στην έδρας μιας εξαιρετικής ομάδας με ίδιους στόχους και πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί ώστε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

-Όποιος περνά από το κλειστό της Καλαμίτσας στέκεται στην παρουσία του κόσμου σας.
«Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όχι μόνο για το προχθεσινό (27/11) ματς αλλά συνολικά για την παρουσία τους, δίπλα στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει προηγούμενο αυτό που ζούμε μαζί τους, όχι μόνο από πλευράς προσέλευσης, αλλά και συμπεριφοράς. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ένα γήπεδο γεμάτο, με παρουσία και φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας, του Παναθηναϊκού, και να μην υπάρχει ούτε ένα υβριστικό σύνθημα, χωρίς παρατράγουδα από τους φιλάθλους μας. Όλοι υποκλίνονται σε αυτόν τον κόσμο, μας δίνει τρομερή ενέργεια και τους ευχαριστούμε πολύ».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved